Видове гергефи и рамки за бродиране

• Началник на темата Началник на темата Oriane
  • Начална дата Начална дата
Моето мнение-на обикновени дървени и пластмасов съм пробвала различни големини гоблени и все ме беше неудобно.Не съм свикнала с гергеф. Правоъгълен на статив съм виждала у позната-донесоха й го от Германия. Шиеше на него и беше много доволна. Скоро ми подариха италиански кръгъл на статив. Много си го харесвам, но и той стои като сувенир без да го ползвам. Който може със гергеф-нека си купи от тези на стативи-казват,че са страшно удобни

Относно шиенето със двете ръце: дясната изпраща игла надолу чрез панамата,лявата я посреща и праща обратно на лицевата страна на бродерия.
Svetta, благодаря за обяснението :kissyou: Изглежда логично. Аз като се опитвах на моята пластмасова рамка без статив, закрепена между коленете, нещо не успях. Но сигурно ако имам истински "стан", ще е различно.

Разбира се,става дума за голяма рамка,която стои на пода,аз такава имам.Успех!

Аз въпреки че шия все още само са дясната ръка пак ми е по удобно отколкото да шия като държа гергефа .Опитвам се да шия и с лявата но не мога :( Сядам си на шезлонга ръцете ми са стабилно облегнати и започва голямото удоволствие от шиенето на гоблен :D

Аз от около година имам дървен кръгъл гергеф и съм много доволна, не мога да си представя отново до шия без подобно приспособление. Удобно е и е практично, но все пак кой както си свикне :)

Кажете все пак откъде се купуват тези т.нар. "станове"?Колкото и да са скъпи нека поне да помечтаяда имам и аз........

Пластмесов обръч за бродиране?

Здравейте!
Търся си пластмесов обръч за бродиране, но за съжаление открих на няколко места само дървени гергефи. Пластмасов никъде немога да открия :( Някой да знае случайно откъде мога да си купя пластмасов в София или Варна? Благодаря предварително!

Здравейте!
Търся си пластмесов обръч за бродиране, но за съжаление открих на няколко места само дървени гергефи. Пластмасов никъде немога да открия :( Някой да знае случайно откъде мога да си купя пластмасов в София или Варна? Благодаря предварително!

За София и Варна - незнам, но в Пловдив има, видях ги в магазина. Поръчай си го по електронен път.:kissyou:

http://www.milenastyle.com/Milena Style Gobleni.htm

Аз отдавна шия с гергеф, някак ми дава усещане за стабилност. В руските сайтове съм виждала дървени рамки, които могат да се поставят върху дивана. Сигурно е по-удобно, защото по-малко ще се изморяват ръцете. Но мисля, че цена 100-150лв е прекалено висока за 2-3 дъски.

С оглед да се натрупа малко статистика по въпроса ми се прииска и аз да си кажа...
Пластмасова рамка за бродиране
...
Недостатъци (според мен):
- оставя следи на плата, въпреки твърденията на опаковката (няма да го ползвам за черна панама, но за лен в натурален цвят - май да)
- много трудно се сваля
- по-тежък е, а и по-голям от кръглите, мисля като цяло ще е по-неудобен за маневриране, но може би се свиква

Наскоро си купих такъв и съм доволна. За кратко съм го ползвала, но ми харесва повече от кръглите дървени гергефи. Следите, които ми оставя по плата не са толкова изявени, а и плата не се деформира така неприятно на кръгчета - това мен винаги ме е дразнело при кръглите :idea:
Не бих казала, че се сваля трудно, но пък наистина като че ли е една идея по-тежък и по-обемист. Това обаче на мен ми харесва - по-удобно ми ляга някак в ръката. То всичко си е много субективно :oops:

Разбира се,става дума за голяма рамка,която стои на пода,аз такава имам.Успех!

в темата отдавна никой не е писал, но сега се зачетох и да питам:

svetta, твоя "стан" откъде си го купила, дай малко повече информация откъде може да се закупи подобна стойка или стан? :confused:

Мойта рамка я получих за подарък.
Продават ги много и различни в Русия.Има интернет-магазини,но не зная,пращат ли ги в чужбина?

Здравейте!

Аз имам,който не ми трябва,мога да го разменя за нещо друго,пиши ми в лични по този въпрос

svetta, благодаря за информацията и за линковете, ще ги разгледам подробно и с удоволствие!

А има ли някой опит с пластмасов гергеф / или обръч /. Когато питах ми казаха, че пластмасовите оставят по-големи следи по плата и могат да раздърпат по-нежните панами като тези на Ланарте, защото имат улей в който двете половини на гергефа щракват. Ама и аз го обясних.:oops: А дървените били по-щадящи.

А има ли някой опит с пластмасов гергеф / или обръч /. Когато питах ми казаха, че пластмасовите оставят по-големи следи по плата и могат да раздърпат по-нежните панами като тези на Ланарте, защото имат улей в който двете половини на гергефа щракват. Ама и аз го обясних.:oops: А дървените били по-щадящи.

Аз от събота имам кръгъл, пластмасов гергеф :party: вчера направих към 30-40 бода. На първо четене е супер - конеца като че ли не се пресуква толкова :)
Вчрно че на обратната страна по-неловко се подпъхва конеца.
Приемам съвети как се придържа с лявата ръка (шия с дясната) че има диаметър към 22 см .....
и още: къде е по-удобно да се шие? точно в средата ли и да се мести обръча, че да се пада шиенето там? или друго яче
Какъв размер е добре да се ползва според големината на гоблена?

Иначе има улей на външния обръч и жлеб на вътрешната. Ще остави следи със сигурност, но вероятно след изпиране ще се махнат

Аз искам да питам колко струва такъв гергеф и откъде мога да си купя, в нашия град няма.

Аз искам да питам колко струва такъв гергеф и откъде мога да си купя, в нашия град няма.

Ако мога да добавя моя въпрос към твоя, Val4e :rainbow:
Как се ползва подобен фрейм при различни размери на гоблените? ако може някой който е ползвал да даде примери в сантиметри.

Аз ползвам моя, пластмасовия с улей и жлеб и съм доволна.
за недостатъци:
- става бавно (може би не съм свикнала)
- остава следа по плата, но след изпиране ще се махне
за предимства:
- конеца е по-опънат и не се усукват нишките му
- не наранява плата или вече ушитите места

А дървените били по-щадящи.

С времето започват да пускат цвят по панамата ... в началото мислех, че е никотин, но след като и непушачи се оплакоха ... Имам 2 гоблена, които не се изпраха!

rodich, на всичките ти въпроси бих отговорила така - въпрос на навик :D Аз лично имам поне 8 гергефа - всякаква големина - и си избирам с кой да шия според големината на схемата. Обичам панамата да е силно изпъната и понакога я гладя и в процеса на шиене, затова мразя да сменям гергефа и мястото му - сложа ли го веднъж, старая се да го махна чак на готов гоблен ... Когато ползвам голям, шия с облегнат на гърдите гергеш и с лявата ръка "прегръщам" отсрещната му страна :D

Назад