Наистина са много красиви.Свекърва ми ги изработваше, но аз така и не се научих.Знам, обаче да плета шнура, но другите неща не ги мога.Човек може и сам да си измисли моделчета, и какъвто размер желае също.Ти можеш ли да ги правиш?
Имам два направени поанласа и съжалявам че не мога да ги покажа, защото станаха наистина много красиви.Единият е с монтирана панама в стредата и стана интересно, но това са всичките модели , които имам от майка ми !Е има и някакви дреболийки но те не са ми интересни.За това бях много въодушевена като открих тези моделчета в нета!Би трябвало да има и други!А колкото до измислянето на модели Не мога!Но би било страхотно ако някой покаже какво е сътворил!
Поанласите винаги са ми изглеждали много ефирни и красиви, но аз за съжаление не мога да ги правя Може ли някой да обясни малко по-подробно техниката на изработване.
Ами трудно е да се обясни така. Аз се учих по една книга. Иначе най-общо казано, първо се плете на една кука ширит, който може да е единичен (по-тънък) или двоен (малко по-дебел). На моя модел има и двата вида. Точно тази част - начина на плетене - е най-трудна за обяснение, и на мен ми беше зор да го разбера по книгата. Получава се едно релефно такова, много интересно, иначе се плете нисък пълнеж, но по по-специален начин. Ширитът обикновено е дълъг няколко метра, в зависимост от модела. После моделът се копира върху прозрачна хартия, която се прикрепя към плат. Отгоре се пришива ширитът с тропоска. И пак според модела се правят вече с игла и по-тънък конец различни мостчета и пълнежи, които свързват ширита и придават красота на модела. Накрая моделът се отделя от плата, като се маха тропоската.
Naprawenoto taka naistina e neweroiatno!Az imam izraboteno samo edno kare.
Ima kniga w biblotekata.Ima edin sait na koito moje da otkriete i drugi modeli. www.kilimi.dir.bg
Момичета разгледах нещата които творите и ви се възхищавам.За това реших и аз да покажа какво работя когаро имам време.Дано ви харесат,ще се радвам на обмяна на опит
здравейте. аз имам шнур, плетен на поанлас, но нямам нито схема, нито идея как да го оформя. ако някой има желание, моля, дайте съвет, как шнур, който е около три кълбета, не знам като метри колко е това, може би около 50 метра, как да го довърша, че да заприлича на нещо, като показаните на снимките.
Здравейте! Аз също имам такива шнурове за поанлас. Аз също искам да ги изработя на нещо, но не разполагам с модели. Моля ако някой има схема да драсне на ЛС, ако иска да я сподели с мен. :kissyou:
Navara не е никак трудно а много приятно,но се иска да можеш да изплиташ шнура на 1 кука.И да бързо се научих с много плетене и разплитане естествено,но си струва да пробваш.