Момичета,
Това количество го правих във форма 20см. Сажелявам, че не съм го написала, но тъй като сместа не става много голяма, не предполагах, че някои ще го пече в голяма форма.
Както и да е, грешката е моя, за което се извинявам.
Ако имате само голяма форма, тогава може да направите двойно количество.
А както Marinera написа оригиналната форма е с дупка в средата , но това едва ли ще промени много вкуса, пък и аз обичам да експериментирам.
Крем Брюле:
8 - 10 жълтъка
200 г захар
1 ванилля
1 литър течна сметана
Желтаците се разбиват със захарта, добавя се течната сметана и ванилията. Разпределя се в малки купички - по около 150 мл на купичка. Пече се на водна баня като крем карамел.
Изстудява се в хладилника. Порасва се със захар и с горелка се карамелизира захарта. Да не се слага преклено много захар, за да не се образува дебел слой карамел. Връща се обратно в хладилника - образува се хрупкав тънък слой карамел. Яде се до 1 час. Ако престой повече карамелат се разтопява. Значи кремат може да престой 1-2 дена но трябва да се карамелизира преди ядене.