Бижутерия

nelka, искам да те помоля, ако не те затруднява да напишеш отново твоята рецепта за тестото за фигурките.

kd19.gif

Лили, заповядай:

1 чаша сол
2 чаши брачно
почти пълна чаша вода
Вместо "чаша" би могло да се напише "част"

Солта трябва да е от онази, с еднородните кристалчета, която се "лее" от отворчето на солницата.
Опитвала съм и с другата, грапавата сол: за големи фигури- примерно венец или плитка, на която да се лепят вече допълнителни други формички става. Но за дребни детайли не вър6и работа.

Това хоби е много актуално сега, през декември. Могат да се правя ред полезни неща за празниците.

Успех!
gifnoel29.gif

Според мен добра идея.
Ако вместо парченце тел за окачване на фигурката решиш да пробиеш дупчица, това лесно става с помощта на сламка за питиета/коктейли.
Приятно занимение!
gifnoel25.gif

Открих спрахотни пръстени:) , но нямам на идея от къде мога да намеря мъниста:(

Това, което аз съм виждала изсъхва добре за около 24 часа на стайна температура и не е необходимо допълнително изпичане. Остава само майсторството да се направят фигурките.

Много се радвам че се откри още някой който да се вълнува от тази тема както аз!
anito11 аз вече пеках такива маниста станаха страхотни дори и без лак!Матеряла се продава в спец. магазин за художници-има ги задължително до училищща където има паралелки с изобразително!Успех!Пробвай!

murr, чудесно проектирано и изпълнено! И в модерните черно-бели цветове.
А, с какво са нанизани? Може ли да покажеш снимки? :loveglasses:

Низала съм ги на корда. Използвала съм черна мъниста и бели перлички (малки, една идея по-големи и най-едрите). Детайлна снимка ще покажа по-късно, но това е модела от който взех идеята

Назад