Етапите на irena_gemini

irena_gemini

Гобленар
Здравейте, момичета започнах този гоблен с голямо нетърпение. Търсих доста време подходящ пейзаж за мъжа ми, който все ме пита защо не ушия нещо специално за него и по неговия вкус? Е най-накрая се спрях на този гоблен на гобленсет 751, започнах го с голямо нетърпение, но нещо зациклих. Струват ми се много тъмни и много близки, не се различават много сивите цветове. 3799,413 и 317 много се боближават, а всички ключове за този гоблен, които намерих бяха с тези номера. Чудех се дали някоя от вас не го е шила или може би съвет какво да правя. Дали да сменя цветовете с малко по-отличаващи се сиви цветове.Знам че е нощна картина, но ми се струва прекалено тъмно и не се разграничават различните тонове. Напоследък все подменям цветовете докато шия и ми отнема много време да намеря подходящия цвят, вместо да шия през това време, искаше ми се да ушия нещо без да се налага да търся цветове, а да шия ли шия......
Приемам всякакви съвети или критики.

определено моите сиви се различават от показаните на оригиналната комплектовка, но какво да правя не знам.Предпочитам да разшия малко, а не да съжалявам после за крайният резултат ;)

Честно казано, на мен ми се струва добре. Като гледам картинката, това което си ушила е съвсем в ъгъла, а там наистина е тъмно. Ако после, когато започнеш с по-светлите тонове продължава да е тъмно, тогава може би ще трябва да си преправиш ключа.

Вярно, че ушитото е малко, но дотук ми звучи и изглежда добре, подкрепям Freeky.

благодаря ви момичета ;) поръчах си от Ирка88 каталог на конците на дмц и след това ще падне едно умуване ..... ама поне няма да кисна по магазините за конци и продавачките да ми нервничат насреща ;)

Мишел го шие в момента или може би вече го е ушила , нейното е оригинална комплектовка и ако искаш съвет можеш да се обърнеш към нея, да видиш нейните цветове как са. Но по спомен и нейните цветове бяха много близки като нюанси.

Здравейте, Vili_SS може ли да ми кажете нейният ник или да ми пратите линк къде да погледна? Ще ми бъде от полза ;)

благодаря ви момичета ;) поръчах си от Ирка88 каталог на конците на дмц и след това ще падне едно умуване ..... ама поне няма да кисна по магазините за конци и продавачките да ми нервничат насреща ;)

И аз така направих преди време, точно поради същата причина. :thumbup:

Мисля,че става хубаво .Ще следя напредъка ти с интерес. И аз шия гобленсет и имам два много доближаващи се цвята винено червено.

мисля да започна със сините тоново докато го измисля ;) ще покажа като напредна малко повечко ;)
Vili_SS благодаря за линка ще ми е от полза ;)

Ето и етап от мен не е много, но сега май се занимавам повече с играта за 8-ми март ;) пейзажа го шия толкова безразборно, чак сама си се чудя, по принцип обичам да шия подред лист по лист, ама нали все още не съм наясно кои цветове ще ползвам и затова съм до тук.Денем шия едно място, вечер боцкам друго място

ето и едни цветенца, които като видях не можах да се стърпя да не ги ушия веднага, много бързо се шият и е голямо удоволствие, разбира се смених някои цветове, мисля да оформя чантичка, ще покажа като съм готова, голям зор ще видя с ципчето не съм шила досега, но надявам се да се справя някак си

и накрая един малко неуспешен опит ( не ми се получи много добре центрирано) сърчице за малкия ми племенник остава да залепя ширитче, но за мой късмет ми гръмна силиконовия пистолет, а в този студ и сняг малко трудно се навивам да изляза

Ирена и аз обичам така да си скачам по схемите-особено в последно време..Шия където ми харесва-според настроението :) Тук момичетата са толкова подредени и и методични.За първи път срещам някой ,който да е хаотичен като мен :)
Много ти е хубавко сърчицето-надявам се скоро да го довършиш....

Всъщност не обичам да шия така разхвърлено, така се получи,но като се има в предвид зодията ми - близнаци, всичко е възможно никога не е едно и също и скучно :D

Да покажа един етап от моят зимен пейзаж, толкова успях покрай играта за 8-ми март, а сега ме обвзема великденска треска :D и ми се шие нещо малко по-цветно

Иренка, мятай цветничко, после пак ще се върнеш на този. Ще си го ушиеш до есента, в жегите ще ти е приятно да шиеш сняг.♥

Диде никак не си падам по снега и студа :D за половинката е искаше нещос специално за него да ушия, ама много ми е посно :confused: ще си измисля нещо цветничко :gipsy: нали съм си все по шаренията

Това синьо ме измъчва, искаше ми се нещо цветничко, Дидка ме зарази с нейната цветна негърка и започнах това :D малко цветове идеално ще ми е за подаръка от Светлето, ще се допълват :gipsy: има още една която замислям, но нямам схемата, ще трябва да я издиря :confused:

Назад