Нова идея за рамки

Рамки в магазините за един лев има и преди време случайно ги открих.Харесах си една и си сложих с паспарту гоблена в нея .Далеч съм от мисълта ,че са като по-скъпите ,но все пак са 2 лв.Ще се опитам да ви покажа гоблена ,а вие преценете сами. :wink:

а

Може ли да предложа и една моя идея? Момчета и момичета, поглеждали ли сте профилите на первазите , а и не само тях? Като отидете ф един магазин за первази и изработка на дървени мебели само да знаете катъв избор има :D :yes: [:]

Ето я рамката. Моята е от най-малките - като за снимка 9/13 (май толкова беше).
Снимана е с телефон и качеството е ужасно, но се вижда за какво става въпрос:
0510261520248gb.jpg

Има и по-големи от тази - около два пъти. Рамката може да се боядисва.

Любопитко,едва ли е много професионален начина по който съм го закрепила ...използвах едно хартиено тиксо/ широко 8 см -чувала съм ,че го използват бояджиите /,което според мен не вреди на самия гоблен.Лесно се разлепва и не оставя следи върху панамата .Ако някой знае как ги закрепват в ателиетата нека да сподели ще ми бъде интересно и полезно.

Аз видях един път в Мосю Бриколаж как правят един гоблен. Опъват го около шпертплат и от обратната страна го закрепват с двойнозалепващо тиксо. Лесно се променя, ако не е добре пригоден края на бродираното. Но не знам колко е трайно тяхното рамкиране. А и цените им са далеч от тези за Един Лев :) :)

lubopitko, още не съм слагала гоблен в рамка :) . Тази, която имам е със снимка в момента.

Някъде из темите имаше подробно описание как се закрепва гоблен. Със снимки беше показано даже. Но не си спомням точно къде.

Ей, qni,твоята рамка много ми хареса. Колко е голяма?

d

Гоблените се закрепват с телбод за дебел картон или за шперплат/ по избор или каквото имаш под ръка/ а става и с малки пирончета, но трябва да сложиш някаква лента между пирончето и гоблена, защото ще се измъкне [:]

lubopitko да доста е пипкаво и изисква много търпение .............случвало ми си е да разпъвам гоблен почти цял ден. Това е занимание за хора със много здрави нерви :wink:

:D Не че аз мога да се похваля със супер здрави нерви, но когато съм сама - без децата се наемам на нещо подобно, но ако децата са при мен - абсурд. Просто нищо не се получава. :wink:

:lady: Искам да споделя един начин рамката да стане по-подходяща, ако евентуално не е. В същите тези магазини от 1лв. продават изолирбанд в най-различни цветове.Примерно за 1лв си купуваш червен зелен, син и черен.Става много красиво,ако изрежеш тънка ивица около 1-2 мм и я облепиш в самия край на рамката. Естествено цвета трябва да отговаря на нюансите в гоблена. Става нещо като съвсем тъничко паспарту, което незнам защо прави цялата работа много по-естетична.

Назад