ПРИНЦЕСИ С КАЙМА

  • Началник на темата Началник на темата Valja
  • Начална дата Начална дата
Момичета, помагайте ! Кажете как правите принцесите с кайма, така че каймата да не се свива върху филийките :?
Правила съм с различни видове кайма, с яйце, без яйце и резултатът е винаги един и същ :cry:
Получава се едно кюфте в средата на филийката :uhhhh:
 
:hello:
Когато намажеш филийките, с намокрен нож мини по края на хляба. Ама какво обяснение . :( Дано си ме разбрала.
 
Ами аз веднъж бях улучила такава смес, че каймата не се сви. Сложих яйце и настърган кашкавал. Е, и подправки разни. За кашкавала бях чула веднъж от една баба, не знам от него ли, но си станаха добре.
 
принцеси

:hello: За да не се свие каймата при пекането на принцесите,филиите не трябва да се намазват отдол у с мазнина(маргарин или масло) :!: Аз в каймата не слагам яйце, а само подправки и кашкавал :!: И намазаният слой не трябва да е много дебел :!:
 
princesi s kaima

Az slagam osven podpravkite i ka6kavala i margarin i omesvam kaimata.I dosega nikoga ne mi se e svivala.Uspex. [:]
 
Ръся чубрица върху филията и размазвам каймата отгоре. Трябва да се заглади хубаво и по крайщата да се скоси с ножа. Т.е. плъзга се ножа по ръба на филийката, като притиска каймата. По желание отгоре кашкавал.
 
За да не се събира каймата по средата е необходимо да сложиш маслото,настъргания (нарязан)кашкавал и подправки по желание в каймата,омеси всичко добре,намажи филиите и печи. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
От много години познати,които работят в заведение,ми казаха,че така се приготвят принцеси и оттогава нямам проблем със събирането на каймата в средата на филията. [:]
 
Аз правя принцеси така- каймата я намазвам директно върху филията(не намазвам с масло или маргарин) и отгоре върху каймата на няколоко места с върха на ножа слагам масло или маргарин и после слагам кашкавал , понякога настърган , понякога на пар4енца.
До сега не ми се е събирала каймата :idea:
 
Az kato razmeswam kajmata slagam mnogo malko woda.Posle na filiqta mnogo tynyk sloj margarin,kajmata i nakraq rendosan ka6kawal,kojto leko natiskam otgore srykara.Towa e,dosega ne mi se e sybirala kajma .
 
За да не се свива каймата върху филийките аз след като разбъркам каймата с подправките добавям малко вода и малко брашно.
Това са ми го казвали мои познати, които имат заведенение. :wink:
А вече по-желание може да се добави и настърган кашкавал.
 
Назад
Top