Видове гергефи и рамки за бродиране

• Началник на темата Началник на темата Oriane
  • Начална дата Начална дата
Честито и от мен. Пожелавам ти много гоблени да ушиеш на него.
Аз не шия с двуостра игла, но се опитвам да шия с две ръце. За себе си открих, че ми е по-удобно, ако лявата ръка е отгоре, а дясната отдолу. Пробвай как на теб ще ти е удобно и ще стане.
Аз също шия по този начин и ми е много удобно. За мен лично става по-бързо така, стига да не се мотая да сменям много цветове.

За мен стана има предимство, когато не се налага честа смяна на цветовете. Скоростта става почти двойна. Но ако трябва да се сменя често цвета, може би няма да е толкова бързо шиенето. Иначе, удобството спрямо гергефа е, че се обхваща целия гоблен (поне този, който шия сега), а не малка част от него, както е с моя гергеф.

Благодаря ви момичета
Двуострата игла щом е толкова голяма май няма да ми е удобна.Вече взех да свиквам да работя и с двете ръце-и при мен дясната отдолу а лявата отгоре.Досега ших с гобленов бод но като го сложих на стана започнах на полукръстче.Засега не мога да преценя за скороста...

и аз отскоро имам стан и ако няма много единични бодове и смяна на цветове постигам много добра скорост. Тъй като шия предимно с гергеф,не ми беше трудно със стана, даже напротив - освободих ръката, която държи гергефа. Но когато имам повече цветове предпочитам гергефа.

Да се похваля с новата си придобивка.:DМарина ми я донесе, но боднах само няколко бода, смятам че ще е удобна, а и заема по-малко място.:idea:

:clap: Да ти е честита! И много гоблени да ушиеш на нея!:kissyou:

Да се похваля с новата си придобивка.:DМарина ми я донесе, но боднах само няколко бода, смятам че ще е удобно, а и заема по-малко място.:idea:
margo67, честита нова придобивка...наистина изглежда удобно за работа...ще ни дадеш ли малко повече инфо за статива и ако някой пожелае Марина би ли изпълнила и друга поръчка...???
Извинявам се, но видно е, че съм пропуснала и не мога да се сетя коя е Марина...:kissyou:...за нея...

neonila , Марина е момичето от форума, което ни поръчва гоблените на DIMENSIONS от Щатите. Статива е с въртяща се дървена рамка,можеш да регулираш височината на рамката,големината й е 23х45 ‎см. Много малко съм шила на нея, затова като пошия малко ще дам повече информация.:kissyou:

Да попитам, в някой сайт ли намери рамката? Може ли да дадеш линк?

margo67, извини ме за неосведомеността, но би ли дала точно страницата на сайта, на която са тези стативи (рамки). :-|:kissyou:
И още, как да се свържа с Марина.

Elisa,vesi700 е дала линк към статива, а ника на Марина във форума е marinamarina .Погледни в темата Поръчка на оригинални гоблени DIMENSIONS и ако искаш опитай да се свържеш с нея на лични.Хубав ден ти желая:kissyou:

Назад