За любителите на HAED-Етапи

manka

Гобленар
Модератор
Темата е специално за TDK и svirepo`limon4e,който шие техни гоблени може да се консултира тук с другите,да пита ако нещо не му е ясно и помага естествено,също да слага и тук ушитото от него нищо че го е пуснал и в своята тема,няма да ви махна постовете.
Ако питате мен,това си е изпитание на нерви отвсякъде:) Успех

Нека започна първа с демонстрацийте :) Ето върху какво работя сега на HAED и какво се получава
manka , определено си е изпитание за нерви шиенето на модел от тази фирма :D

Аз бая съм се навила за този, но наистина се притеснявам за трудността на изпълнението ... :confused:

Направо си ме шашнала!
Такива трудни гоблени си ушила, а сега си хванала и едни от най-сложните на HAED, в които почти всичко е единични бодове!

престраших се да ви покажа и моя HAED, но става много бавно и го шия с прекъсвания

много е КРАСИВ нямам думи успех с ушиването му и да показваш напредъка ;) какви размери ще бъде и с колко цвята е?

Размерът горе-долу е 40/47 см и е с 90 цвята. Шия го 1:1 с обикновен гобленов бод. Имам проблем с опаковата страна, но като го шия с еденичен конец два пъти в една кутийка става доста по-добре

мале това не е ли голяма играчка? аз още не съм намерила моя гоблен който да ме грабне от пръв поглед ;)

И аз се присъединявам към вас :idea: . Още не съм ушила нищо на HEAD, но съм влюбена в гоблените им. Скоро започвам The Queen of Hearts. Не знам дали не скачам направо в дълбокото ама така или иначе мисля че те нямат лесни гоблени пък и имам опит единичните бодове (и производството на китеници от обратната страна :D )
Прави ми впечатление че по картинките има много блестящи цветове. Те така ли се получават на гоблена? И ако да как става така? Такива конци ли има? Сигурно задавам глупави въпроси ама до сега съм шила по-обикновенни неща.
Надявам се скоро да покажа част от Кралицата :)

Повечето схеми, които поне аз имам са все на панама Count 25. Което е доста ситно. и ги дажат да се шият с две нишки. Ако знаеш как се казва гоблена ще е по-лесно да разбереш това което те интересува.

Леле откога ми се иска да се включа в тази тема-страшно ми харесват гоблените на HAED:loveglasses: Не мога да реша кой да започна но сигурно е едно -скоро ще комплектовам някой:greeneye:
rukspin покажи картинка на твоя:idea:

Аз сега започвам този. Големичък е и е с 80 цвята май, но наистина мисля че си заслужава :)
004967537.jpg

И аз имам проблем с този pdf. Схемата е от 48 страници. Не искам да ги разпечатвам на веднъж и за това ще се пробвам да ги направя на отделни ако може.
Някой шил ли е Night Moves?
004978482.jpg

Момичета някой да е попадал на конци на име KBF? Има ги в един от гоблените които съм планувала. Знаете ли какви са тия конци? И намират ли се я БГ та ако не да имам време да ги търся от чужбина. Предполагам че са нещо подобна на Kreinik. Помагайте.

един съвет как да си разпечатвате страниците на Хаед, аз като го ших моя първите 2-3 ги печатах както бяха в pdf, но излиза много ситно а пък и като са толкова смесени знаци направо си е мъчение особено за хората с очила, след това какво почнах да правя - превърнах страниците от pdf в jpg формат, излиза всяка станица оделно, отварям я с paint и я увеличавам да се получи на 4 страници 2 х 2 , сега вече знаците са доста едри и се виждат даже без очила, а след като разпечатам тези 4 части ги слепвам и се получава една огромна страница, може и да не се слепват. и така със всяка една от страниците. пожелавам ви успех

Назад