Книги

• Началник на темата Началник на темата abi1004
  • Начална дата Начална дата
И аз си имам своите любими книги и автори-Предречено от Пагане на В.Мутафчиева, Мъртвите сибирски полета-страхотна трилогия според мен,имам всички романи посветени на композитори и изпълнители от далечно и по-близко минало.Те ме обогатяват душевно.Още д-р Живаго, Децата на Арбат, Фараонът.Не мога всичко да изброя:confused:.В последно време децата ми носят книги на съвременни бълг. и чужди автори.Някои ги приемам, други-не съвсем, но всичко изчитам.:DИмам библиотека от няколко хиляди книги и е трудно да спомена всички,а повечето си ги обичам.
Забравих да пиша какво чета сега-Пътят на България от Димитър Съсълов.И като почивка -Художникът на Уилям Уортън.

Последно редактирано:
Как съм я пропуснала тази тема.
Последно прочетах "Габриела, карамфил и канела" на Жоржи Амаду. Но от новите заглавия най-много ме впечатлиха двете книги на Халед Хосейни - "Ловъцът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца"

Много интересна тема,
аз чета страшно много,
пробвала съм да чета и на компютъра,
но най-обичам да си държа книжката в ръце :idea:
Скоро прочетох две много интересни книги
Джеймс Ролинс - "Черният орден" и
Джефри Арчър - "Аферата Ван Гог"
препоръчвам ги, четат се на един дъх.

Мери Хигинс Кларк - "Две малки момиченца в синьо"
Белва Плейн - "Далеч от дома"
Тези две също са интересни

А книгата която съм чела три пъти и
мога да прочета още два пъти по толкова е "Мама" на Райна Вапцарова

От всички книги,които съм чела,дори и от новите,не съм срещнала друга да ми допадне така,както "Радостта да се живее"от Емил Зола.Дори не си спомням колко пъти съм я препрочитала наум и на глас,за да я споделя със семейството ми.Тъй като не всеки се интересува от този тип историческо-романтични четива,единственният начин е да чета на глас ,на всички докато се излежават през зимните вечери.За мен тази творба си остава най-силната!Иначе мога да добавя "Двете Диани",отново на Зола ,Граф Монте Кристо на Александър Дюма,много детски книги и не на последно място "Руфо -червенокосият"на Иван Мариновски.

Последно прочетох "Онзи,който убива в гората" от Матю Скот Хансън и "Босът"от Стан Потинджър.Харесвам и поезия-Дамян Дамянов,Блага Димитрова,Евтим Евтимов -няма да мога да ги изброя всички.Колкото и банално да звучи,книгата наистина е прозорец към света и щастлив е онзи ,който наднича през него.

" На изток от рая" и "Д-Р Живаго" - велики книги, написани от велики хора, всяка от тях я почвам по няколко пъти, стигам да някъде и ги зарязвам и това вече две години. Нз, но и мен не ме грабват
P.S."Малкият принц", "Алиса в страната на чудесата","Дон Кихот"," Пипи Дългото Чорапче"- Любимите книжлета на деца и възрастни никога не са ми харесвали, нито сега, нито като бях дете:D
Явно нямам въображение:nose:

Не можах да я открия, може би я няма в нета, но ще ви я препоръчам. Казва се ''Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния'' и се обяснява защо жените и мъжете са толкова различни. Като се почне от това как сме устроени и се стигне до поведенческите модели. Има и съвети как да се справите с тези ситуаций, за да се намалят дрязгите вкъщи. Интересно е наистина. :)

Преди четях много,но сега при най-малкото свобдно време -шия.И понеже повече четях като ученичка,като любими автори мога да спомена Агата Кристи,Карл Май,Марк Твен и Даниел Стийл.Вероятно съм изтървала много автори,но от тези съм прочела най-много книги/от последната авторка -32 романа/.Препрочитала съм ПИПИ дългото чорапче/3пъти/Отнесени от вихъра,Скарлет,Конника без глава/2пъти/Като си помисля от кога не съм чела и ме хваща срам.Но като се сетя колко неща съм запланувала да ушия и се успокоявам.

Назад