Ето и от мен една рецепта,за която не е нужна мая.
2 яйца
почти 1 кофичка кисело мляко,в която разтварям 1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
щипка захар
брашно колкото поеме
Замесвам нито меко нито нвърдо тесто.Дори и не го меся много-просто да стане гладко и го оставям около 20 мин да почине покрито с кърпа.След това го разточвам с дебелина около 1/2 см.За да ми е по-лесно предварително разделям тестото на няколко топки,които разточвам по отделно.Получените кори нарязвам на ленти широки около5-6 см, а лентите на квадратчета,ромбове или правоъгълници-по желание,или по-точно както дойде.Пържат се в загрята олио.Поднасят се с мед,мармалад,захар или сирене,а мнага са вкусни и без нищо.
Единствения недостатък е,че когато изстинат съвсем не са толкова вкусни,но то и с другите мекици е така.