Продължавам тази тема, понеже се сетих, че имам интересна рецепта за торта с черен дроб. Ето я:
Солена торта с черен дроб
500 г черен дроб
3 средни глави лук
2 средни моркова
2 с.л. брашно
1 ч.л. сода
1-2 яйца
майонеза
сол, пипер
Морковите и лукът се почистват. Морковите се настъргват, лукът се реже на дребно и се запържват в олио. Сол и пипер на вкус.
Черният дроб се измива,махат се ципи и жилки и се смила в кухненски комбайн или с месомелачка.
Към черния дроб се добавят яйцата, сол, сода, брашното и добре се смесва.
На затоплен тиган се пекат палачинки от сместа. Пекат се бързо - не ги пресушавайте.
Готовите палачинки се мажат с майонеза, после със сместа от лук и моркови и пак с майонеза.
Редят се така намазините "блатове" и се оформя по желание. Готовата торта се оставя да престои няколко часа в хладилника, за да поеме.