Как започвате работа?

• Началник на темата Началник на темата Pepinas
  • Начална дата Начална дата
:hello: на всички!
И аэ ще споделя моят начин, който не се различава от вашите.Започвам от долния ляв ъгъл с цвета от който има най- много зноци.Постепенно вървя нагоре без да правя много високи стълбове от ушитото.Стремя се да шия хоризонтално.Търпеливо чакам да се появи картината. :wink:

Katerina каза:
:hello: на всички!
И аэ ще споделя моят начин, който не се различава от вашите.Започвам от долния ляв ъгъл с цвета от който има най- много зноци.Постепенно вървя нагоре без да правя много високи стълбове от ушитото.Стремя се да шия хоризонтално.Търпеливо чакам да се появи картината. :wink:

И моята техника е абсолютно същата :yes: . Освен това спазвам правилото, че белите цветове се шият най-накрая за да не са цапат. Така съм свикнала.

re

Аз противно на всички дотук започвам от долния десен ъгъл и може би затова ми се изкривява гоблена,но просто така съм свикнала.Шия с един цвят докато го има на схемата.И не се съобрязавам с по-светлите цветове,просто се кефя на ушитото.

И аэ ще споделя моят начин, който не се различава от вашите.Започвам от долния ляв ъгъл с цвета от който има най- много зноци.Постепенно прибавям
другите цветове и така докато се получи. :yes:

отг

Момичета, за нашата работа си има правила, но ние сме изключения :D Аз по правило започвам от дясно наляво, отдолу нагоре и като минат 2-3 часа продължавам по моя си изпитан начин- който цвят си харесам, но докато го свърша.Сега издавам една тайна / ама нали ядох крак от кокошка :D /направо и почти съм приключила Съединението на водата и земята, за който така ви тормозих за схемата. Нямате си представа колко лесно става и колко е хубав!като го завърша първо ще снимам- и после- ОВАЦИИТЕ и :hello: Пробвала съм почти всички описани начини на шиене, щото се отклоних от темата, но най- ме кефи/както казва щерка ми/ моя си начин

:-| Аз започвам гоблена от долният ляв ъгъл и когато схемата ми е от няколко листа бродирам лист по лист - от долу на горе:kissyou:

Аз също шия на участъци с един цвят , после започвам друг, но никога не изшивам от край до край само един чвят.Така просто не бих издържала но монотонноста.Въпрос на вкус.

Аз започвам от долния десен ъгъл и започвам да запълвам равномерно отсрани, нагоре и посредата. Завършвам го в горния ляв ъгъл, горе-долу се върви в тази посока. Но шия всички конци наред, които са по схемата. Ушивам няколко квадратчета, после минавам малко по-вдясно или вляво, после малко посредата и така гобленът ми върви равномерно, не оставям много за запълване!

По принцип започвам от долния ляв ъгъл и карам схема по схема, но когато гобленът е централна фигура, заобиколена от фон, предпочитам първо да ушия фона, а за края си оставям най-интересното. За да имам стимул да шия по-бързо!:D

По принцип започвам от долния ляв ъгъл и карам схема по схема, но когато гобленът е централна фигура, заобиколена от фон, предпочитам първо да ушия фона, а за края си оставям най-интересното. За да имам стимул да шия по-бързо!:D

и аз шия точно по същия начин,като Марианка.

Аз започвам гоблена от горния ляв ъгъл и го шия схема по схема. Но като се покажат фигурите, фона остава за най-накрая, защото ми е скучен и бавно го шия.

:kissyou:

отговор

Аз започвам от долния ляв ъгъл. Като започна с един конец карам докрай/на едната схема/ и така нататък. Не мога да шия от средата. Но всеки си има начин.......:confused:

и аз започвам от долния ляв ъгъл и шия наред цветовете от първия лист на схемата,като постепенно преминавам към следващия лист,за да не се получават граници.:crazy: но мисля да опитам да шия от дясно на ляво,защото гоблена не се мачка толкова много:confused:

мн зависи от гоблена, започвам отгоре надолу и обратно, но никога от средата :D

Има гоблени които трябва да се започват от средата,колкото и неприятно да е.Шила съм два такива на екрю панама без фон.За да се разпредели точно в средата гоблена .Тутанкамон и Нефертити.

Започвам от ъгъл в който има по-голямо едноцветно петно. После шия съседния цвят и така нататак. Ако панамата не е разграфена правя предварително правоъгълна рамка с обикновен конец според големината и започвам от някой край в зависимост от модела.

шия от долу на горе.И аз съм се забола в скалите на Мостар и няма мърдане-вече шия без всякакъв ред местя се постоянно...:idea:

:)
Започвам да шия от долния ляв ъгъл и постепенно вървя нагоре и надясно.
Аз също съм зациклила в скалите на Мостар и незнам след колко време ще се справя.:(

Аз също започвам от долния ляв ъгъл.Ушивам цялата долна част и започвам да вървя равномерно нагоре.

Назад