Нещо различно от мен:
Пълнени ябълки
8 големи червени ябълки,
150 гр.ситно нарязан лук,
250 гр. кайма,
1 бр. Maggi пилешки бульон,
3 с.л масло,
1 с.л лимонов сок,
2 с.л галета,
1 с.л пелин,
1 ч.л рендосана лимонова кора,
½ ч.л рендосано индийско орехче,
1 ч.л сол,
1 ч.л черен пипер,
1 с.л брашно
Разрязваме ябълките на 2 по дължина.Издълбаваме внимателно сърцевината им и ги мажем по краищата с лимонов сок.
Разстопяваме маслото и задушаваме лука,докато омекне.Прехвърляме го в купа.
В същия тиган задушаваме и каймата,като я раздробяваме докато се пържи.Пресипваме я при лука.
Добавяме в купата галетата,пелина,лимоновата кора,индийското орехче,солта и черния пипер.Размесваме всичко добре.
Запълваме ябълките с пълнежа и ги поставяме в глинено гърне.
Слагаме 0,500 л вода да заври,щом заври натрошаваме Maggi пилешкия бульон.Оставяме водата да ври докато се разтвори добре
Maggi пилешкото бульонче.
Изливаме 0,400 л от Maggi пилешки бульон в глиненото гърне при ябълките.
Покриваме гърнето и печем 35-40 минути в предварително загрята фурна.
Изваждаме ябълките от гърнето и изливаме получения при печенето сок в тиганче.Загряваме го на умерен огън.
В малка купа разбиваме брашното във вода и добавяме кашата към сока в тиганчето.Оставяме да ври докато сосът се сгъсти.Всяка ябълка сервираме със готовия сос.