Пушачи или непушачи...

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
марк твен е казал,че "НАЙ-ЛЕСНОТО НЕЩО Е ДА ОТКАЖЕШ ЦИГАРИТЕ" не е прав. много етрудно да откажеш цигарите. по принцип е възможно, но е трудно . аз съм пушачка и се срамувам от това

:hello: Аз също съм пушачка:smokin:. Преди време попаднах на тази схемичка и моят приятел(той много мрази цигарите) ми каза да я избродирам и да я сложа на входната врата. Е, не му се вързах на акъла, но от доста време се каня да спра цигарите. :confused:

Aми и аз малко но се чувствам мого зле от това. Просто ми е много приятно. Не мога да се спра. А пуша много рядко. Предпочитам да ги спра изобщо.:(

Твърдо НЕ!

П.С.Момичета,защо при мен не излиза меню с емотикони / човеченцата,които слагате в постовете си / ?

Аз дори не съм ги опитвала през живота си...:gipsy: А относно отказването-sonya_t, пробвай с tabex. Има голям ефект.:thumbup:

Аз пуша страшно много. Дайте съвет как да спра! Help!

аз отказах цигарите преди една година и осем месеца пушех от 20 години и то в последните 3-4 год една кутия не ми стигаше имах проблеми в службата, лични и така се бях хванала с цигарите че и през ноща ставах да пуша когато си помислех да ги отказвам направо изтръпвах и запалвах цигара
разказвам ви това за да ми повярвате и на 01,07,2005 год започнах табекс и издържах 20 дена -нищо
след това обаче започнах да ги намалям като не запалвах тогава когато най-много ми се пуши /когато пия кафе ,след като се наобядвам/просто отлагах го запалването на цигарата за около един час и така се борих със себе си 6 месеца и то се свиква защото ако не запалиш с кафето а запалиш един час след като си бил на кафе то удоволствието го няма вече повярвай ми направи го това и пак ще си говорим никакъв табекс никакви работи решила ли си ще го направиш
сега съм много доволна от себе си

М не пуша. Благодарна съм на моя приятел за това тъй като той ми беше забранил а бях точно във възраста в която всеки опитва и така подминах годините и сега изобщо и не си помислям за цигара струват ми се отваратителни миришещи. Даже като ми дадат да подържа цигара и лошо ми става:fight:

Съвет

Аз пуша страшно много. Дайте съвет как да спра! Help!

:hello: Аз пушех по една кутия цигари.Просто един ден реших,че повече няма да пуша.Беше преди седем години.Това,че съм пушила е единственото нещо,за което дълбоко съжалявам.Повярвай ми - кафето може да се пие без цигара и цигарите никога не могат да ти решат проблемите!Те са едно излишно перо от бюджета ти, страшно много влияят на здравето ти и страшно на гадно миришат!Единствено- когато отказах цигарите се чудех къде да си дяна ръцете,но свремето и на тях им намерих място!Обади се като ги откажеш!Успех!:idea:

М не пуша. Благодарна съм на моя приятел за това тъй като той ми беше забранил а бях точно във възраста в която всеки опитва и така подминах годините и сега изобщо и не си помислям за цигара струват ми се отваратителни миришещи. Даже като ми дадат да подържа цигара и лошо ми става:fight:

:clap: Напълно те подкрепям, че са отвратителни цигарите, като малка гледахме тютюн и е ад, когато се прави на бала, работи се в стая и през цялото време кашлях, докато го обработваме, делеше се на качество.Не искам и корена да му виждам камо ли да ги пуша.

c

Аз съм непушач от четири години (до нова година ще станат пет).Понеже две от децата ми са с астма,в къщи е забранено да се пуши и пушихме само на кафенето до нас.Сега не понасям въобще миризмата на цигари и ми се повдига,ако някой ми дъхне на среща.Алкохол не консумираме,защото винаги сме го ненавиждали със съпруга ми.Така,че мога смело да заявя , че аз и цялото ми семейство сме въздържатели и то пълни!!!Синовете ми и тримата са спортисти и много държат на здравословен живот.А как отказах цигарите...Мъжът ми отказваше да ме целува по уста,защото съм миришела на пепелник.Най-малкият ми направи кризи само като съм му дъхала,докато му говоря , което много ме уплаши.И на края надделя суетата,защото щом се погледнех в огледалото забелязвах първите си бръчици около очите , не искам да изглеждам стара и сбръчкана на 35 години(сега вече на39).Ето с тези мотиви в главата ми и без лекарства,аз сама отказах цигарите.Мога да кажа,че ми беше трудно,но аз съм много упорит човек и до сега винаги съм успявала да отстоявам принципите си. пс.Освен всичко имам и една операция на гърдата си... и цял живот все се боря за нещо или против нещо. Тези мотиви на мен ми бяха достатъчни.Само съжалявам,че не съм го осъзнала по рано!Завършвам с думите АЗ СЪМ НЕПУШАЧ !

Мисълта на Марк Твен за цигарите е иронична - "НАЙ-ЛЕСНО Е ДА ОТКАЖЕШ ЦИГАРИТЕ - АЗ ЛИЧНО СЪМ ГО ПРАВИЛ НЯКОЛКО ПЪТИ". И аз съм го правила няколко пъти - най-дълго издържах 4 години - докато бях бременна и после в майчинство. Но като се върнах на работа и пак започнах - по 3-4 цигари на ден (в къщи не пуша), но и това е много. Сега пак не пуша, защото очаквам второ дете, но не мога да обещая дори на себе си, че като се върна на работа след няколко години няма пак да почна. Сигурно просто не ми стига воля или не съм достатъчно инат. А може би просто не съм си го поставяла за цел. Използвам една мисъл на Оскар Уайлд за оправдание - "НАЙ-ЛЕСНО МОЖЕШ ДА ПРЕОДОЛЕЕШ ИЗКУШЕНИЕТО КАТО МУ СЕ ОТДАДЕШ".:D

Назад