" Гоблени Стефи"

• Началник на темата Началник на темата pakpak
  • Начална дата Начална дата
Тази тема ще бъде изтрита и от този форум.

Модераторите във форума "Безплатни схеми" изрично са инструктирани да изтриват темите със схеми с авторски права. Публикуването на такива схеми застрашава съществуването на форума ни и затова се налага тяхното изтриване.

Г-жо Златкова, не се безпокойте - никой няма да краде схемите Ви - просто не си заслужава толкова труд на вятъра. Днес видях ушит друг модел - Българка /дано не бъркам името/ - лицето беше повече от ужасно.

Преглед на прикачен файл 175103

Да, веднъж и аз реших да си изкажа мнението във Фейсбук по повод този гоблен който сте показали и водих бих казала е не чак толкова ожесточен но с доста остър тон диалог с госпожите /Галя Йошовска ,Димка Дилкова и Хоби -Работилничка / с които не се познавам.И моята забележка беше относно лицето,а преди това имаше толкова хвалебствия.Те търсеха грешките ми в правописа ,а не благоволиха да признаят за собственните.От тях разбрах че гоблена най напред се изработва и после се разработва.
:confused:

Е дори и после, все пак нещо ще доразработят и така, щото миналата година тръгнаха с продажба на тези модели - без ушиване, без нищо. Но той - Пазарът и Клиентът дава урок......................

Аз нямам впечатления от фирмата, но момичета - не е ли малко агресивен тона, с който се отнасяме едни към други - пък били и другите фирма?

Благодарение на всички мнения тук, вече не се и съмнявам дори, че се продават схеми или по-точно комплекти за шиене на ПРОГОНИ.
Ето какво е станало с още една прекрасна картина на Мария Илиева. Жалко за таланта на художничката , който е видим от нейните картини / разгледах ги благодарение на споменат сайт - да не се разтягам тук/.
А дали е виждала художничката, знае и е съгласна, какво се получава, след като си е дала правото да се разработват картините й си е друг въпрос, на който все някога ще намерим отговор.
1a0aaaacc04bcb28d37f64a1d49a96b053dea9185034141.jpg

7f467399982eef5f392cdb40280ba0ca53dea9185034354.jpg

И да добавя, че май действително с нищо не си струва да заменим и превърнем доскоро приятните и ползотворни моменти, които сме търсили и прекарвали тук с подобни неща .

Лек и приятен ден на всички и се извинявам предварително за отнетото време и ако лично съм засегнала някоко. Модераторите и след изтриване на темата, не могат да заличат впечатленията ни ккавито и да са те, така че действайте, когато и както намерите за добре.

Последно редактирано:
Аз нямам впечатления от фирмата, но момичета - не е ли малко агресивен тона, с който се отнасяме едни към други - пък били и другите фирма?

Каквото повикало - такова се обадило.........
Агресивният тон към тази госпожа е в ответ на нейния такъв към голяма част от гобленарите. Обижда, заплашва и т.н, когато някои не е съгласен с нея или посмее да изкажи критично мнение.
Преди година крадеше чужди дизайни и ги представяше за нейни - всеки които се изказа беше публично оплют........ После пусна прогони на пазара и след няколко седмични полемики из интернет пространството ги свали от сайта си за предварително ушиване и дообработка, но всички тези, които дадоха пари и получиха боклук, освен че не им върна парите, ами ги обиждаше и заплашваше..............

Аз никъде не разбрах за грубо отношение в тона. Напротив съвсем интелигентна дискусия се водеше / води до този момент, за което се възхищавам както на речник а и на странични познания. Чела съм къде къде по- ожесточени и "махленски" обидни дебати и слава богу форумът е далеч от това .
Това, че хората умеят и желаят да получат повече информация, а същевременно се борят и отстояват за мнението и интересите си, мисля че е повече от уважително.

Имам въпрос към знаещите. Не ми е ясно каква е разликата между Гоблен по картина и Гоблен по репродукция. Не е ли репродукцията копие на оригинала? И има ли значение от къде и по какъв начин е взета снимка на картината по която е разработен гоблен?
Това е "Оригиналът на картината" и опита за гоблен по "Репродукция картина" Видно е, че прилика няма, но идеята е една и съща. Моля, помогнете ми да разбера разликата.

Госпожо Златкова, вместо да си губите времето, дебнейки из форумите някой да не пусне ваша схема, не е ли по-разумно да се потрудите над продукта, който предлагате? Уважавам желанието Ви да сте на пазара и да защитавате правата си, но за целта трябва да се борите да сте на върха, а не да воювате с потенциалните си клиенти.Ако сте в състоятие да произведете схема на нивото на фирма Есте, то аз ще съм първата, която ще си купи поне десетина от вашите гоблени.

