Въпроси относно обновяването на форума

• Началник на темата Началник на темата NIA
  • Начална дата Начална дата
искам да попитам. така съм си настроила бързия достъп, че кликвайки върху заглавието на форума си влизах директно с потребителското име. след обновяването на форума отново направих тези настройки, но сега, макар че не излизам от изход като свърша разходката тук, всеки път като влизам трябва да пиша потребителско име и парола или да влизам чрез бутончето за Фейса. защо е така, при мен ли е проблема?

Има една цъкалка "Запомни" до полето за парола. Ако я натиснеш дали няма да се оправи проблема?

Здравейте!

Имам един малко лаишки въпрос - не знам откакто сме с новия форум ли или откакто минахме на зимно часово време, но от известно време насам, във форума часовете ми излизат с 1 час по-късно от реалните (например сега е 08:54, но ми излиза като 09:54) - може ли да ми помогнете откъде трябва да си оправя настройката? В контролния панел съм на часови пояс GMT + 2 (мисля, че излизаше Кайро) и ми е отбелязано, че е включена автоматичната смяна на времето.
По въпроса за e-mail известията - и при мен не работи незабавното e-mail известяване, сега съм пуснала на няколко теми "Дневно" известяване - да видим то дали ще работи :)

Погледнете дали сега часовете са наред.

За известяването искам да съобщя на всички потребители с пощи в abv.bg и mail.bg, че има ограничение от страна на тези доставчици за брой получени писма за единица време от даден сървър. Ще дам следния пример: ако за една тема са абонирани 300 потребителя и ABV.BG приема по 5 писма на минута от нашия сървър, вашето писмо може да пристигне и след 1-2 часа.

Не виждам картинките в някои от темите. Излизат ми като текст, примерно " Name: 079c7d176552a3cd7452842a446cab6a.gif Views: 45 Size: 25.5 KB ", и не се отварят при цъкване, просто си седи текст, който дори не може да бъде маркиран.
Пробвах да се релогна, да рестартирам браузъра, после и компа, все така ми излизат. Проблемът в мен ли е?

Можете ли да посочите някоя тема в която виждате така картинките?

Погледнете дали сега часовете са наред.

За известяването искам да съобщя на всички потребители с пощи в abv.bg и mail.bg, че има ограничение от страна на тези доставчици за брой получени писма за единица време от даден сървър. Ще дам следния пример: ако за една тема са абонирани 300 потребителя и ABV.BG приема по 5 писма на минута от нашия сървър, вашето писмо може да пристигне и след 1-2 часа.

Здравей!

Сега часовете са ок. Благодаря!!! :) И работата с мейл-известяването ми се изясни вече :)

Като прочетох обясненията за абв пощата си смених мейла на настройките и ефекта е същия.................... НИЩО.

Хайде пак аз да пиша..............

За пореден път смених мейла си от abv, gmail сега yahoo..... и проблемът не е при мен с получаване на известия. Смених и компютрите за всеки случай, пак нямам известия, а си ги искам........... Не мога да следя нещата който ме интересуват, с тях ми е лесно.......... Моля някои от админите да провери настройките.

и аз не получавам известия и мисля ,че проблема едва ли е в пощенската кутия защото се получават известия за личните съобщения както бе преди обновлението , ако има забавяне би трябвало все пак да се получи нещо макар и по късно
добре ще е ,ако все пак този проблем се реши :(

Аз пък от самото обновяване не виждам последните снимки. Като натисна горе клавиша ми излизат снимки от началото на годината и стоят така вече доста време. Нови снимки, без значение на кого са няма.

Нали съм от "умните" ,да попитам защо не мога да включа емотикон ,когато пиша в някоя от темите .Цъквам повече възможности ,но ...не се появява нищо ,Сигурно греша някъде.

Защо има ограничени на качваните изображения при положение,че използвам външен източник,например ifotki.ru?
Би трябвало да не се товари сървъра,щом снимките не са качени на него или греша?

Нали съм от "умните" ,да попитам защо не мога да включа емотикон ,когато пиша в някоя от темите .Цъквам повече възможности ,но ...не се появява нищо ,Сигурно греша някъде.
Над прозореца в който пишеш текста има лента с различни икони една от тях е жълто усмихнато човече - кликаш върху нея и избираш желаната емотикона :kissyou:

Dinko,Flame,има ли възможност при отваряне на съответната тема,най-вече на темата за търсенето,най-отгоре да излизат правилата на модераторите за писане в темата и след това постовете?Както е в osinka-та,например?

