Относно конците

• Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Бих искала да попитам следното:
Когато някой ви даде схема,откъде и как си намирате конци?Ако трябва да се купуват цели чилета,гоблена много се оскъпява. :?

Аз например първо проверявам какво имам в наличност. След това отивам и си купувам останалите конци. Ако е малък модел с много цветове скъпичко излиза. Но ако е голям не най-малкото не даваш на куп доста пари.

Аз правя точно като Jovany първо проверявам какво имам в наличност :wink: и чак тогава отивам да купувам :) Случвало ми се е да ми излезе някое малко гобленче доста скъпичко, но пък след това имам в наличност още конци, просто поглеждам нещата от тази страна и готово :idea:

Досега съм шила само готови комплекти с български конци.От руски сайт си изтеглих схема на гоблен с конци DMC.Малък, а с много цветове.Помолих една позната на магазин за гоблени да ми замени някои от цветовете с унгарските PUPPETS/нещо такова беше/ и само цветовете, които са включени в лицето ги оставих непроменени DMC,но наистина ако нямаш запаси в къщи излиза скъпичко.Би било добре да ги продаваха на метър.

Аз точно по тази причина съм се хванал за DMC и само с тях си работя.

Вече навсякъде по магазините има и конци Анхор.Какво ви е мнението за тях,те са на цените на ДМЦ.Кои от двата вида предпочитате?Аз съм шила досега с бълг.конци,ДМЦ и Анхор.С унгарски не съм шила и нямам намерение.Всъщност ДМЦ и Анхор най-много ми харесват по същите причини както и на вас,но не мога да определя кой от двата вида да предпочета и да карам с него. :lady:

Аз пък нямам предпочитания в смисъл мога да шия със всичко, качеството на всички конци е добро. Шила съм и със пъпетс и анхор и дмс и любица и българското мулине. Но незнам защо май ми е най-приятно със дмс :wink:

За мен са на кантар като качество. И двете марки са добри. Но съм се спрял на DMC защото по мое мнение повечето безплатни модели са конструирани с тях. :D
Ние българите нали винаги аванта търсим :D

e....nali ima tablica za preobryshtane DMC v Anchor i obratnoto, v nikoj ot sluchaite ne gubim :smokin:

Az predpochitam DMC pred Anchor. Zashto, shte dopisha kato se vyrna v kyshti, veche me e sram vse da pisha na latinica ot rabotata. :D

Благодаря :) Това ,че не съвпадат 100% при преобразуване е фатално само за гоблените където се шият лица.При другите предполагам,че няма чак такъв проблем при разминаването. :lady:

Ми не знам примерно при пейзажите дали има голямо значение но аз гледам да не правя такива комбинации. Ако е с Анхор модела и изкам да го изработя предпочитам да отида и да си купя конци

Много благодаря на всички ви за изчерпателните отговори. :yes:
Аз също си харесах доста гоблени от руските сайтове,обиколих всички магазини,които знам в Пловдив,но никъде не продават на метър.Явно в началото ще трябва да си накупя доста чилета,но за следващи гоблени вече ще имам някои в наличност и така...........
Попитах,защото досега съм шила само готови комплектовки. :lady:

Прав си Jovany,не бива да се рискува.Питах,понеже досега не ми се е случвало сама да си комплектовам гоблен.То една тоналност да промениш и гобленът вече не е същият. :?

Temenuzhka каза:
То една тоналност да промениш и гобленът вече не е същият. :?

Да, така е...Но аз пък имам много схеми на Dimensions и все някога ще трябва да ползвам табличката за преобръщане Dimensions-DMC. Няма как :? Сигурна съм че ще има леко несъответствие между картинката показана на модела и това което ще излезе, но какво пък толкова, нали ще е *леко*, а и няма да смесвам типовете конци :)

Аз събирам конци DMC, на същия принцип като Mylli. За всеки пореден гоблен ми остават все по-малко за купуване защото имам запаси. Защо DMC а не Anchor...навремето се колебаех кое от двете да почна да събирам. Тогава бях в Германия и шиех нещо, наложи ми се да купя едно-две чилета, а там продават само Anchor. Когато отворих едното чиле, се оказа че е с 5 нишки вместо 6. Сега си представете моето "възроптание" срещу наглата безредица която на всичко отгоре се случва в държава с най-много ред (шегувам се) :D Мисля че и двата вида конци са равни по качество и яркост на цветовете, но все пак предпочитам DMC.

Смесване на DMC и Anhor - в никакъв случай. Шила съм оригинална комплектовка с DMC, не ми стигнаха конците и добавих възможно най-близкия вариант на Anhor. Огромна разлика в оттенъците.

:? в такъв случай ще се ориентирам към ДМЦ....не съм имала издънки с тях до момента,ще си ги събирам и аз отсега нататък :lady: благодаря ви на всички за мненията :idea:

Да Renny и при мен ще се получи един такъв момент със преобразуването Dimensions-DMC Вече съм си набелязала няколко моделчета, но .......определено малко ми е притеснено - все пак важен е крайният резултат. Надявам се само разликата да е незабележима :oops:

И аз има смъкнати схеми на Dimensions,но конците са с ДМЦ дадени,поне така излизат с програмата с която ги отварям :?:

Назад