Сериозна тема. Искам съвет и помощ.

lusy е права,пиши от какво имате нужда,за да помагаме с каквото можем!
Днес щеше да е срещата нали?Успех!И пиши когато можеш как е минало и какви са реакциите. :thumbup:

Знам,че не е много, но утре ще ходя да си купувам игли, мога да подсигуря тях, само някой да каже какви...За съжаление бродирам от сравнително скоро и от самото начало с ДМЦ, но ако остане нещо ще пращам...

Няма ли да е по-добре да се организират нещата примерно събират се 2-3 души от един град и го пращат някакъв пакет наведнъж...защото аз докато събера за цял пакет може да мине повечко време :?

:hello: приеми поздравления и от мен скорпион
начинанието ти е много благородно. Критиката ми е по скоро към другите момичета. наистина е много неизгодно човек да праща от различните градове пакетчета- например като събрах конците в къщи и разните останали парчета панама се образува малко пакетче което по спиди го изпратих и ми взеха 5 леваТова ме наведе на мисълта че по добре е лично да отида до близък такъв дом. Сигурна съм че до всяка има такъв Аз лично( понеже детето ми е малко) дарявам малки дрешки и играчки ,памперси и 2 кашона кроасани всяка година в дома за деза във Виница във Варна като дата съм си избрала иуни - ей така за здравето на дъщеря си за това че господ ме е дарил с нея
Знам че това е капка в морето но все пак е нещо
Сега като прочетох посланието на скорпион се замислих че трябва да обърна внимание и на по големите Разбрах че има такъв дом на спирка ЕЛЕКТРОН -дом ГАВРОШ смятам да го посетя в най скоро време Пиша и мената и местонахождението понеж ако някой от Варна чете това и иска да помогне да знае къде

отг

Ей , момичета, маястор съм на комп-а :D :D :D Аз съм на втората снимка, на 4-тата и т. н. със синя блуза и вързана коса, а това дребното, което прави физиономии и е с розово е малката ми щерка, която е неотлъчно с мен. Има и други снимки от 1-ви юни , тогава правихме акция в центъра на града. Щях да забравя- имам подкрепата на Солария и Аксиома, тъй, като снощи дълго писах до всички, на които намерих адреси. Иначе днес беше чудесно посещение в дома, децата , за съжаление не бяха всички. Оказа се, че половината имат по някоя баба и си ходят от време на време. В събота сме в Белоградчик, а в неделя отново ще ходим до Ново село да занесем още неща. Говорих с няколко момичета, но бяхте прави, че не са така въодушевени , както на мен ми се искаше. Това им е и първа среща с нас. Момчетата ни посрещнаха по-радостно и с голямо очакване. Утре заминават други деца за София ленд и ще имаме и оттам снимки.Общото в домовете е, че откъм дрехи почти няма проблем, децата нямат раници за училище , лично бельо, спално бельо. Момчетата ме питаха не носим ли някакви момчешки гривнички. Просто - това са същите наши деца, с еднакви желания и копнежи. Много дълго ми стана писмото, но ми се иска да разкажа всичко, защото сте чудесни и ме подкрепяте.

:hello: skorpion :!: Разгледах снимките-посещениението е минало добре.Личи си радоста в очите на децата!
Възхищавам ти се че си толкова инициативна и отдадена!
:flower: :flower: :flower: за това което правиш,и :kissyou:

отг

Сигурно ще прозвучи патетично, но все ми се върти песничката от "Продавач на надежда". Когато ходя с другите жени по тези домове се чувствам виновна, но имам страхотен хъс. Аз съм и много енергична, захвана ли се с нещо - правя всичко възможно да го доведа до край. Много бих се радвала и в другите градове да се събират все-повече запалени по нашето движение и да помагаме. Още ще Ви разказвам , но очаквам не да ме поощрявате, а да ми посочите и пропуските-това е по-важно . Сигурно много неща ще пропуснем.

Дъщеричката ти е красива малка кукла-и артистична и общителна!Да ти е жива и здрава :!: :yes:
А за гоблените не се тревожи-всяко нещо с времето си,може след време да проявят интерес.Ако ли не-здраве да е. :thumbup:

Фактът че сте се ангажирали и сте взели присърце проблемите на децата е достатъчен за похвали.Не можеш да осигуриш абсолютно всичко на тези деца-на тях им липсва най-важното:дом и семейство,но вниманието и топлината които им давате са от по-голямо значение от материалните придобивки.

