карвинг-кулинарно изкуство

• Началник на темата Началник на темата sonq
  • Начална дата Начална дата
Здравейте темата е много интересна аз също се занимавам с карвинг и сам малко по запознат. Има комплекти с длета и за по малко пари само трябва да се интересува човек .По принцип се продават в магазините за профисионално хотелско и ресторантско оборудвне. Един от най малките комплекти е от 18 длета и струва около 60 лв той е напълно достатачен за начинаещи, има и доста по големи и скъпи комплекти но те са основно за профисионално ползване.Комплекта от www.karving.ru който Соня ни показа струва 1600 рубли или около 90 лв само дето в Бг го няма. Има профисионални книги за карвинг в магазините за ресторантско оборудване но и те са на баснословни цени наскоро гледах 3 такива книги най евтината беше 220лв най скъпата 350лв.Говоря за наистина хубави книги с по над 100 различни окраси показано всичко в детайли но за сажаление са прекалено скъпи. Поздрави от мене ще се радвам ако темата продължи :)

Има много такива сайтове за съжаление не и на бг но чак пък да се научи от снимки и картинки.Аз се занимавам профисионално от година и половина накупих си доста инструмент :)
но има още много да се учи.Различни школи са,някои наблягат на дълбането на дини други ползват само тайски нож трети само длета. Истината е,че трябва много упорство и много зеленчук да се похаби :).Поздрави на всички.

Здравейте,много съм вманиачен в това изкуство и от скоро почнах да се занимавам с него.Нямам инструменти и за сега работя с обикновенно ножче за пица.Ето от каде почнах и до каде стигнах.

Много познати снимки:gipsy:
Не съм ли ги виждала и в един друг форум:confused:

dominus, дай и малко обяснения - от какво са розите? Червените като че ли са от червено цвекло, а зелената част? И другата - светло зелената роза?

чакам колегите да покажат и те нещо интересно. надявам се че моите творби са ви харесали :clap: и очаквайте още от мене

чакам колегите да покажат и те нещо интересно. надявам се че моите творби са ви харесали :clap: и очаквайте още от мене
:eek: MORPHEUS,поздравления за творбите ти:clap: Прекрасно изглеждат.Блюдото става не само за украса,в тези горещини човек може и да се и освежи:amam:
Интереса ми към това изкуство е само любителски.Е ,пробвах се с репички,всяка закупена връзка репи през пролетта се превръщаше в букет и то успешно:idea: ,а лятото може да стигна и до икебани.
Очакваме още красоти.

Еее, който може си го може!

Браво!

А ще ни разкажеш ли какъв е повода за направата им,конкурс, състезание или просто коктейл?:)

Здравейте на всички работя като главен готвач в www.parkhotelgoldenbeach.com и това е повода да правя всички тези украси. Като цяло съм се заел лично с аранжирането защото и аз много се запалих по карвинга . Но това което виждате е плод на 2 годишен труд снабдих се с 2 профисионални книги за карвинг,накупих инструмент за доста парички и сега чак почвам да печеля дивиденти от тазиинвестиция.Тва накратко е моята история по принцип почти всеки ден правя нови неща но не всеки ден ги снимам,ще се постарая да поствам редовно някоя и друга снимка и за вас.Поздрави от мен на всички :idea:

Назад