За любителите на HAED-Етапи

мили любителки на Хаед, аз също направих един и сега се каня да почна втори , но ще е след ваканцията, проблемът е в това , че в почти всички нови модели се иска конец Крейник и то в голямо количество, а той е скъп, но най-лошото че не се намира а е уникарен и не може да се замени с нищо друго, така че при избора на модел трябва да се ограничаваме с модели в които няма Крейник:confused:

viking, присъединявам се към теб!:( Абсолютен проблем си е!
Пусти Крейник! Сега прехвърлям схеми, за да търся къде го няма!
А толкова е малко кончето на макарките!
Така икономисвох кончето, докато ших моите феички, че хвърлях някъде около 1 см - вдявам, шия! УЖАС!
И ги уших благодарение на такива благородни души като теб и SMURFIN.:flowerlove::blueflow::flower:

Момичета, имам нужда от помощ! Нова съм в този форум, но съм страшно запалена по гоблените на HAED. Започнах ето това:
2h.jpg
, но се получава ето това:
4j.jpg
.
Виждам, че шиете много подредено, но аз така и не можах да се науча - хващам един цвят и шия с него докато свършат знаците или свърши чилето. И когато уших малко от тялото се оказа че шия... негърка.
Някой може ли да ми каже дали го е шил и има ли идея дали като сложа и другите цветове около него, ще се пооправи?
Аз съм твърдо решена да го ушия, та ако ще и негърка да си имам.
Освен това в една от темите на този форум прочетох, че може # Krenik 032 да се замени с DMC E5200 и вече си купих. Изглежда много добре на чилето, но дали ще има същия ефект?

Имаш много странна техника на шиене. И аз шия по цветове, но не се разхождам по целия гоблен, особено тези единични бодове...Не бързай със изводите , може пък и да не е толкова зле, колкото си мислиш. Аз например като започнах лицето на "Мадона Долороса" с по -тъмните цветове и направо се уплаших. Но като наших и останалите се получи преливащо и много готино.

Здравей и аз моя гоблен като го почнах бях много разочарована и незнаех какво да правя крилата на моята фея въобще не пасваха на оригиналната картинка косата и беше много наситено оранжево - червена а лицето розово лилаво и сериозно се замислях да се откажа от нея но благодарение на момичетата от форума които ме подкрепиха аз не се отказах и сега както сам на финала на гоблена мога да кажа че ефекта е страхотен и гоблена се получи много красив въпреки всичко затова те съветвам не се отказвай а гоблена е страхотен поздравление за избора на гоблена, а ефекта на креника е страхотен и много добре се получава е вярно че е малко по скъп но аз сам на мнение че ефекта е по важен е това си е лично мое мнение

Проблемът е там, че не мога да намеря Креник, затова го замествам с DMС и не знам дали ще се получи същия ефект. Аз и DMС не намирам в града, в който живея, ами го поръчвам по пътуващи колеги от Пловдив. Знаете ли как мога да го поръчам по Интернет, но от български сайт?
А и нямам никакво намерение да се отказвам - аз съм голям инат и ще го довърша на всяка цена. Е, малко по-бавно, защото шия максимум по 2 часа на ден, а това нещо е 120 цвята, 1730 квадратчета (54/32 квадратчета)...
Но като се дооформи, ще го покажа, обещавам.

DMC E5200 съм намерила, но не знам как да си поръчам в България Крейник.
А някой знае ли дали ефектът като шиеш с DMC е същия, или поне да е подобен? Метализираното чиле изглежда много симпатично - мени си цветовете на светлината и е по-твърдо.
И нещо друго не мога да разбера - в линка, който си ми пратила, са дадени кълбета - те подобни на чилетата ли са, защото ми изглеждат по-дебели и много пресукани?

И аз отдавна искам да пробвам HAED, но гобленът който много ми харесва е с твърде малки размери 300х260 бода. Тези две лудетини много добре ги познавам и мисля вместо "Forever friends" да им напиша имената или нещо друго.

Обещавам в най-скоро време да се присъединя към групата на любителите на HEAD с тази алегория. На размер не е особено голям (400х313 бода), но ми грабна погледа отведнъж. :greeneye:

:hello:Искам и аз да се присъединя към "жертвите" както казва TDK /което много ми харесва и след като го прочетох цял ден си го повтарям/ и да покажа и тук моя HEAD.
За него получих много хубави отзиви във" Вашите творби ".
Приятна почивка:kissyou::kissyou::kissyou:

Здравейте момичета,нека и аз се присъединя към вас.В момента съм захванала "Вълшебна приказка" и ето това е резултата към момента.Все още събирам конците ама започнах с това което имам.

Добре дошли на всички новоприсъединили се :kissyou:

leti_73 поздравления за избора много добре се получава , ще очаквам с нетърпение следващите етапи

nina55 много сполучливо се е получило , ще стане 1 : 1 с картинката

Здравейте момичета,нека и аз се присъединя към вас.В момента съм захванала "Вълшебна приказка" и ето това е резултата към момента.Все още събирам конците ама започнах с това което имам.
Нали е на Scot Gustafson гобленчето в оригиналния саит на HAED го има го има на снимка готов ушит редом до другата снимчица,ако разбира се не си го виждала вече:).Страшно хубав става.Мн мн сложничък,ама страшен резултат!Мн е хубав.:)

leti_73, очаква те един дълъг, но интересен период!

Ще му се радваш на гоблена, ще ме се ядосваш, ще му се заканваш, но няма да го оставиш, докато не го ушиеш!:kissyou:

И тогава ще настъпи радостта от положеният труд! Резултатът ще бъде блесящ!:clap:

Направи една тема в етапите, за да ти се радваме!:scared:

Момичета благодаря ви за окуражаващите думи:flowerlove:
kaliopso на James Christensen е.Не бях го виждала готов но благодарение на теб надникнах в сайта на HAED и ме заплени ще повече.
TDK благодаря ти за думите,когато му се ядосам ще прочитам този ти пост и ще продължавам напред.А за темата в етапите тъй като съм новичка не съм много наясно и ще съм ти благодарна ако ме просветлиш малко.

какво да правя???

Такааааа,последни новини от мен.Видях снимки на ушити Heaven и нещо доста ме разочарова ризултата.Разликата от снимката и това което се получава е доста голяма.Дълботко се замислям дали да почвам нещо,и мислейки така дълбоко (странно за мен):D реших че това което ушия ще бъде някоя от графиките им.Така поне съм сигурна че ще стане.Ето тук можете да сравните някои неща.Моля ви кажете дали и вие сте на същото мнение :confused: http://feechka-khv.gallery.ru/watch?a=rwr-ba3k

Назад