Хубава дискусия се е заформила :idea: Аз пък съм точно от тези, които са на мнение, че Вилер просто не са съвременни гоблени и това си е... човек може само да види колко видя бодове са използвани - само 1-2...а в гоблена, който шия сега има 3-4...и това има значение, понеже се постига даден ефект...има само два гоблена на вилер, които ми харесват и това са "Сиси" и една икона, която
marji ми изпрати наскоро (за което наистина много й благодаря :kissyou: ). Сиси никога не бих я ушила (въпреки че ми се иска) понеже единственото подходящо място за нея
по мое мнение е в някоя бална зала или музей, просто не мисля и никога няма да мисля, че тя може да подхожда на един скромен малък хол...това е лично мнение

И друго - настроението на вилеровите гоблени е мрачно...ако погледнете примерно веселите музиканти, сиси, тайната вечеря, в първите два преобладава сиво или друго тъмно... просто сегашните дизайнери разработват много по-красиви модели, които внасят нещо което вилер няма - свежест и светлина, а за мен точно това е облика на един съвременен дом - светъл и приветлив... Аз лично много повече бих се зарадвала на някой пермин с техните уникални пейзажи и миниатюри или на дименшънс, а също и Вервако и Ланарте отколкото на веселите музиканти да речем :no:
П.С. Понеже в предното мнение забравих сега да добавя - сигурно пак съм единствена или една от малкото, ама на Солария също не ги харесвам...мисля че някой беше казал, че техния стил е "креватен" и мисля че това сравнение е много точно