kreinik # 4

• Началник на темата Началник на темата viking
  • Начална дата Начална дата
В някои от схемите на HAED е даден DMC 032 kreinik #4.
На цвят изглежда много бледо син почти бял.
Някой знае ли какво точно представлява този конец и с какъв може да бъде заменен защото не го виждам в тахната таблица на мулине и сигурно го няма по магазините

Незнам защо е даден като DMC,но става въпрос за тези конци,виж номер 032 http://www.kreinik.com/kshop/product.php?productid=963&cat=20&page=1
таблица:
The following list is a conversion chart of DMC Light Effects to Kreinik #4 Braid

DMC color = Kreinik #4 Braid color
E990 = 053F Lime
E980 = 054F Lemon-Lime
E5200 = 032 Pearl
E3747 = 9294 Periwinkle
E818 = 092 Star Pink
E746 = 091 Star Yellow
E211 = 093 Star Mauve
E135 = 044 Confetti Blue
E130 = 042 Confetti Fuchsia
E3849 = 029 Turquoise
5290 = 006 Blue
3837 = 026 Amethyst
3825 = 033 Royal Blue
E815 = 061 Ruby
E703 = 015 Chartreuse
E699 = 008 Green
E334 = 014 Sky blue
E321 = 003 Red
E316 = 007 Pink
E155 = 012 Purple
E940 = 052F Grapefruit
E3685 = 080HL Garnet Hi Lustre
E898 = 022 Brown
E436 = 002V Vintage Gold
E415 = 001V Vintage Silver
E168 = 001C Silver Cord
E301 = 021C Copper Cord
E317 = 105C Antique Silver
E677 = 104C Colonial Gold
E3821 = 002C Gold Cord
E3852 = 002J Japan Gold
E967 = 9192 Light Peach
E966 = 9194 Star Green
E747 = 194 Pale Blue

DMC Light Effects
http://www.dmc.com/majic/pageServer/04010100pz/en_GB/LE-colourcard.html

Благодаря ти Ати за компетентните отговори които винаги получавам от теб. Значи да се разбира че kreinik # 4 може да се замести с ламе в много св. син почти бял цвят защото едва ли го има по магазините

Точно зададох същият въпрос, преди да разгледам темите до края.
Имам същият проблем:confused:
viking, как си реши въпроса?
В момента си правя комплекта за един гоблен на HAED - Nadia Tate.
Подсажи какво купи и как го шиеш?
Предварително благодаря!

Аз мисля да шия една птичка. Има 7 цвята Kreinik и един Whisper. Купих си ги от един американски сайт по 1.45$, а пощенските разходи бяха 7.6$. Пристигнаха точно на четвъртия ден.

А имаш ли този 032 kreinik #4?

Как изглежда на живо?
Все още се чудя с какво да го заменя?:cry:

Ето това са конците сканирани. Първият вдясно е 032-Pearl, но няма четворка накрая.

Wylchin,

Каква ще е тази птичка? Kонците изглеждат многообещаващо :)
На много хубава цена си взела Кreinik-a, въобще в Америка всичко е по-евтино, а аз като си нямам кредитна карта и си купувам Kreinik от Ebay по 3 евро и се радвам...
А за мохера четох при рускините, че трябвало да се шие с по-дебела игла, за да се разширяват дупките и да не се проскубва (логично, ама аз нямаше да се сетя спонтанно :idea: ), а после може да се разпухи с четка за зъби. И аз имам купен Wisper за Есенната кралица на Мирабилия, но още не съм стигнала до нея.

Схемата на тази птичка я търсих близо година. Ето я в цялото и великолепие, но ще си чака реда. Благодаря ти много за съвета с мохера, и аз не бих се сетила.

Ето това са конците сканирани. Първият вдясно е 032-Pearl, но няма четворка накрая.

ами то Креиник 4 означава вида на кноците, т.е. всички металик цветове се отнасят кум групата Креиник 4, а пък 032 е перлено, т.е. нещо като сребърно

ами то Креиник 4 означава вида на кноците, т.е. всички металик цветове се отнасят кум групата Креиник 4, а пък 032 е перлено, т.е. нещо като сребърно

Не е баш така :idea: . В смисъл - #4 наистина е видът на конците, но не е вярно, че всички металици са в групата 4. Това е дебелината - има Very fine #4 braid, Fine # 8 Braid, Medium # 16 Braid, Blending Filament и т.н. Всички са металик, но са с различна дебелина и състав. Ето как изглежда етикетът на Very Fine #4 Braid, само че номер 014.

Здравейте, мили колежки и колеги!

Дайте съвет!
Ще шия HAED и ми трябва 032 Kreinik #4.
Явно няма да го намеря в България и трябва да го заменя.

Вчера ходих в магазина на DMC и си купих DMC color на чилета, а не на макарички:
1. E5200 и
2. E3747
Първият е съвсем бял, а вторият светло син (но не много, мног светло син).

Според вас с кой от тях да шия или да направя мартеница!?!

Лошото е ,че нямам представа цветово какво представлява този пусти Kreinik!:(

Ако искаш прати ми адреса си на лични, ще ти изпратя малко конец да видиш цвета, но ще стане чак другата седмица. Цветът е перлен, няма нищо синьо. Може ли да видя HAEDа, който ще шиеш?

032 Kreinik #4 го дават да отговаря на Е5200, което пък е бяло, но има един синьо-зеленикав нюанс на светлина. Ако имаш търпение днес ще си получа оригиналния 032 Kreinik, довечера ще мога да ги сравня и утре ще кажа дали съвпадат. :oops:

wylchin, благодаря ти предварително!

А това ми е първият опит с HAED. И понеже е за една прекрасна девойка, избрах друга такава.

Reni, в неделя ще започна гоблена. А до въпросният конец ще стигна след един месец примерно.

Та не ми е спешно!

въпрос към всички които са си поръчали Креиник, как го поръчвате, и колко струва:confused:

032 Kreinik #4 го дават да отговаря на Е5200, което пък е бяло, но има един синьо-зеленикав нюанс на светлина. Ако имаш търпение днес ще си получа оригиналния 032 Kreinik, довечера ще мога да ги сравня и утре ще кажа дали съвпадат. :oops:

Рени, направи ли сравнение?
Ще мога ли да го заменя? Или да налучквам?:-|

TDK ,много се извинявам за закъснението, но "доставката" ми се забави малко. На живо нюанса е един и същ - леко зеленеещо. Kreink е обаче доста по-"перлен" и наситен. Мисля, че личи на снимката. И дебелината на нишката е малко по-малка от тази на DMC. Смятам, че ще свърши работа с уговорката, че крайният резултат вероятно ще стане по-малко лъскав.
Номерът DMC е 5272 - в новия каталог явно това заменя Е5200.
viking , конците ми ги донесоха от САЩ. Този вид струва $1.59 и в макарата има 50 метра. Можеш да си поръчваш директно от техния сайт www.kreinik.com , а със сигурност и по интернет-магазините ги има.
:loveglasses:

Рени, благодаря!
:kissyou:
Много си мила.
Да на снимката много ясно си личат тези нюанси на зеленеещото.

На първото място, където имам такъв цвят - ще пробвам само с бяло.
На второто място ще направя мартеница между бяло и светло синьо.

И така ще се разбере!

А може да си купя и светло зелено, за да пробвам и него в мартеница!

Още веднъж ти благодаря!:flowerlove:

Назад