Гоблен

Преглед на прикачен файл 173418
Честит обновен форум:)!

Здравейте!!! Аз съм нова тук дано вие да ми помогните за този гоблен- поне как се казва . Видях го на една снимка и от 1год. къде ли не съм питала -към снимката няма схема . А ние сме рибарско семейство и си го харесахме. Благодаря Ви предварително! :confused:

Здравейте, интересува ме кога ще функционира отново онлайн-магазина? Благодаря предварително за отговора!

До админите!
Има ли възможност да се повиши броя на качените картинки от външен източник?Да не са 5,а повече?
При това положение ако картинките са ни повече от 5,трябва да пишем повече постове,което според мен е излишно.Така и така източника е външен,би трябвало сървъра на форума да не се натоварва толкова.

Здравейте,
някой може ли да ми помогне по следните въпроси :
1. Как може да се смени или сложи снимка на профил ? Търсих в папка досие - но явно не е там .
2. Става въпрос за търсенето . В стария форум - при задаване на ключова дума - излизаха веднага самите мнения и ставаше много бързо и лесно. Сега при задаване дори и с разширено търсене излизат целите подфорумчета и трябва да се чете едва ли не целият форум, за да се намери каквото трябва. Действително ли е така?
Извинявам се за въпросите сигурно имат прости отговори, които не съм довидяла в структурата на новата визия , но много моля за помощ , отговор и разяснения.
Лек и хубав ден .

Здравейте,
някой може ли да ми помогне по следните въпроси :
1. Как може да се смени или сложи снимка на профил ? Търсих в папка досие - но явно не е там .
2. Става въпрос за търсенето . В стария форум - при задаване на ключова дума - излизаха веднага самите мнения и ставаше много бързо и лесно. Сега при задаване дори и с разширено търсене излизат целите подфорумчета и трябва да се чете едва ли не целият форум, за да се намери каквото трябва. Действително ли е така?
Извинявам се за въпросите сигурно имат прости отговори, които не съм довидяла в структурата на новата визия , но много моля за помощ , отговор и разяснения.
Лек и хубав ден .

Здравейте,
Картинката се сменя или слагате нова от "Потребителски контролен панел" - ето от тук

и след това отивате на промяна на аватар - ето тук

Както виждате има ограничение на картинката, която искате да използвате - тя трябва да е 80 на 80 пиксела и не по-голяма от 19,5 кв.
Надявам се, че ще се справите успешно с аватара.

По втория въпрос, до колкото видях, търсачката на форума е настроена така, че да търси и отваря ТЕМИТЕ, в които се съдържа търсената дума. Това е при положение, че търсите още в началото на форума преди да сте влезли в някоя от темите.

Но като влезете в дадена тема и отидете на разширено търсене и напишете думата, която търсите - тогава излизат мненията, в които се съдържа търсената дума.

Дано съм успяла да помогна.

Последно редактирано:
Здравей pakpak,
Благодаря за разяснението. Реших първо да пробвам със търсеното , което за мене е по-важно. С Аватара мисля, че ще се справя.
Ето какво се получи / т.е. при мене не се получава / . Разказвам в картинки според Вашите инструкции .

Изпълнено 1- Търся когато съм във ГЛАВЕН ФОРУМ с дума за търсене - показана с 2.
08026d3ba9e4a1417d521c7425a952cc53dea9181439237.jpg

Резулатат от търсеното са двете теми показани по-долу.
61161cb841c692c8dcc1bd73e6540a9153dea9181439325.jpg

След това избирам първата тема и търся с разширение и отметка на Post / пробвала съм и без отметка и с отметки на всички други опции /
e6c6e6165508470986db2317d8f55f8e53dea9181439353.jpg

И резултата е: отново ми показва двете теми / а аз очаквах да се покаже само мнението, в което се съдържа ключовата дума Розаче , не да се четят 46 поста за да се намери поста в който има информацията /
a4f47d55adee4607d6a2379fbf9bad0c53dea9181439396.jpg

Съжалявам ако аз пак не съм доразбрала или това са възможностите които има , или проблема е само при мене ????

Последно редактирано:
Назад