Да вземем лекарства от природата

ето какво съм съхранила в компютъра от разходките из нета

При стрес: изпиите чаша вода с малко захар(това май е доста популярно)

При главоболие от стрес при деца; няколко вечери подред се взима с.л.захар кристална и след това чашя вода.

Упорита кашлица при деца: 1 картоф, 1 глава лук и 1 ябълка се заливат с един литър вода и се варят докато водата не изкипи наполовина.Дава се 3 пъти на ден по 1 ч.л.

Епилепсия при деца: Изкъпете детето в отвара от горско сено, за сън се използва възглавница от такова сено.

отстранение на язва на дванадесетопръстника: Разбиите един пресен белтък с 1ч.л. пудра захар и 1 с.л. зехтин.десет дена се взима по 1с.л. от сместа сутрин на гладно.
За да не останат синини:леко навлажнен сапун/да се маже като гъст крем/се нанася варху нараненото място , отгоре се покрива с парче вестник,и то съвсем леко влажно,когато изсъхне върху мястото синината е изсмукана.

За бронхит:измийте една черна ряпа,изкопайте малко кратерче в нея и сложете в него мед.Сложете ряпата в купичка и течноста ,която се събере в нея да се пие по 3 пъти на ден.

За кашлица:да се смесят 1/1/1 мед , олио и ракия.Пие се по една супена лъжица 3 пъти на ден . Не е подходящо за деца под 3 години.

За болно гърло:натрошете един аспирин и събран в супена лъжица да се напои леко с вода или компот,но не нещо гъсто.Целта е аспирина да остане полепнал по гърлото и устата ,а не да се изпие.След приемането поне 5 мин. да не се пие и яде.Може да се повтори след около 6 часа , ако е необходимо.

За бронхит:разбърква се свинска мас със сол и черен пипер, по ваша преценка , но да не се прекалява,с този крем се мажат гърдите, като хубаво се разтрива и стъпалата преди лягане.Слагат се чорапки и тениска,за да се затопли.Обикновено са необходими 3 нощи за лечението.Ако детето е по-малко от 5 год.сложете само сол.И да се ползва само по веднъж на ден ,за да не изгори кожата,ако случаят е по-тежък , може и обед и вечер , но е добре след съня да се нанесе мехлем от невен.

При нервен стомах: сутрин на гладно се изпива чаша вода с лъжица мастика в нея .след 10-15мин се взима 1с.л. зехтин.

Високо кръвно;В една чаша се сипва 1 с.л. царевично брашно и се залива с гореща вода.Оставя се през ноща и сутринта се пие само водата.

Възпалена кожа на лице: На болното място се слага мъх от камък от течаща вода.

още една рецепта за бронхит

--------------------------------------------------------------------------------

Още при бронхит, но само ако няма температура - ситно смляно синапено семе размито в малко вода се разтила върху марля и така се слага на гърба, като преди това се намарзва с крем. Стои не повече от 15 минути, ако започне да пари се сваля предварително и отново се маже с крем.
Ако има температура се скага отпред на гърдите жълтък смесен с мед. Стои цяла нощ.

Природната медицина е за предпочитане, но трябва да познаваш билките много добре. За кашлица мога да дам рецепта:
Щипка сишен липов цвят
Щипка сушен босилек
1 парченце локум
1 с.л. мед
3 ореха
1 ябълка сцепена на 4, заедно със семенниците
300мл вода

Всичко се слага заедно в подходяща тенджера да заври. След готовност се пие като сироп 3-4 пъти на ден по 50мл преди или след ядене.
http://www.babapena.com

Прочетох доста рецепти за кашлица,а някой изпробвал ли ги е,коя е най-ефикасна? Дъщеря ми вече кашля два месеца.Лекуваме се с хомеопатия,но за сега не успяваме да се оправим.В момента в който и понамалее кашлицата и секретите от носа и аз се поуспокоя,че се справяме с проблема и всичко започва от начало.Докато приема хомеоп. хапченца и прилагам всякакви бабешки рецепти,но полза никаква.Пробвали сме ракия,мед и олио в равни количества.Друго лекарство което пробвах е мед с ванилия,друго издълбавам черна ряпа и я пълня с небет шикер-пие се сока,друга рецепта,която изпробвах е горена захар с прясно мляко.Друга рецепта пък върху жар пускам борова смола и напушвам памук,който поставям на гърба и гърдите и така преспива.В същото време пие всякакви чайчета,но защо не успяваме да я спрем тази проклета кашлица:( Днес пак ще я водя на личната лекарка да и чуе гърдите,след това при хомеопатката,но чесно казано писна ми да ходя по доктори:( Споделете нещо което е помогнало на вашето дете