Заслужаваш си похвалите,за пропуски...не знам-май няма :!: :!: :!:

А и не си "продавач на надежда",ти просто правиш това което е правилно!

:cool: :cool: :cool:
Не се притеснявай - нищо няма да пропуснеш!
Само се пази от това гадничко чувство на вина - нямаш такава, даже напротив - заслужаваш да се гордееш с това , което правиш! Така се случи, че преди 3 години с мъжа ми се захванахме с една подобна идея, но за софийските домове. Всяко лято една позната предоставя заведението си в следобедните часове и децата се събират с клоуни, музика, хапване и пийване! И така - всяка седмица, докато се извъртят всичките. Наблюдавам ги - те растат пред очите ни, и установих, че по-големите много бързо усвояват начина да те манипулират и да ти извадят душата с памук! Не им се давай! Всички са нещастни по своему, но някои спекулират с това и смятат, че не е нужно да полагат усилия за нищо, защото живота им и без това е обречен и обществото е ДЛЪЖНО да направи нещо вместо тях! Малките са по-благодатна почва - те са по-щастливи ако просто седнеш и им прочетеш приказка /но задължително трябва да са на скута ти, за да се чувстват като у мама - това ме разплакваше в началото/, отколкото ако им занесеш играчка или цяла кутия сладолед!
Следвай усета си и няма да сгрешиш! Когато усетиш, че те манипулират - заеми твърда позиция иначе ще ти седнат на главата и няма отърване!
И още един съвет - не се ангажирай емоционално, ти си там за да помагаш с каквото можеш, а не за да решиш всичките им проблеми! То ние в собствените си къщи не можем да решим проблемите си, та камо ли там!
Карай по-полека и каквото сабя покаже! :cool:

отг

Права си! Трябва да не се хвърлям с целия плам, но не мога-искам сега и веднага да направя това, което съм решила или е редно.после тайно съм щастлива и се издигам в собствените си очи . Ох, май не го обясних точно, но смисъла е същия. Добре ми е да помагам и другите да знаят, че могат да се обърнат към мен.Относно по-малките деца - те разкриват душите си без задръжки и са много весели. Тези, които днес пратихме в София ленд са си тръгнали оттам чак след 17 часа. Останали са много доволни, но това е само инфо по телефона . Утре сигурно ще донесат фотото и ще покажем снимките. Чудесно е, че сте съпричастни. Нямам думи да изразя колко много ми помагате духовно - следвам всяко напътствие казано от вас.

Скорпионче,ного е приятно това, което казваш. Имам предвит радостта, която сте подарили на децата.

Какво стана с идеята за гобленчетата? Ще има ли кръжок по ръкоделие?
Да пращаме ли гоблените?

отг

Утре ще ходим в още един дом Чакайте да кажа какво ще трябва и колко.Там децата са повече.Надявам се да има и повече момичета.

Можеш ли да напишеш името на фондацията ти и някакъв телефон.Една жена иска да дари нови дънкови облекла ,но не бях много убедителна само с адреса ти.Тя има магазин за детски дрехи.

Пиши кога да пращаме,аз съм готова!

Направих комплекта и купих бельо.Само кажи кога !

Момичета, тук съм!!!!!!!!!От петък ми се развали видеокартата и трябваше да чакам до днес, за да получат нова и да ми я сменят.Да знаете, тези дни само за вас си мислех, особено се притеснявах за това, че ще си помислите, че само така съм поела нещата и съм изчезнала. Голямата тема е в bg mamma и там можете да видите дори по градове какво се прави. Мога да намеря утре телефона на софиянки, но ще го пусна в събота, защото семейно решихме да посетим панаира в Пловдив и няма да успея сега, а искам да ви проверя всички, във всички теми, че много ми домъчня за вас. Сериозно- знаете ли, че този форум пристрастява. По моята тема- за сега очаквам още доуточнения колко деца ще се включат в бродирането за базара. Има идея, която всъщност приветствам-да се включим и ние с наши малки неща в базарите. Мога да обсъдя това и с другите момичета от градовете и всяка да се свърже по места с нас. Би било чудесно. Да знаете, че жените са много дейни. Трябваше да се видим в понеделник в София, но не съм влизала още в бг мама и не знам дали остава в сила уговорката.Ние, във Видин сме впрегнали телевизии, радио, вестници и работим. Мои приятелки непрекъснато ме питат как да помагат. Ще ви напиша нещо сериозно-куриозно. Навсякъде, където гледат по-малки деца искат памперси. Софиянки ни намериха ефтини и качествени памперси и ние казахме на видинския началник направление соц. дейности, че имаме решение. За наша огромна изненада се оказа, че господата ползват само Чико-марка и , понеже така са свикнали децата ....Направо изумяхме , разликата в цената е 2,5 пъти. Не можем , обаче нищо да кажем...За сега нямаме такива правомощия, а и не ни е такава работата, макър да си го имаме едно на ум вече.Случая е пореден за такива неща. Втори пример-организираме на 21.09. заедно с общината стрийтбол и ни обещават няколко топки. пращаме офицялни факсове, организираме се, събираме пари за да почерпим децата- пълна програма и накрая се ощказва, че от Ново село и Белоградчик точно тогава нямало кой да отпусне транспорт за децата. Ние нямаме право да ги возим, но ще организираме при тях игрите, за да видят от малките градове,

