бод 1:2

• Началник на темата Началник на темата moni0407
  • Начална дата Начална дата
Повтарям се, но преди съм сгрешила темата. Моля за извинение! Бях обещала да снимам показаните кръстчета на оригиналните вилерови схеми. Много са стари,но мисля,че се виждат. Схемите се намират в края на втория ми албум. Отново моля за извинение!:( :confused: :(

отговор

:-| Аз шия от скоро , но си мисля , че всеки бод си има своята красота/ зависи от това какво се шие- образ, пейзаж/

да ви кажа момичета понякога за фон е идеялен че става по бързичко, но и на мен не ми допада много

Здравейте! Аз съм новорегистрирана, но шия от малка гоблени.Сега имам време и за форуми,защото съм с бебе. Та когато той не ме оставя да шия мога да пиша за шиене. Вилеровия бод ми е познат много отдавна и с него имам ушити много гоблени. Всичко е въпрос но вкус. Имам комбинации от него и дребния и също става добре.Майка ми шие много странно с опаков на дребния 1:4 и също и се получават .За мен като че ли цветовете са по-важни за ефекта на даден гоблен.

Цветовете са много важни разбира се, но с 1:4 става много прецизно и красиво.
И от незапознати може да се оцени малко повече, заради изпипването на детйлите с по-наситнения бод.

Но за всеки случай трябва да се прецени на какво искаш да се наблегне. ;

---

Здравей те,аз шия често с този бод и си го харесвам,но наистина има значение от вида гоблен.Лица,дребни фигури,не се получават добре.:confused::kissyou:

аз шия 1:1 и 1:4 - просто ми харесва, защото един и същ гоблен ушит 1:1 е много по-красив от 1:2 - става грубичък. Видяла съм и не харесвам .Може да отнема повече време, а то красотата иска жертви все пак... :D
и на който както му харесва така да си шие :kissyou:

С бод 1:2 шия, когато използвам прежди и по-едра панама (за възглавнички). Преждите са доста дебелички и този бод успешно замества 1:4. Доволна съм в тези случаи, но за гоблен, който бих сложила в рамка не бих ползвала този бод.

:idea:Добре стои при пейзажи на ситната гоблен панама.В последните каталози на Вилер голяма част от гоблените са изпълнени по този начин,дори и указанието за изпълнение е такова. Въпрос на предпочитание.При Ланарте пък , в малките варианти на Арабското момиче ,Венециянската маска, Мавританката е съчетано кръстче ,а деталът е гоблен бод 1:1 Виждане на дизайнерите им.Всеки бод стои стои добре при точно опеделени гоблени.Свобода на избор.:loveglasses:Успех !:greeneye:

Назад