На кой гоблен сте се учили?

• Началник на темата Началник на темата Lyubka
  • Начална дата Начална дата
Моят първи гоблен беше вилеровата есен.Избра ми го една приятелка, която ме запали по гобленарството.Тя ми показа основните неща но и много научих от вас.След това продължих със зимата а сега шия повече икони и портрети.

Първият ушит гоблен от мен е "Коте с китара" (много елементарен е,но смятам че за дете е много подходящ ).Когато започнах да шия бях на 13 години.

Моят първи гоблен беше Фенерчето и в началото никак не ми беше лесно. Но като го завърших изпитах огромно удоволствие. Така се започна.

Започнах преди 2г. с кръстат бод-"На разходка под водата"-на Милена стил/сп".Галерия бродерия"/. Обичам морето ,но това гобленче някакси ме грабна ! Скоро научих от моя позната,че било хубаво да се започне с коне във вода,но уви чак сега ги шия! Успех ти желая!

Здравейте.Моят първи гоблен съм го шила преди 28 години.Свекърва ми беше запалена гобленарка и имаше в къщи цяля стена с гоблени.Беше ми интересно и тя ми даде да ушия "Коте музикант".Ших го докато бях по майчинство.Бях много щастлива ,че се научих.Сега снахата е сложила гобленчето над креватчето на внучката.

Здравейте.Моят първи гоблен съм го шила преди 28 години.Свекърва ми беше запалена гобленарка и имаше в къщи цяля стена с гоблени.Беше ми интересно и тя ми даде да ушия "Коте музикант".Ших го докато бях по майчинство.Бях много щастлива ,че се научих.Сега снахата е сложила гобленчето над креватчето на внучката.

а моят първи гоблен е Есента от годишните времена

моят първи гоблен

Здравейте и от мен:kissyou: Моят първи гоблен беше Момичето с книгата по Фрагонард. Започнах го когато бях бременна с първото си дете , но така и не го завърших-оставих го за после, когато поотрасне детето. Но познайте- :D Всяка година го оставям за по нататък, в обозримо бъдеще, но това не ми попречи за тези 5 години от започването му да ушия други 10 гоблена и миниатюриц. Е, дано да го ушия за внучетата си , така както е тръгнало......

Здравей Zeliana , Върви ли Момичето с книгата? Като се замисля тази зима може да довърша моят :D Е, стига да ме слушат децата и да се заиграят поне за 1 час и да не се налага да ги разтървавам.Иначе вадя гоблена от шкафа, поглеждам го и въздишам след което го връщам обратно на мястото му:(

Здравейте!Шия от почти 30 години ,но помня първия "Мона Лиза".Изработих го за три месеца иполовина ,а никак не е лесен Не мисля че е най- подходящо да се започне с лесен модел ,къде остават стимула и мотивацията?!:-|

Първият гоблен

Моят първи гоблен беше "Фрегатата в атака". Наистина преди 20 г. освен на Казанлък нямаше какво друго да се купи от магазина. Тогава бях на 18г., започнах работа, а всичките ми колежки шиеха в почивките. Така запалиха и мен. После зарязах гоблените за почти 10 г. - докато бях студентка, после ме вълнуваха др неща, но преди 10г. се запалих отново и досега не съм спирала.
Сега една братовчедка на мъжа ми иска да я науча и аз и казах да си избере гоблен, а аз ще и покажа как се шие. Защото си мисля, че първият гоблен трябва сам да си го избереш, за да го шиеш с желание. Аз никола не съм харесвала тези рози с които повечето от моето поколение са започвали и така и нямам нито един такъв ушит. Вярно, че първият не трябва да е много труден, но ако друг ти го избира, а на теб не ти хареса, дали ще го ушиеш ?
Хайде стига разсъждения, че се отплеснах.

първият ми гоблен беше света богородица с младенеца.1 към 1 .беше труден за началото , но пък стана много красив и заема подобаващото му място в хола.

Назад