Момичета, тук съм!!!!!!!!!От петък ми се развали видеокартата и трябваше да чакам до днес, за да получат нова и да ми я сменят.Да знаете, тези дни само за вас си мислех, особено се притеснявах за това, че ще си помислите, че само така съм поела нещата и съм изчезнала. Голямата тема е в bg mamma и там можете да видите дори по градове какво се прави. Мога да намеря утре телефона на софиянки, но ще го пусна в събота, защото семейно решихме да посетим панаира в Пловдив и няма да успея сега, а искам да ви проверя всички, във всички теми, че много ми домъчня за вас. Сериозно- знаете ли, че този форум пристрастява. По моята тема- за сега очаквам още доуточнения колко деца ще се включат в бродирането за базара. Има идея, която всъщност приветствам-да се включим и ние с наши малки неща в базарите. Мога да обсъдя това и с другите момичета от градовете и всяка да се свърже по места с нас. Би било чудесно. Да знаете, че жените са много дейни. Трябваше да се видим в понеделник в София, но не съм влизала още в бг мама и не знам дали остава в сила уговорката.Ние, във Видин сме впрегнали телевизии, радио, вестници и работим. Мои приятелки непрекъснато ме питат как да помагат. Ще ви напиша нещо сериозно-куриозно. Навсякъде, където гледат по-малки деца искат памперси. Софиянки ни намериха ефтини и качествени памперси и ние казахме на видинския началник направление соц. дейности, че имаме решение. За наша огромна изненада се оказа, че господата ползват само Чико-марка и , понеже така са свикнали децата ....Направо изумяхме , разликата в цената е 2,5 пъти. Не можем , обаче нищо да кажем...За сега нямаме такива правомощия, а и не ни е такава работата, макър да си го имаме едно на ум вече.Случая е пореден за такива неща. Втори пример-организираме на 21.09. заедно с общината стрийтбол и ни обещават няколко топки. пращаме офицялни факсове, организираме се, събираме пари за да почерпим децата- пълна програма и накрая се ощказва, че от Ново село и Белоградчик точно тогава нямало кой да отпусне транспорт за децата. Ние нямаме право да ги возим, но ще организираме при тях игрите, за да видят от малките градове,че не живеем само за мига...Дано не ви писна от дългото ми писмо...Ще се включа отново в събота

Малеееее, тази страничка си е моя, но и така става. Вече имам отговор - в два от домовете има такива кръжоци - по бродерия и плетиво- момичетата са по десетина и доста добре се справят . Лично аз не съм видяла техни работи, защото говорихме с директорите, та мога спокойно да обявя АКЦИЯТА за ОТКРИТА. Сега Вие сте на ход да помагате малко, която с каквото може. Следобяда се разрових в моите списания, защото искаме да организираме коледния базар няколко поредни дни, тъй като ще има и рисунки, ушити неща, дърворезби и други, та поразгледах с какво да започнем и отделих модели на малки дядоколедовци, елхички, камбанки и други такива-сещате се. Аз също ще започна да шия неща, които ще дам за базара, но, ако имате предвид нещо да изпратите можете да го направите вече. Утре едно от децата в Ново село има рожден ден и мислим няколко майки да го изненадаме с тортичка и снимки. Тъкмо да допълним апарата от ходенето на другите деца в Софияленд и ще публикувам да ни видите отново.

Назад