Шиете ли с двойно лице или както дойде

• Началник на темата Началник на темата love_milica
  • Начална дата Начална дата
Може да пробваш някъде да направиш две редчета с едното и под тях две редчета от другото, да сравниш. Когато аз се учих да бродирам, и аз така бях омотала бодовете. Бях започнала с полукръстчета и когато се усетих, продължих с гобленовия бод. Гобленовият изглежда малко по-плътен някак си, не знам как да го обясня. По-изпъкнал... може би именно заради гърба, който също е изцяло запълнен. Уж все са наклонени чертички отпред, но при вглеждане има разлика. Ако не ти се разшива, моят съвет е просто да не смесваш двата бода. Както си го започнала, така го карай.

И аз смятам ,че не е добре да си правиш експерименти ,ако си напреднала с гоблена .Защото ,ще се получи разлика в" дебелината", което е по-"кофти" от това да имаш "двулицев " гоблен!:idea: Довърши го, както си го започнала , а експериментирай с някой по -лесен гоблен :idea::kissyou::kissyou:

да , прави сте , по-добре да е еднакво навсякъде , ще продължа както съм го правила дотук... че ако се получагт разлики , може да стане кофти ...
:kissyou::kissyou:

Здравейте,виждам,че отдавна не е писано,но...
Аз не шия двулицево.Харесва ми,но е трудоемко и в някаква степен безсмислено.
Доколкото разбирам липсата на възли,подпъхване на края на конеца и т.н. не означава,че се шият две лица.
Любопитно ми е как се оправяте ,когато има много цветове конци,при това разпръснати?Когато се шият дървета например(тънки стволове и пищни корони с 6-7 цвята разпръснати хаотично)?
Струва ми се ужасно много труд и време ще отнеме да късаш тук 10см конец,там 20 см.Да не говоря са разхода на конци..
За да е двулицево трябва да се шие само хоризонтално,но не винаги е удобно.Въпроса е как се справяте?
Питам,защото ми е интересно,а и се надявам на съвет,който да обогати опита ми.
ПП Опита ми е предимно с 1:4 бод.

Здравейте,виждам,че отдавна не е писано,но...
Аз не шия двулицево.Харесва ми,но е трудоемко и в някаква степен безсмислено.
Доколкото разбирам липсата на възли,подпъхване на края на конеца и т.н. не означава,че се шият две лица.
Любопитно ми е как се оправяте ,когато има много цветове конци,при това разпръснати?Когато се шият дървета например(тънки стволове и пищни корони с 6-7 цвята разпръснати хаотично)?
Струва ми се ужасно много труд и време ще отнеме да късаш тук 10см конец,там 20 см.Да не говоря са разхода на конци..
За да е двулицево трябва да се шие само хоризонтално,но не винаги е удобно.Въпроса е как се справяте?
Питам,защото ми е интересно,а и се надявам на съвет,който да обогати опита ми.
ПП Опита ми е предимно с 1:4 бод.

За първи път чувам, че трябва да се шие само хоризонтално, аз шия огледално всички гоблени без значение дали са 1:1 или 1:4, според мен няма как да стане.Винаги когато е 1:4 и е вертикален както ти даваш пример с дървета обръщам посоката.Нека и някой друг да обясни как постъпва.
За разхода на конец ми отива толкова колкота ако не е огледален гоблена.От всяка окомплектовка ми остават доста конци.

Ами ,не че съм го чела някъде,но за да изглежда еднакво(някой бе писал,че сам се обърквал кое е лице и кое гръб;за мен това звучи невероятно) си мисля,че трябва да е само по хоризонта.Иначе изглежда еднакво,но си личи кое е лицето.

Изглеждат много добре.Особено Мерсбург.Имам го ушит и успях да ги сравня.Твоя определено е по-спретнат.Срам!

Открих обаче разлики в цветовете.На коя фирма е?Моят е български,но не помня как се казваше-подарък ми е.

Изглеждат много добре.Особено Мерсбург.Имам го ушит и успях да ги сравня.Твоя определено е по-спретнат.Срам!

Открих обаче разлики в цветовете.На коя фирма е?Моят е български,но не помня как се казваше-подарък ми е.

С български конци - мулине съм го шила.

Хм,и моите са бг,но небето ми е по-тъмно и между зеленото(короните на дърветата) има синьо,което го няма при моя.
Както и да е,интересно ми стана.

Имам питане към перфекционистките, любители на двулицевото шиене. Момичета как се справяте с двете лица, кагато имате 30-40 цвята в едно квадратче? И как се справяте с двулицевото шиене, когато шиете кръстчета. Аз, колкото и да се старая и в двата случая не ми се получава.По принцип си рамкирам гоблена така, че да се вижда лицевата страна, а не гърба, за да доказвам колко съм велика и перфектна.Напълно споделям мнението на Маржи.

Че то на кръстчето не може да става и дума за двулицево шиене. Важното е чертичките отзад да са в една посока ,(като се спазва това ,то и кръстчетата от лицето изглеждат равни) , да няма големи преходи ,да е добре почистено и това е. Като прибавим и контурът, и фр. възли , и други подробности ,за какво иде реч....

Аз също не мога двулицево, но се старая да е чисто и прибрано. Това е лицето:

А това опакото:

Много искам и аз да изпипвам гоблените да имат огледален образ.
Може ли да ми обясните как се шие.Ще бъда много благодарна.
Аз се старая отзад да е чисто но не се получава.Аз шия с конец 3 нишки.
С колко нишки шиеш гоблените.

Назад