Лесни и интересни

  • Началник на темата Началник на темата adi_loli
  • Начална дата Начална дата
:hello: ne6to po lesno 6tot az sum vse o6te na4inae6ta v kuhnqta samo na 11 godini sum i neznam mnogo recepti .Moge vsqkakvi recepti samo mi gi kazete za da zaradvam mama za 34 i rogden den . 6te se radvam mnogo ako mi pomognete javascript:emoticon(':wink:').
Blagodarq predvaritelno na vsi4kijavascript:emoticon(':!:')
 
Добре дошла малка готвачке! Радвам се ,че си толкова малка а вече искаш да готвиш.Кажи ми с какво точно искаш да изненадаш мама: торта ли,салата ли,сладки или нещо друго.
Сигурно не само аз,а и други като мен,които се занимават с кулинария ще ти помогнат!

Чакам да пишеш малка сладурано!!!!
 
Ето ти едно предястие:
Шопска салата в домат

Продукти:
4 домата,
1 краставица,
1 глава лук,
1 печена чушка,
10 стръкчета магданоз,
100 гр.сирене,
3 с.л олио,
сол
Приготвяне:
1.Отрязваме доматите в горната им част и внимателно издълбаваме вътрешността им.
2.Обръщаме ги надолу за да изтече сокът им.
3.Нарязваме краставицата на кубчета, лука,печената чушка и магданоза на дребно.Нарязваме и вътрешността на доматите.
4.Добавяме олиото,посоляваме и разбъркваме.
5.С получената смес пълним доматите.
6.Отгоре върху всеки домат рендосваме сирене.
Съвет:По желание може да украсим всеки домат с една маслина.

Само че нямам снимка!Ако не разбираш нещо питай пак!
 
Ето ти нещо много лесно!Питай,ако не разбираш нещо!
“Царски коронки “


Продукти:
2 кренвирша,
10 зърна грах от консерва
2 с.л. бяло вино,
2 дафинови листа
Приготвяне:
1.Слагаме в малка тенджерка 0,500 л вода да заври.Щом водата заври добавяме бялото вино и дафиновите листа.
2.Нарязваме кренвиршите на парчета с дължина 2,5 см.От двата кренвирша се получават 10 парченца.
3.От едната страна на всяко парче кренвирш правим с нож кръст и пускаме във врящата вода за около минута,докато се разтворят кръсчетата добре.
4.Изваждаме ги и ги поставяме на хартия за да се отцеди водата по тях.
5.В средата на всяко разтворено парче кренвирш слагаме по едно зърно грах и коронките са готови.
 
Топчици от шунка


Продукти:
4 яйца
400 гр. шунка
1 ч.л. брашно
3 с.л.галета
олио за пържене
3 с.л.галета за паниране
2 листа от маруля за украса
Приготвяне:
1.Нарязваме шунката на ситно,смесваме я със разбитите яйца,брашното и 3 с.л галета.
2.От получената смес оформяме топчици,овалваме ги в галета изпържваме в сгорещено олио.
3.Сервираме ги в чиния ,на дъното на която сме сложили листа от маруля
 
Можеш да направиш и хапки като тези на снимката!Там се виждат продуктите,само трябва да ги нарежеш и да ги набодеш на клечки за зъби! Успех!
 
как да направя баница с къпани кори ? защото мама ми ги купи и каза да се пробжам
моля жи да ми помогнете .иначе аз съм пражила обикновена баница
благодаря
:)
 
Нищо , че са къпани корите. Правиш я като другата баница - 5 яйца ,сирене /слагам на око/ , една кофичка кисело мляко с половин бакпулвер и чаша олио. Намазват се корите с плънката ,навиват се на руло и се редят в тава. Оставям малко от пълнежа за намазване отгоре и пека.
Успех!
 
нещо такова, а?
pomsbrinzoy.jpg


снимката я взех от добрите руски сайтове :D :D
 
О blue_boub ,ТИ СИ ЧУДЕСЕН УЧИТЕЛ,МОЯТА ПЛЕМЕННИЦА, КОЯТО Е НА12Г БЕШЕ ВЪЗХИТЕНА ОТ РЕЦЕПТИТЕ. ТОВА Е ЗА ТЕБ :flowerlove: :flowerlove: :flowerlove: :kissyou:
 
pep-4o,

Как се правят тези "бейби-картофки" с пресни картофи? :lady:
 
Nana каза:
pep-4o,

Как се правят тези "бейби-картофки" с пресни картофи? :lady:

:D :D

Мързеливо - най-дребните картофки от пазара- за 5 човека ни стигнаха 1.5кг. - точно 1 тава

на 2 дози в тенджера -напръскани с шепа вода и 2 лъжици сол, яко раздрусване на тенджерата-(за по-сигурно детенце отиде в банята) за около минута, после само измиване.
Всички в тавата + 2 с.л. горчица, 2-3с.л. соев сос, 150мл. вино, 150мл. вода, 6-7 скилидки счукан чесън, 70-80мл. олио, 1 к.л. червен пипер, 1 к.л. черен пипер, 1 ч.л. самардала (или друга подправка, която обичаш, но у нас картофи без самардала не минават). Докато това се обърка, фурната е загряла. За 1 час вътре, като тавата я покрих с друга по-голяма, да влезе плътно отгоре. След този час се маха горната тава и трябва да има останал малко сос - оставя се да поизври още около 15-на минути, което позволява запичането им - отвън хващат коричка, отвътре се пухкави.
Това е - изглежда дълго, но е страшно лесно, щом детето само ги направи
 
pep-4o каза:
Nana каза:
pep-4o,

Как се правят тези "бейби-картофки" с пресни картофи? :lady:

:D :D

За 1 час вътре, като тавата я покрих с друга по-голяма, да влезе плътно отгоре. След този час се маха горната тава и трябва да има останал малко сос - оставя се да поизври още около 15-на минути, което позволява запичането им - отвън хващат коричка, отвътре се пухкави.
:hello:

То оспамихме темата ама...
А дали няма да се получи този ефект / на задушаване / в кален гювеч , като под капака сложиш един лист фолио ?Парата така почти не излиза и става като херметическа съдинка. Аз така пека пълнена кокошка и става сочно . Освен това не миеш втора тава.
 
о, става дори по-вкусно, ама не мога да дам на детето гювеча, че този ми е трети.
И не слагай фолио, достатъчно е да сложиш тесто по краищата на гърнето и затвориш с капака. Така уплътнява идеално.
 
Назад
Top