Аз непрекъснато освен лекарствата предписани от лекар, давам отвари, приготвени от народни рецепти. Стискам палци да се излекувате от кашлицата по- скоро. Горната рецепта съм я писала аз и съм я изпробвала. Наистина облекчава кашлицата.

toteva, а ходили ли сте при алерголог?При малкия ми син се оказа, че всичко е на алергична основа - започваше с кихавица, после му текваше носът и идваше ред на кашлицата. До десетгодишна възраст го ''тъпчехме'' с антибиотици които му навредиха повече/ сега е алергичен към аналгин,аспирин и всичките му производни/.Пробвахме с ''бабини'' рецепти които съдържаха мед и какво се оказа - медът му обостряше кашлицата, някои от билките - също.След като се установи алергията с подходящо лечение вече може да се каже, че е по-добре/ а вече е 23 год/.

При алерголог не сме ходили,макар че лекарите се съмняват за алергична кашлица.В момента тъпча детето с разни хомеопатични лекарства,естествено изписани от лекар хомеопат ,давам и антиалергичен сироп и разни бабешки илачи.За сега е по добре,но все още има секрети от носа и кашлица:angel: дано скоро да се оправи

Здравейте мом ичета, в тази тема не съм влизала но имам проблем - миома на матката и през последните месеци е започнала да расте при последния преглед ми казаха ,че през септември може да се наложи да ме оперират ако продължава да расте:( мното съм притеснена и се ровя из разни сайтове за билкови рицепти,ако някой знае нещо моля да сподели.

Здравейте мом ичета, в тази тема не съм влизала но имам проблем - миома на матката и през последните месеци е започнала да расте при последния преглед ми казаха ,че през септември може да се наложи да ме оперират ако продължава да расте:( мното съм притеснена и се ровя из разни сайтове за билкови рицепти,ако някой знае нещо моля да сподели.

Ленка, моя приятелка имаше миома на матката.Изпробва всички рецепти,нищо не помогна. Големи надежди имаше за котешки нокът/ мисля,че така се казваше,дано не бъркам/.Нищо. Оперираха я и се чувства прекрасно вече четвърта година.Не се притеснявай, смело напред и успех ти желая.:kissyou::kissyou::kissyou:

Нещо и от мен!

Привет на всички, виждам , че тук давате рецепти за много неща.От много години се лекувам само на билкова основа и не взимам никакво изкуствени и синтетични препарати.Прочетох темите за рака на матката, както и някои други, засягащи червата, стомаха и коремната област като цяло.Ето нещо интересно ,на което попаднах наскоро , консултирайте се с лекар за да сте сигурни, че няма да окаже някакъв обратен ефект.За сероизни гинекологични проблеми от всякакво естество ми препоръчаха шведска горчивка, но от тази ,която била с повече от 30 билки.Всяка сутрин по една чаена лъжица в продължение на няколко месеца.Аз лично смятам да провам съвсем скоро, защото се опасявам от неприятни гинекологични проблеми.Страдам от хроничен гастрит от години.За него приемам след хранене винаги запарка от ментов цвят и листа или т.нар. медицинска мента.Тя се прадава в големи опаковки и се пие в малки количества.
А за хората, които имат проблем с нервите и са много напрегнати препоръчвам "Есберикум" - това е екстракт от изсушен жълт кантарион.Наистина успокоява много и действа безотказно.Може да се взима от аптеките без рецепта.

...

Като малка боледувах често, настинки, магарешки кашлици, бронхити и ме пооправяха с чай от парички. Дано знаете, какво е това, понеже друго име на тази билка не знам.:shy2:

Назад