Идеи....

• Началник на темата Началник на темата manka
  • Начална дата Начална дата
на мястото на ябълката с цифрите има листо. очите в оригинала са жълти, а иначе бели

От мен една нова идея за игра.
Общи правила на играта: да направиш изненада на друг участник.Участници се разбиват по двойки.Всеки участник се изнася картинки на това,което най-много бих искал да му се направи.Определяме размер на бродерия и количество за избор.Участници избират от предложени картинки от свойта двойка това,което ще бродира,но без да казва на другия за избора си.По този начин всички участници правят своят избор за друг.Определя се срок на исполнение на бродерия.След този срок готовите творби се изпращат на друг от двойката.След това всеки си показва полученият от него подарок.

Бяха ми пратили покана да участвам в такава игра от един руски форум,но не можах да намеря темата.Браво Света,идеята е много добра. :clap:

........

Момичета, макар,че няма да участвам скоро в игрите, защото се боря с "Параклиса", а ми е спешен(за подарък), имам предложение. Идеята ми хрумна от форума.
Нека се избере схема и се работи по познатите правила. Вторият етап отново с конкурсен характер да показва някакво приложение на творбата-апликация или покривчица, украса на дреха......:idea:

Тази игра ми харесва!

Да предложа и аз една загадка!

Между тези двете има само една разлика (по-точно нещо не е довършено все още)... Някой вижда ли я?

Много ми харесва една игра, която се играе на руските форуми и се казва "Второе дыхание". Това е нещо като втори шанс за гоблените, които са започнати и след това захвърлени в шкафа, тъй като шиенето им по една или друга причина не върви. В играта се събират определен брой участници и те показват докъде е ушит гоблена. (Може да се почне и нов гоблен.). След това се определя норма, напр. 300, 500, 1000 бода на седмица. В края на седмицата всеки се отчита, като показва стара и нова снимка на гоблена.
Играта е много приятна! Аз се включих в две такива и останах изненадана от мерака, който ми дойде да шия. Лесно се шие в приятна компания от хора с твоите интереси.
Ако пропуснеш две седмици без да предупредиш за сериозна причина отпадаш. Въпреки това играта се ползва с много голяма популярност и винаги бързо се събират хора. Когато гобленът бъде ушит се започва нов и т.н.
Обръщам се към всички, които имат желание и моля за съдействието на Manka, като модератор да помогне да сформираме една опитна групичка.

Помощ от моя страна -винаги:thumbup:
Само искам ако нещо си пропуснала като обяснение за Играта,да го напишеш и него.

Аз май трябва да участвам само в такава игра, че да довърша нещо :D

Ами може и да довърша Сисито.:D
Ще се пробвам, пък може и да успея:kissyou:
С две думи - идеята ми допада.:clap:

Пропуснах да кажа, че
1 кръстче = 2 полукръстчета = 2 бода петит поинт (гобленов бод) = 4 бекстича (бод зад игла, контурен бод)
Например, ако нормата е 300 кръстчета,това означава, че който шие с гобленов бод трябва да ушие 600 бода, което е квадратче и половина за цяла седмица, т. е. 1-2 часа работа. През останалото време си шие каквото иска.

250-300 кръстчета е най-ниската норма и най-харесваната. Има и по 1000 кръстчета на седмица. Най-високата норма, която съм виждала е 3000 кръстчета. Аз предлагам да почнем с най - ниската норма. Нормата се шие задължително. По-малко не може. За сметка на това обаче може да се надвишава многократно.

Включвам се задължително с моята воденица, тъкмо наскоро си мислех , че с оглед на бъдещите 1000 запланувани , никога няма да я довърша:clap:
А при бод 1:4 наполовина ли е нормата (ех как взех да клинча)

Ако броиш по схемата, ще е четири пъти по-малка, защото за едно квадратче от схемата правиш 4 бода, но това си е пак едно квадратче и половина от панамата.

Назад