За любителите на HAED-Етапи

Момичета , преди няколко дни Michele Sayetta публикува в профила си в фейсбук ,нов ХАЕД . Страхотен е ! Дали схемата му ще може да се намери някъде ? Ето го :

Ето го и завършен :idea:

Все си мисля,че коментарите от рода БРАВО за шиещите ХАЕД никога не са достатъчни! Гобленът ти е прекрасен-възхищавам ти се,че си ушила от цветните им! Аз все още съм на черно-белите им,но се надъхвам от такива като тебе да ушия и цветен!Давай следващият:idea:

Извинявам се за възникналото недорозумение-гобленът не е мое дело(за съжаление),аз само показвам снимка как изглежда ушит. Аз все още си мъча Rune Gypsy-то.:idea:

Intermission

Здравейте момичета,започвам един гоблен размер 30 /40 см ,цветове -60 DMC
По картината на Bec Winnel, има схема на HAED,но не можах да я открия никъде качена и затова си я направих сама .Надявам се да се получи нещо .:confused:Отляво е оригиналната картинка ,а отдясно това което направих.

Благодаря,ще показвам ,но няма да е скоро ,има доста единични бодове ,въпреки че доста си играх да изчистя възможно най-много.Имам известни съмнения за резултата,всички които са си правили сами схеми сигурно знаят как едни цветове,дадени от програмата се оказват съвсем други в действителност,уж сравнявах с действителните и заменях...Ще рискувам пък каквото стане.Тази картина е по избор на дъщеря ми и много се надявам да я зарадвам с ушиването на сполучлив гоблен.

Трябва да ти кажа че на Хаед няма да са по-добри от твоя, щом казваш че си изчистила единичните бодове. При тях туй нещо като обработване на гоблена, изчистване на единични бодове няма. В момента шия един техен и моето мнение е, че ако имах схемата в ПМ доста бих бутнала по нея. Единственото им хубаво нещо са картинките. Добре получават се хубави, ама поне да бяха се постарали. Има знаци например 1 по средата на много еднакви, не го разбирам. Въпреки всичко съм инат и ще го довърша, ще си го нагласям в движение, т.е. по-малко от два бода не шия, минавам с който цвят ми е под ръка - просто не си струва.

Момичета,моля ви за помощ.Както писах малко по-горе опитах да си направя сама гоблен на HAED,започнах го но не знам дали се получава.Моля ви да си кажете мнението ,според вас ще се получи ли нещо или по-добре да спра да не хабя труд и конци?Мислех да завърша цялото лице и тогава да го покажа и попитам ,но не съм си взела всички необходими конци.

Последно редактирано:
Благодаря за мненията,момичета.Много ми се искаше да прилича на оригинала,но няма много общо,надявам се поне да стане като проекта.Ще продължа още малко пък ако е много зле ще чакам да се появи някъде оригиналната схема,ето как изглежда-свалих я от сайта на ХАЕД

здравейте момичета
ще започвам този гоблена на хаед,до сега не съм шила техен гоблен и не знам на обикновена панама с гобленов бод 1.1 дали ще се получи
в схемата са дадени тези инструкции
Page 1 Desert Princess-Bowser
Pattern Name: Desert Princess-Bowser
Designed By: Michele Sayetta
Company: Heaven and Earth Designs
Copyright: 2007
Fabric: Linen 25, White
450w X 646h Stitches
Size: 25 Count, 18w X 25-3/4h in

Разбира се че ще се получи добре-просто ще стане по голям от дадените в схемата размери. Не съм шила HAED , но шия Golden Kite.За себе си открих, че за големи и сложни гоблени варианта 22ct и гобленов бод в 2 нишки е оптимален. Така че започвай и показвай етaпчета по често.

Назад