Пътувания,екскурзии,места за туризъм

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Това е от мен-не е възможно да се предаде атмосферата в Гърция с няколко снимки,горещо ви пожелавам да отидете и да го видите с очите си!:)

Аз също съм ходила в град Кавала, наистина е красив и чист град.В старият град можеш да откриеш доста неща,който да напомнят , че е бил български град.Там срещнахме доста хора, който говорят българси.Страхотна е крайбрежната алея с тези големи палми.

:hello:
Искам да Ви покажа снимки от екскурзия ми до Истанбул - подарък от колегите ми за рожденият ми ден.Впечатлена съм от този величествен град с древна история и интересно географско положение.Между другото за първи път отимам в Истанбул и нагласата ми за екскурзия до Турция беше съвсем друга.
Истанбул е разположен на седем хълма,на три морета и на два континента и е бил столица на три империи.Дълъг е 165 км,широк 50 км и население около 15 милиона.
Първият ден беше пешеходна разходка по площад "Султан Ахмед",посещение на Синята джамия,Църквата "Св.София" и двореца"Топ капъ сарай.

Малко и от Принцовите острови - най-големия Боюкада.Из острова е забранено движението с автомобили,движат се с колелета и файтони.

Момичета поздравявам ви за чудесните снимки и това, че ги споделяте с нас!Благородно ви завиждам за екскурзиите ,които сте си направили.
Ние миналата седмица ходихме до Александрополис .Направих много малко снимки.Впечатлиха ме най-много цветните градинки.:D Като намеря време ще пусна някоя снимка.

И аз от това се впечатлих и в Гърция и в Турция.И май в момента ни е по- евтино да ходим при комшийте,отколкото да обикаляме из България.:kissyou:

:hello:
През почивният ден си направихме една разходка на север от Варна-Албена ,Балчик и Калиакра.
Албена май остана единственият българси курорт ,който не е прихванал вируса на безумното застрояване по българското черноморие.Съществуват си прекрасните паркове и е доста чисто.

Дворецът в Балчик – "лятното мечтание на една кралица"
Водоскоци, антични арки, бистри водопади, езерца, редки растения и виещи се прохладни алеи привличат всяко лято огромен поток български и чуждестранни туристи в приказния дворец край Балчик. Наричан в миналото Дионисополис - градът на Дионисий, Балчик е малък и романтичен град, разположен на северното българско крайбрежие на Черно море. Пленена от чара му и прехласната от разкошната панорама край Балчишкия залив, през първата половина на миналия век румънската кралица Мария наредила на финансовия си министър да изкупи имотите от местните селяни и свила своето "тихо гнездо" /"тейха йова"/, известно на румънците като "лятното мечтание на една кралица".
Дворецът в Балчик е едно от малкото места по света, където мирно съжителстват свещените християнски и мюсюлмански сгради – църквата и джамията. Заслугата отново е на румънската кралица, която изповядвала екзотичната бахайска религия. Следвайки нейните канони, Мария вплела в прекрасна хармония десетки култури и влияния и така превърнала лятната си резиденция в едно от най-красивите и причудливи кътчета у нас. Градежът на двореца започнал през 1924 година, когато Южна Добруджа все още се намирала под румънско владение. За строежа му били наети италианските архитекти Августино и Америго. Дворецът бил оформен така, че всеки от височайшите му гости да бъде максимално уединен в покоите си. Малки вилички са разпръснати из целия парк. Хора на изкуството, най-вече поети, художници и музиканти, се стичали от четирите краища на света, за да споделят романтичните пориви на румънската кралица.

Е ,супер ...Две години подред посещаваме Ботаническата градина .Това е едно райско кътче...

Ходила съм в Балчик и градината като ученичка, но плануваме да отидем там съвсем скоро.Ще снимам и покажа, само да е добро времето.

Назад