Гобленче на Майа

• Началник на темата Началник на темата mimzi
  • Начална дата Начална дата
Това е най-лесното, макар и много при гоблените на Майа - контура. Много красива дама, :clap::clap::clap:

Доста ме поизмъчиха френските възли... :( Бяха с метална нишка. Кошмар на кошмарите! Не една благословия отнесе убавицата заради тях. :D Две от възелчетата станаха малко по-стегнати, отколкото трябваше, но нямах нерви вече. Контурът и той...особеничък. На места го поскопосах с по-дълги бодове, но нещо се разколебах и цепих бодчетата, спазвайки правилото за клуп над всеки бод, над всяко кръстче, четвъртинка или каквото е там...
Смятам, че като за първи гоблен с по-сложна програма, се справих. Помотах се, ама то от колебанията беше, а не от мързел. Като прибавим и нещо, което не ми се беше случвало- гергефът оцвети панамата на места. Минах с "Вениш" и прах втори път. Позаличи се, но остана малко. Дано бъдещото паспарту оправи нещата!
Благодаря отново за насоката, съветите и помощта! :clap: :kissyou:
А ето го и него/нея завършен(-а), изпран(-а) и изгладен(-а):

http://prikachi.com/images.php?images/195/6513195Y.jpg

Последно редактирано:
:clap::clap::clap:Прекрасна е!Видя ли, че не е толкова трудно.! А ще може ли схемичката :-|Аз съм си фенка на Майа ,така ,че се свиква с разните му там бодчета, контурчета, възелчета ,ама става неповторимо!:idea:Честито!

мацката е като жива и като че ли има искрица живот в очите й :)
мисля че си е струвало всяко бодче и ''благословия'' :) интересно ми е каква рамка ще й отива

:clap::clap::clap:Прекрасна е!Видя ли, че не е толкова трудно.! А ще може ли схемичката :-|Аз съм си фенка на Майа ,така ,че се свиква с разните му там бодчета, контурчета, възелчета ,ама става неповторимо!:idea:Честито!

Да, не е трудно, като се свикне. Възелчетата ми взеха ума. Не, че са сложни, ами с тази метална нишка...
За схемата няма проблем. Само ми кажете дали не е нарушаване на авторските права. Зачертавах с молив и го поизтрих накрая. Може би, няма да е съвсем като нова, но все пак... Кажете за авторството и ще я сканирам. Това ще е и форма на благодарност от моя страна за помощта!

мацката е като жива и като че ли има искрица живот в очите й :)
мисля че си е струвало всяко бодче и ''благословия'' :) интересно ми е каква рамка ще й отива

Очите ми бяха много трудни, защото на малко разстояние имаше много четвъртинки, а аз още не ги бях усвоила напълно. Именно те дават живия ефект. Може да се каже, че на тях се учих на четвъртинки. Така се случи. Понеже се започва от средата...
Днес ми дадоха идея за рамка- кръгла щяла да стои добре. Не знам още и аз... Но със сигурност, няма да я правя в нашия град. Мисля, че и паспарту ще й отива. Приемам идеи и предложения. :kissyou:

Хиляди, хиляди, милион, безброй благодарности и за съветите, и за насоките, и за помощта, и за милите отзиви!!! :kissyou::kissyou::kissyou:
Доставихте ми огромна радост и ми помогнахте да направя нова крачка и да открия един различен красив свят! :loveglasses:

Пак се повтарям, че Дамата ти е прелестна. Но искам вече да я видя в рамка. :kissyou:

Темата с рамката... :( Дадох я онзи ден..., но... Разубедиха ме за много неща и... Кръгли и елипси правели рядко... Паспарту не вървяло... Да не била пищна, защото дамата си била достатъчно красива, та рамката да не отвличала вниманието и погледа... Трябвало да е съвсем семпла... Все едни и същи приказки винаги ми говорят и се налагат... Избрахме светлобежова, за да е по-неутрална и ненатрапчива, с жълти лъскави жилки- уж да хармонира с шапката и ламето. Аз се надявях на зелена, но зеленото наистина отклонява погледа от дрехата на дамата... Не съм много удовлетворена и не очаквам кой знае какъв резултат... Другия четвъртък ще е готова. Ако не ми хареса, не знам... Ще прерамкирам, ако трябва... :confused:

Назад