Angel Cake

• Началник на темата Началник на темата Milinka
  • Начална дата Начална дата
:)

Момичета ... пробвах кекса ... много хубав стана, но ... много тънък ... в голяма форма ли го сложих или нещо сбърках?

Благодаря Ви предварително!

Re: :)

Puh каза:
Момичета ... пробвах кекса ... много хубав стана, но ... много тънък ... в голяма форма ли го сложих или нещо сбърках?

Благодаря Ви предварително!
Момичета ,и аз го правих-стана много вкусен,но около 2 пръста дебел. :( Каква форма да използвам? :? Моята беше тортена -26 см.

Ами пробвайте в кексова форма с дупка - по принцип в такива се прави. Мен ме спира само това, че нямам такава - и аз разполагам само с тортена форма 26 см.

Момичета,

Това количество го правих във форма 20см. Сажелявам, че не съм го написала, но тъй като сместа не става много голяма, не предполагах, че някои ще го пече в голяма форма.
Както и да е, грешката е моя, за което се извинявам.
:(

Ако имате само голяма форма, тогава може да направите двойно количество.

А както Marinera написа оригиналната форма е с дупка в средата , но това едва ли ще промени много вкуса, пък и аз обичам да експериментирам.

Крем Брюле:

8 - 10 жълтъка
200 г захар
1 ванилля
1 литър течна сметана

Желтаците се разбиват със захарта, добавя се течната сметана и ванилията. Разпределя се в малки купички - по около 150 мл на купичка. Пече се на водна баня като крем карамел.

Изстудява се в хладилника. Порасва се със захар и с горелка се карамелизира захарта. Да не се слага преклено много захар, за да не се образува дебел слой карамел. Връща се обратно в хладилника - образува се хрупкав тънък слой карамел. Яде се до 1 час. Ако престой повече карамелат се разтопява. Значи кремат може да престой 1-2 дена но трябва да се карамелизира преди ядене.

Назад