Козунак с локум - как?

  • Началник на темата Началник на темата rodich
  • Начална дата Начална дата
Привет на всчики, които се въртят из кухнята и около точилката ;)
Търся изптитана рецепта за домашен козунак с локум. Подробно описана :)
Ако е тайна - може на мейла или лични - обещавам да не я издавам :idea:
 
Тази тема стана малко военна, т.е. Питам и отговор не искам ...
Ето го козунака, ама е без локум :D
 
Мога да ти предложа един вариант.Замесваш си козуначено тесто. Отделяш една топка за козунак с локум. Топката разделяш на три равни части. Вяка част я разточваш / аз го правя с намазнени ръце върху намазнен плот/с размери 40х10см. Върху първата част нареждаш нарязани парченца локум.Количеството пожелание. Слагаш втория лист отгоре и отново локум. накрая слагаш третия лист и започваш да усукваш все едно изтискваш пране. Така се получава усукано руло което поставяш в намазнена и набрашнена форма за кекс. Втасва втори път, мажеш с жълтък, поръсваш със захар и печеш на 175градуса за около 20 минути.
Понеже тестото е със захар втасването като време е различно. Трябва сама да прецениш кога е удвоило обема си.
Може вече да си ги направила но ...ще знаеш за догодина :D
 
Благодаря ти, Юра. Ще го тествам непремнно :)
Иначе снимката е на моя козунак. Като за първи опит си пиша отличен :D
 
Браво, и аз тази година направих домашни. Но за замесването ползвах хлебопекарната. На вид са перфектни - но не съм отрязала още от тях. Малко им остана обаче - надявам се и вкусът им да е чудесен .
Друго си е да ти замирише на козуначе в къщи....
 
Е не се бях сетила до сега за козунак с локум (не че не слагат парченца в готовите по магазините), ама за плънка... - ще го пробвам, аз обикновено слагам домашен мармалад от сливи и става разкошно на вкус (или поне ние го харесваме така) :)
 
Аз лично моя го правя като разделям тестото на части и слагам парчетата локум между тях. Става разкошно. Подобно на рецептата на Юра
 
Назад
Top