Хайде и аз тук. Един вагон започнати неща имам, но ето още едно с което ще се боря.
Още ми е много трудно - все едно, че съм с две леви, но все някога ще успея да я изфъкам тази възглавничка. Поне така се надявам, пък времето ще покаже.:gipsy:
Ами аз го изпрах както пера гоблен...
На ръка с прах за пране и топла вода.
Нищо не мръдна.
Предполагам че може да мине и през пералнята, но на мен лично ми беше жал... но съм сигурна, че като изпера възглавницата 2-3 пъти на ръка, ще вдигна ръце и ще я метна там.
Ших възглавница на Вервако-слънчогледи в синя ваза.Изпрах я както си пера гоблените,изгладих само отстрани щампата.Не се промени,не се развързаха конци,пък и няма как-нали са завързани.Не се притеснявай.
А аз дори я пуснах на центруфуга в пералнята.Вече два пъти я пускам,че котката много си я хареса и я пълни с косми,та ми се налага честичко пране.....В началото се страхувах,чаках я да съхне,обръщах я,обикалях я ....Но си я пера на ръка с течен препарат за вълнени дрехи,за цветно пране.Последният път дори и сложих омекотител.
Довечера смело ще я изпера тогава
Сега остава най трудното да скроя и ушия калъфката и то 4 броя / имам 3 избродирани с кръстче възглавници/. И пак с моите въпроси - лесно ли се шие - щампата е с доста големи дупки - лесно ли се закрепя към плата и дали трябва с по-дебела игла да е машината за шиене. Тук нагазвам в дълбоките води - от години не съм шила на машина да видя какво чудо ще се получи. Накрая май ще чакам да отида на гости при мама/ в Свиленград/ и там под нейно ръководство да се боря с калъфките.:shhh:
Никаква тайна не е. От магазин за втора употреба за "крупната" сума от 12 лв. Не е пипвана, с иглата си е вътре.Те вече ме знаят там и това ми го пазеха, пандата също е от там. Даже ми бяха запазили една щампа - коплекта си върви с рамката, но не ми хареса пък само заради рамката реших да не го купувам.Макар, че още се чудя - никак не беше зле а струва и той 12 лв.Тези всичките в този албум плюс възглавниците, които избродирах и още 1-2 гоблена са ми все от там.:kissyou: