За любителите на HAED-Етапи

:clap:Невероятно красиви са тези гоблени!
Катя, струва си всичкия труд, още малко и ще го видим завършен.

Хайде и аз пак тук с новия ми Хаед:D
За една седмица съм ушила само дръжката на маската, но се надявам до абитуриентската на дъщеря ми /която е догодина/ да е готов.:confused:

Трябва да се получи това:

Последно редактирано:
Ще стане, ще стане....:idea:
Може ли малко по-вече инфо за панама, бод и т.н.

slasch,шия на бяла аида 25 каунт/ на която разграфяването се изпира/ ,гобленов бод. Не се престраших да шия кръстче с един кат конец, аз така трудно виждам белите цветове:(:kissyou:

Последно редактирано:
:clap: браво на всички, които са се захванали с хеад, и аз се замислям по въпроса, имам много схеми и още не мога да се спра на някой гоблен, но и аз ще ушия един ХЕАД, браво дами

Здрасти на всички тук :)

Най-накрая започнах Lovers на Хаед.

Това са ми първите бодове:

Шия го на 25 каунт панама, 1:1, ДМС конци. Пуууу това е най-големият гоблен, който съм шила до момента - 524 бода на 363 бода. Ще ми се вземе акъла при всички случаи. Схемата е страхотна и се виждат всички детайли и затова го подкарах от роклята на момата. Искам първо да ушия фигурите и после останалото, нищо че пише да се кара лист по лист :gipsy: ... Разпечатах схемата на формат А3 и тука размятам едни чаршафи, защото роклята долу заема 4 листа... луда работа... :D

Здрасти на всички тук :)

Най-накрая започнах Lovers на Хаед.

Това са ми първите бодове:

Шия го на 25 каунт панама, 1:1, ДМС конци. Пуууу това е най-големият гоблен, който съм шила до момента - 524 бода на 363 бода. Ще ми се вземе акъла при всички случаи. Схемата е страхотна и се виждат всички детайли и затова го подкарах от роклята на момата. Искам първо да ушия фигурите и после останалото, нищо че пише да се кара лист по лист :gipsy: ... Разпечатах схемата на формат А3 и тука размятам едни чаршафи, защото роклята долу заема 4 листа... луда работа... :D

Поздравления за новото начало и успех!!!А как го шиеш с кръстчета или гобленов бод?

zatura, никога не съм шила с кръстчета. Шия го с гобленов бод и то с обратен наклон, защото така съм свикнала да шия :D . На тази ситната панама кусур му е и с кръстчета да го шия :gipsy: ...

Veshti4ka, изобщо нямам за цел да ти пречупвам ентусиазма, но като видях ХАЕД-а, който си започнала се сетих, че скоро го гледах ушит в осинка-та и резултата беше ужасен. Ето намерих го, за да видиш : http://club.osinka.ru/picture-8195282?p=12864909
Не знам момичето там по каква схема е шила- може да е бил някакъв кофти пренабор, но понеже си започнала немалък гоблен, само споделям това което видях там....

Ееее стига де Мира, сега ми секна ентусиазма начи :). В съобщение отстрани на снимката пише, че не е шит с ДМС конци. Ако е така, то значи е нормално да има разлики.

Разгледах схемите и наистина небето е с такива очертания - според мен е шила по оригинална схема, но не с правилните конци. Гоблена наистина изглежда ужасно в частта му с небето иначе фигурите са добре, като изключа цветовете им. В роклята на момата има половината от цветовете на небето на гоблена, който уших тези дни - Apus la far. Ако погледнеш снимката, която съм пуснала в моята тема ще видиш лилавото и синьото в небето на него гоблен - тези цветове присъстват и в роклята на момата от Хаеда, а реално ги няма на снимката, към която ти си пуснала линк. В нея снимка цветовете са бледи и странни, от което съдя, че наистина не са конци ДМС. Утре ще ходя да купувам конците за роклята, че не ми остана ред последните месеци да заредя всички конци за Хаеда и затова ще бъдат на части поне този месец, въпреки че имам поне 20 цвята от моите у дома.

Като ги взема и ще направя съпоставка със снимката да видим. Ако наистина се различават, то е ясно, че палитрата от самият гоблен го прави красив. Иначе мога да кажа, че гоблена от снимката има ясно изразени фигури, цветя и подробности, което ме навежда на мисълта, че схемата е оригиналната, но небето и планините наистина са с ужасни цветове и седят размазани.

А като купя всички конци ще направя съпоставка и за небето. Все още не съм се отказала от този гоблен - влязъл ми е под кожата и това е :)

Ето го! Намерих с какво го е шила рускинята. Цитирам какво е писала: "меняла нитки ДМС в Кирова и Гамму! очень жалею, что это сделала."

Това е. Надявам се, че с ДМС друго ще си каже :) Шия го и това е!

Назад