Пушачи или непушачи...

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Еее, чак се засрамих :-| толкова млади и не пушите/ не че ви съветвам да го правите/, май наистина трябва да ги откажа. Ама как да стане, как............. :smokin:

А аз не пуша изобщо - не съм запалвала нито веднъж през живота си (на 36 години съм). Така като гледам, май съм единствената. :yes:

пушачи или непушачи

Въздържах се да се включа за да не съм единственета която не е пушила никога през досегашния си живот(на 33години) но вече съм спокойна има и друг като мен :gipsy:

Нали не броим пасивното пушене баща ми заклет пушач (затова от дете мразя цигарите).
Толкова се радвах на закона за пушене на обществени места но не виждам никаква промяна .

Представяте ли си люта зима всички на спирката стоят близо един до друг (да им е по топло )и в този момент някой запалва цигараа :twisted:

Пробвала съм да пуша, но какво да ви кажа: просто на мен не ми понася. Понякога се чудя как някой от пушачите около мен с такова блаженство запалват поредната цигара. Може би наистина ги разтоварава или и аз не знам. Аз си се разтоваравам по по-здравословен начин [:] Както и да е желая успех на тези, които решат да се откажат от цигарите :!:

Запишете и мен в числото на непушачите :yes: В къщи също никой не пуши ( за сега) :!:

Пушачка съм от години :smokin: :smokin: :smokin: Нямам воля, нито инат за да ги откажа. Съпругът ми на няколко пъти ги отказва,за да ми докаже, че е възможно,но аз съм отвратителна и той се отказа.Не че не пуши и той.Иначе дъщерите ми и зетовете не пушат. :? :? Дълбоко се замислям да ги откажа, но нищо не правя по въпроса.

:lady: ОТ ГРУПАТА НА ПУШАЧИТЕ! :smokin: ОСТАВИХ ГИ ЗА 5 МЕСЕЦА И ОТНОВО ГИ ПРОПУШИХ.НЕЗНАМ КАК ДА СТАНЕ ТАКА,ЧЕ ДА НЕ МИ СЕ ПУШИ.

VESI, мен ако питаш цял живот ще ти се пуши и просто няма вариант на един пушач да спре да му се пуши. Въпросът е в това да надвиеш безсмисления навик и себе си. Аз не пуша от 6-7 месеца, но за да се мотивирам използвах една реплика на Лидия Ковачева в една от книгите и. Тя говореше конкретно за родителите -пушачи. "ДА ПУШИШ - ТОВА Е ПРИЗНАК НА НЕВЕЖЕСТВО И ЕГОИЗЪМ".Повтарях си тази мисъл докато започнах да се мразя.Другото, което ме мотивира е малко лично, но мога да го споделя. Обичам да мога да се самоконтролирам , а страстта ми към цигарите излезе от контрол . Е това вече не можах да го понеса и след 20 години редовно пушене спрях...Но, не знам до кога.

Diana Delibasheva каза:
мен ако питаш цял живот ще ти се пуши и просто няма вариант на един пушач да спре да му се пуши...

Не е вярно, на мен не ми се пуши, а бях стигнала до 2 кутии на ден. Желанието ти да запалиш цигара ще отшуми. Имай само търпение.

:clap: :clap: Браво на всички,които са се присъединили в групата непушачи :!:
И аз съм там :wink: Опитвала съм,но просто това не ме влече....
Мн се ядосвам като вървя по улицата,и някоя забързана пушачка мята в ръката си цигара :twisted:
Лично аз го намирам за мн вулгарно това. Като ти се пуши толкоз седни някаде ,не я размахвай по улицата като някоя............

Lyubka каза:
Diana Delibasheva каза:
мен ако питаш цял живот ще ти се пуши и просто няма вариант на един пушач да спре да му се пуши...

Не е вярно, на мен не ми се пуши, а бях стигнала до 2 кутии на ден. Желанието ти да запалиш цигара ще отшуми. Имай само търпение.

Как отшумява :cry: Как ги спря :?: Просто /най-сложното просто/ каза НЕ и край :!: :?:

Казах си - от днес нататък няма да пуша. И спрях. При повечето, които се опитват да ги откажат, самите те не са сигурни, че искат да ги спрат, затова и немогат. Само си намират оправдание пред себе си, затова и решават да ги намалят, а по-нататък (незнайно кога) да ги спрат. Много често за свое оправдание пушачите се питат какво ще си правят ръцете докато си пият кафето. Отговор (от мен) - ами каквото и непушачите.
Пушач няма да спре цигарите, докато вътрешно не е убеден, че иска.

Любке, колко време трябваше да мине след като спря цигарите за да престанеш да мислиш за тях.?И запалваше ли понякога напр. на рожден ден или някакво друго събиране? :?: :?: :?: Твоят предишен отговор ми даде надежда, че ще успея.

:yes: И аз съм от хората ,които не пушат :D На 27.08.ще направя 10 г.И аз като Диана съм стигала до 2 к.на ден.Сега си задавам въпроса-Как съм могла? По това време работех в ресторант и нали знаете-като нямаш работа-пушиш. В един такъв ден се майтапехме с колегите и те ми казват -"Не можеш да спреш цигарите? Мога.Но преди това,се настройвах с думите -Трябва да спреш цигарите-те не са ти полезни.Колегите естествено не знаеха това.Даже последните 2бр. ги подарих. Постоянно си повтарях думите. [:] После съм опитвала 3-4 пъти-беше ми много неприятно-в смисъл след като си дръпна от нея. И така-толкова години-вече не ми прави впечатление,че покрай мене се пуши.

Lyubka силно се надявам да дойде такъв момент да не ми се пуши дори и от време на време.Мисля си ,че винаги ще има такива моменти, когато ще ми се иска да изпуша една цигара :( Първият месец дори сънувах ,че пуша цигара и в съня си се обвинявах ,че не съм устояла на изкушението :D :D :D

Да, запалих цигара след 3 години (или там някъде беше), ей така от келешлък (бяхме на една абитуриенска) и това което усетих ме накара веднага да я загася. С първото дръпване ми падна кръвното, почувствах се толкова зле, че просто немога да го опиша. Имах чувството, че ще падна от стола и че изпадам в безтегловност. Добре, че не бях права. И оттогава въобще не искам да чуя за цигара.
Като разправям на други, какво ми се е случило, те ми казват, че просто е трябвало да си доизпуша цугарата и съм щяла да се оправя. Това чувство било временно, но аз не съм сигурна и повече експерименти не искам да си правя. Точно с това дръпване аз се отвратих съвсем от цигарите.

elena88 каза:
Радвам се,че още не съм пропушила и се надявам да не пропуша:) :lady:
И аз така, и не просто се надявам, ами съм сигурна, че няма да пропуша. Дори не съм пробвала, и нямам желание.

Назад