Домашен хляб

  • Началник на темата Началник на темата lisa200701
  • Начална дата Начална дата
Здравейте, нуждая се от помощ и мисля че в този раздел е подходящо да ви помоля за сьвет.Опитвам се да направя домашен хляб.Става много вкусен,но кората му става сравнително дебела, изглежда нещо не се справям с печенето.Пека го на 180 градуса.Моля за сьвет как да го пека,при каква температура за да стане коричката по тьнка и хрупкава като на хляба по магазините.Предварително благодаря на тези които ще се отзоват на молбата ми.:kissyou:
 
Процесът на изпичане е автоматизиран и програмиран и се пече под пара ,затова е хрупкава коричката.Опитай под фолио.
 
Ако ползвате хлебопекарна, би трябвало да има няколко степени за дебелина на коричката. На моята например са три степени - дебела, средна и тънка кора.:idea:
 
Ако печеш хляба в електрическа фурна,сложи в метална купичка студена вода или 5-6 кубчета лед и я постави най-долу в ъгъла.Парата,която се отделя не позволява да се образува дебела кора,но не е хрупкава.Аз след като го извадя,го намазвам с мътеница и го завивам с няколко кърпи.
 
Това е вярно , което е написала korelia. Веднъж и аз пекох така с тавичка вода отдолу под хляба. Иначе аз го пека на 200 - 230 градуса.
 
Ако печеш хляба в електрическа фурна,сложи в метална купичка студена вода или 5-6 кубчета лед и я постави най-долу в ъгъла.Парата,която се отделя не позволява да се образува дебела кора,но не е хрупкава.Аз след като го извадя,го намазвам с мътеница и го завивам с няколко кърпи.

Не се бях сетила за това. Не пека много често домашен хляб, но гледам поне 1 път в месеца да има на масата. И при мен ставаше дебела кората и се чудех къде греша. Ще го пробвам това с водата :)
 
Назад
Top