За или против съвременните гоблени

• Началник на темата Началник на темата pepina
  • Начална дата Начална дата
Мисля,че както има хубави стари гоблени,така има и нови,които изобщо не са за пренебрегване.Аз определено ги харесвам.За всеки влак си има пътници,вкусове различни,но лично аз вдигам две ръце за съвременните разработки:idea:

Аз шия всякакви гоблени, въпросът е да е любов от пръв поглед.:kissyou:

До скоро бях твърд класик, но откакто открих, че съществува друго освен Вилер съм категорично за новото! Сега има толкова голям избор от модели, че наистина можеш да се изгубиш избирайки. Едва ли ще ушия пак нещо на Вилер. Много ми харесва Ланарте, но с този кръстат бод съм малко скарана. Всичко е въпрос на вкус и емоция. Бих ушила всичко, което ме грабне в момента и ме накара да желая да го видя на стената или подарено.

Харесвам всички хубави гоблени.От съвременните ми харесват Вервако,Дименшъс,Ланарте.

Харесват ми съвременните гоблени, но ми се струва че са с много цветове и можеби се шият доста бавно и трудно.

:-| Според мен е и въпрос на моментно настроение шиенето на определен гоблен. В момента шия гоблен, който преди един месец не съм и представяла че ще почна. Реших за един рожден ден да подаря гоблен със зодия. Разгледах няколко и този, който съм почнала ме плени от пръв поглед. Не ме интересуваше нито колко цвята е, нито нечия разработка ли е. Въпрос на усещане.

Вилер винаги ще остане класика , но също така е вярно , че има страхотни съвременни гоблени.

Аз съм почитателка и на Вилер ина нета и на други фирми стига гоблена да ми грабне окото.Имам доста и от съвременните!:)

Класиката ще си остане вечна но от както попаднах на този сайт разбрах че има съвременни гоблени който са много по хубави и актуални за времето в което живеем :clap: :kissyou:

според мен е важно да ти харесва това,което шиеш,независимо дали гоблена е класика или компютърна разработка,стига да е добра окомплектовката,защото в противен случай се получава такава плюскуда,че и най-хубавия гоблен става смешен.

За мене няма значение един гоблен стар ли е,нов ли е,голям ли е,малък ли е.Важното е да ти доставя удоволствие като го шиеш,макар че явно аз си падам по по-традиционните гоблени и колкото по-големи и сложни по-голямо предизвикателство са за мене.Но това е много индивидуално и няма никакво значение стига гоблена,който се шие да носи радост

За мен няма значение дали гоблена е класически или компютърна разработка - важното е да грабне. Тогава шия с удоволствие!!!

Аз също се присъединявам към подледните мнения,важно е да ми хареса .Няма значение на коя фирма са.Най много съм шила на гобленсет защото стават сполучливи ,имам и на вервако и ленарте и други .Така че са разнообразни ,шила съм това ,което ми е грабнало окото.

Напълно ЗА съм за съвременните гоблени , харесват ми да ги гледам , но когато аз започвам да шия - предпочитам класиката , допада ми на душевното равновесие :greeneye:

Класика или съвременни-гоблените са моята страст.Това,което работя на момента винаги е най красивото,най-вълнуващото.Голям праз,че на някой тесняк му се вижда че си губя времето.Момичета нека удоволствието от шиенето ви да е пълно.

:-| има и стари, в смисъл много шити и известни гоблени, които малко "гобленарко" пропускат. все пак навсякъде има нещо като класика. аз харесвам много от тях - красиви са. но с удоволствие си правя комплектовки и по принцип харесвам нетрадиционни неща. и сега, макар да съм "нарекла" един гоблен за подарък :) , още незапочнат, ще ми е приятно да го виждам. пък може и да го дублирам за себе си ..... ако се шие лесно , в което силно се съмнявам като гледам схемата :confused:

харесва ми да гледам съвременни, но предпочитам да шия "старите" Вилерови гоблени. и все пак всеки сам трябва да избере това което "радва окото и душата му".

Назад