Машини за плетене

• Началник на темата Началник на темата Ванчо
  • Начална дата Начална дата
И аз сериозно се замислям да си закупя плетачна машина. Някой ако знае актуални цени и от къде може да се закупи нова моля да сподели.

И аз живо се интересувам от домашните плетачни машини :) По - скоро желанието ми е голямо де... Никога не съм виждала даже какво представляват, как се плете с тях и тн. Затова ако някой може да ме ориентира към някой сайт или онлайн магазин, ще бъда мн. благодарна. :kissyou:

сайта който съм дала мисля че показва как се плете с пластмасова плетачна машина...........но явно в българия тя не е популярна......тази машинка ея открих за около 85 лв, в сайта кинкалерия .ком
продукт е на прум германия
извинявам се че пиша само с малки букви

Eli, от това, което видях, този"кетел" (както го наричат) плете само лицево... Могат ли да се правят плетки на него?
:confused:

незнам дали стават да плетат плетки:confused::idea:
смятам да си купя да рискувам но да дойде субсидията:thumbup: че тогава ще споделя ............................мислих си ако някой от софийските дами знае магазина на тази фирма която ги предлага в българия може и да пита но.............аз нямам познати в софия които да я направят тази работа

продавам плетачна машина

продавам двубърда плетачна машина "Brodner" с компютър, в който има 1300 плетки и още една двубърда за дебели прежди , в случай че се интересувате моля пишете ми на този и-мейл -----> margi0702@dir.bg

продавам двубърда плетачна машина "Brodner" с компютър, в който има 1300 плетки и още една двубърда за дебели прежди , в случай че се интересувате моля пишете ми на този и-мейл -----> margi0702@dir.bg

Първо искам да кажа здравейте на всички:kissyou:Казвам се Татяна и съм от Гоце Делчев. Искам да си купя плетачна машина ,даже не само една,имам доста идеи ,но да си призная до сега не съм работила с плетачна машина ,така че ще имам нужда от помощ:idea:Всякакви съвети относно от къде мога да си купя машина ,коя марка е препоръчителна или добра, какви са цените, всякакви съвети ще ми бъдат от полза!Можете да ми отговаряте и тук но ще оставя поща и скайп ако някой иска да се свърже с мен:tatyana_p2@abv.bg;tatyana_p2
Благодаря ви предварително!:kissyou:

Здравейте! И аз си закупих наскоро машина, по стара е и от мен, но работи прекрасно. За съжаление незнам от къде да си закупя прежда за нея, защото работи само с тънка прежда навита на конус. Някой може ли да ми помогне, търсих в интернет и нищо, а и не живея в София?

Може ли някой да ми каже нещо за тази машина. Понеже не разбирам, а ми я предлагат да си я купя. Дано да успея да прикача файла. Имам я само на снимка. Забравих да питам за марката. Моля, изкажете някакво мнемиие.

Последно редактирано от модератор:
Машината ми е немска запазена двубърдна. Иглите не са пласмасови, а железни.

Последно редактирано от модератор:
какво по принцип трябва да гледам като си купувам машина.Разбрах за иглите,да плете ластик.Не знам за преждата.Всяка ли машина може да плете всякаква прежда(дебела,тънка).И още да попитам на каква цена мога да си намера що горе долу добра машина за домашни условия.Сега разучавам нещата.Разчитам на Вас да ми помогнете да науча нещо.

Нева-2

Здравейте,имам проблем с една руска машина за плетене Нева-2.Но незнам
как се вдява конеца за водача така,че да не се налага аз да го слагам ръчно върху куките.мерси предварително :) .

Здравейте!Надявам се да ме приемете сред вас и ако можем да си помагаме взаимно!Имам две ръчни плетачни машини,които стояха много години,защото не знаех как се използват-но сега вече се справих с едната-немска, а другата е румънска-ще се опитам да кача снимка и моля някой ако има инструкции на български да ми помогне-моите инструкции са на румънски.Предварително благодаря!

Последно редактирано:
Здравейте !
Ще се радвам да ме приемете и мен при вас.
Аз шия и гоблени , но само за удоволствие и то доста бавно. Занимавам се и с плетене но съм начинаеща. И аз се интересувам от къде мога да си закупя машина за плетене и дали е трудно да се научи човек да работи с нея.Търсих доста в нета , но не видях в България да има някакво представителство или сервизи за тия машини.
Нека който има информация да сподели ? Ще съм ви много благодарна.

Здравейте!Надявам се да ме приемете сред вас и ако можем да си помагаме взаимно!Имам две ръчни плетачни машини,които стояха много години,защото не знаех как се използват-но сега вече се справих с едната-немска, а другата е румънска-ще се опитам да кача снимка и моля някой ако има инструкции на български да ми помогне-моите инструкции са на румънски.Предварително благодаря!

I az imam 2 takiva mashini i sled goliama borba nemojah da se spravia nito s edna:idea: I az shte se prisaedinia kam molbata na ANITO07 za pomosht
Blagodaria Vi predvaritelno:kissyou:

Здравейте,момичета!
От доста време чета във форума и реших да ви споделя проблема си.
Имам двубърдова ръчна плетачна машина Брадър,подариха ми я ,стар модел е с перфокарти но е нова неупотребявана.След доста ровене в нета намерих инструкции за работа на руски и я сглобих,но не знам как правилно да я вдяна,как да започна работа.Търся някой да ми покаже,намерих телефон на инженер по поддръжката към представителството на Брадър в София,но на него явно не му се занимава с този модел понеже е стар.ще бъда много благодарна,ако някоя от вас може да ми помогне.

Назад