Рецепти за хлебопечка

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Козунак със стафиди и сусам

420 гр. брашно
100 мл прясно мляко
80 мл олио
100 гр. захар или 1 с.л. течен подсладител
3 яйца, от които 1 жълтък се оставя за намазване отгоре
1/4 кубче мая
1 пакетче стафиди, накиснати предварително в малко ром
2-3 ванилии
препечен сусам слагам вътре и преди печене намазвам с отделения жълтък и поръсвам отгоре сусам
Пече се на програма 1 - основна.
Хлебопекарната е Аляска.

Козунак със стафиди и сусам

420 гр. брашно
100 мл прясно мляко
80 мл олио
100 гр. захар или 1 с.л. течен подсладител
3 яйца, от които 1 жълтък се оставя за намазване отгоре
1/4 кубче мая
1 пакетче стафиди, накиснати предварително в малко ром
2-3 ванилии
препечен сусам слагам вътре и преди печене намазвам с отделения жълтък и поръсвам отгоре сусам
Пече се на програма 1 - основна.
Хлебопекарната е Аляска.

1/4 пакетче мая,горе-долу на какво количество суха мая отговарят?

1/4 пакетче мая,горе-долу на какво количество суха мая отговарят?

Ами по принцип, всички рецепти за хлебопекарната са за 1 пакетче суха мая, но аз слагам винаги по 1/4 кубче обикновена мая. Така че пробвай с едно пакетче суха.

Ами по принцип, всички рецепти за хлебопекарната са за 1 пакетче суха мая, но аз слагам винаги по 1/4 кубче обикновена мая. Така че пробвай с едно пакетче суха.

Не винаги рецептите са за 1 пакетче суха мая,при мен количеството мая е в зависимост от количеството тесто- 0,500 0,750 или 1 кг,и понеже не съм слагала друга мая,освен суха,затова попитах. Рецептата за козунака изглежда много примамлива и ще я пробвам.Благодаря за информацията:kissyou: :kissyou: :kissyou:

Момичета, запалихте ме с тази хлебопечка. На курс съм в София и в ТЦМ видях 2 вида машини - за 750 и 1200 г. Но ме шокира цената - 65 лв Не е ли много евтина?

Рецепти за козуначени историйки

Момичета,
Пробвах рецепта за козуначени кифлички на програма "Тесто за пици" (тоест само омесване и 3 втасвания). Стана страхотно тесто "на конци", което само оформих като кифлички, сложих мармалади, сладка (каквото имах), намазах с жълтък и изпекох без допълнително втасване. Станаха страхотни кифлички!!!
Днес ще пробвам и рецептата за козунак - пак на същата програма. Ако стане сполучлив - утре ще ви пусна и двете рецепти.

Хора, искам и аз да ви питам може би глупав въпрос, но може ли да дадете малко инфо откъде сте си купили машините и каква е цената долу-горе? Знам, че преди имаше в Билла 2 вида по около 100-120 лв., сега по колко вървят? Не съм виждала да се продават по хипермаркетите за техника.

Моята е "Аляска" и е от Метро. Преди около 2 години беше на промоция - 85лв. Преди около 1 месец пак ги имаше - 95лв.

Момичета, запалихте ме с тази хлебопечка. На курс съм в София и в ТЦМ видях 2 вида машини - за 750 и 1200 г. Но ме шокира цената - 65 лв Не е ли много евтина?

Не е евтина, Фифките са супер, много ги хвалят. Взимай си спокойно. Във форума на бг- мамма има много с такива и са супер доволни. Вземи си по-голямата, няма да съжаляваш.

И аз се запалих , но обяснете на човек лаик-слагам продукти и вадя готов хляб. Така ли е или бъркам.:confused:

Така е нищо не бъркаш nvvs .Хлебопечката меси ,там си набухва тестото и си се пече и накрая те вика да извадиш готовия хляб.

qni, благодаря за бързия отговор. Не мога да повярвам , че няма да има месене, месене и пак месене.Само като си спомня колко време ми отне правенето на козунаци ....:(

Благодаря, Джема, и аз клоня към по голямата. Даже ми се иска да взема за мен и за дъщеря ми. Лек ден на всички.

Май и аз трябва да си взема, понеже имам проблеми с набухването на тестото - обикновено не ми се получава :(, нямам достатъчно топли места. Снощи например правих фокача и стана като подметка. А имам много желание да пека домашни питки и хлябове. Не знам къде е това ТСМ, но ще го потърся. Благодаря ви за инфото.

Май и аз трябва да си взема, понеже имам проблеми с набухването на тестото - обикновено не ми се получава :(, нямам достатъчно топли места. Снощи например правих фокача и стана като подметка. А имам много желание да пека домашни питки и хлябове. Не знам къде е това ТСМ, но ще го потърся. Благодаря ви за инфото.

Аз използвам за набухване на тестото фурната на печката.Включвам я на
70-80 градуса да се загрее,след това изключвам и слагам тестото.Много е удобно,пробвай.:idea:

Аз не съм от София, но мога да ти кажа 2 магазина на ТСМ в които видях машини за хляб- на отсрещната страна на магазина за гоблени който е на Ст. Стамболов №8 но не с/у него, а малко по към пазара и другия е по улицата от Халите към пазара, мисля че беше не от страната на Халите а от другата. Май че много тъпо обеснение направих, дано да си разбрала.

Помогнете! И аз се сдобих с хлебопечка , но нещо не се справям. Хляба остава суров вътре. Дайте съвет къде греша. Водата ли е много.

NVVS, може и това да е,водата да ти е дошла много. Напиши рецептата, която си ползвала и какъв тип брашно си сложила.
Не се отчайвай, аз успях от 4 път!

biridonchella, благодаря за насърчителните думи. Продалжавам да пробвам , но вече ме взеха на базик. :( А рецептата е от книжката на хлебопечката за основен хляб , спазих всичко от... до , но вътре си остана на каша.Брашното което ползвам е тип 500.:confused:

Статус
Not open for further replies.
Назад