Последно редактирано:
Светле,не мога да ти кажа каква е разликата между Гоблен по картина и Гоблен по репродукция....но мога да ти кажа,че това което си показала не е ушит гоблен.Миналото лято момичетата във форума пренабираха гоблена ,който е повод за тази дискусия.Много приказки се изприказваха.... след като се уши, без никакви корекции в схемата,резултата нямаше нищо общо с пренабора.Видяла съм го с очите си на живо.Така,че докато не се види ушит един гоблен....

Картинката от ляво е на оригиналната картина, а тази от дясно е на гоблена по схема на коментираната фирма. Цветомилка, високо ценя мнението ти, тъй като за мен ти си перфекционист, но мисля, че има още много да се желае. Шила съм прогони и отлично знам за какво иде реч.

Светле,убедена съм,че след време (ако не се откажат след такива атаки) тази фирма ще ни радва с прекрасни гоблени на българска тематика.За всичко е необходимо време...И Есте минаха през доста перипетии докато станат това,което са в момента.Дизайнерката на фирмата е наша съфорумка (от старите).Не съобщавам името защото не съм взела съгласието й.Знам също,че ако искаме да се радваме на гоблени по картини на български художници трябва да дадем шанс на наши,млади дизайнери.Нито Дименшънс,нито Ланарте или която и да е чужда фирма ще ни го направи.Затова за себе си съм решила да дам този шанс.

Светле,убедена съм,че след време (ако не се откажат след такива атаки) тази фирма ще ни радва с прекрасни гоблени на българска тематика.За всичко е необходимо време...И Есте минаха през доста перипетии докато станат това,което са в момента.Дизайнерката на фирмата е наша съфорумка (от старите).Не съобщавам името защото не съм взела съгласието й.Знам също,че ако искаме да се радваме на гоблени по картини на български художници трябва да дадем шанс на наши,млади дизайнери.Нито Дименшънс,нито Ланарте или която и да е чужда фирма ще ни го направи.Затова за себе си съм решила да дам този шанс.
Напълно съм съгласна с мнението ти, и точно затова казах, че ако нещата са отлични по моите критерии, то с удоволствие бих си купила всички гоблени по картини на Майстора и Мария Илиева.

Ще се радваме да ни покажете личен етап, тогава може би ще имаме повече доверие и желание да дадем и ние шанс на разработките им.

Лека и приятна вечер на всички.... и приятно шиене на тези които го правят ;)

Купуването на право за разработка на гоблен по картина на художник, не може да направи добър гоблен. Добрият гоблен се прави от добър дизайнер на гоблени. Самата Стефка не е ушила и един бод през живота си и това е огромен недостатък на фирмата и. Тя се изживява като дизайнер, но набляга на комерсиалното. Съжалявам да видя, че се е намърдала и тук, във форума. Където се появи Стефка, винаги има проблеми. И в 100% от случаите самата тя ги създава. Тъй като не шие, а само дебне къде се споменава името и, за да се намеси и заплашва, аз също я призовавам: Стефке, покажи си правата! Не, че това е важно! С права и без права, гоблените ти не стават! Sorry! А обяснението, че правиш гоблени не по картини, а по репродукции, е тъпо! Времето на балъците, които биха ти се вързали, отмина!

Nelly_L,
Абсолютно подкрепям изразеното от теб мнение.Не можеш да правиш дизайн на ръкоделие,без да си запознат с техниката му и особеностите му.
Ето,дизайните на "Солария"са повече от перфектни,но едно,че ги прави художник и второ,винаги се "прошиват" предварително,преди да се пуснат в продажба.Вярно е,че са трудни,но пък вложения труд си заслужава и резултата е едно великолепно творение.

Сега намирам време да пиша по темата и тъй като аз предизвиках цялата бъркотия с въпросната схема, бих искала да се извиня за цялата тази размяна на остри реплики. Тази схема имам от доста време, но тъй като поуших доста прогони вече съм малко по-внимателна с въодушевлението преди да видя краен резултат. Споделих линк към схемата отчасти защото исках да обменя мнение, а също така, тъй като съм я свалила от нета и давам линк към руски сайт не мислех, че нарушавам правилата. Собственоръчно го изтрих от поста си. Не познавам никого, свързан с тази фирма и идеята ми съвсем не беше да правя реклама, просто проявавям любопитсво към всички разработки на българска тема и се опитвам да ги споделям с повече хора ако не е забранено. И все пак ми се струва, че в инерпретациите към ситуацията има доста мнителност и острота, коeто едва ли е дотам оправданo

Назад