Следвайте видеото по-долу, за да видите как да инсталирате нашия сайт като уеб приложение на началния си екран.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Моята информация е, канавацата се използва единствено за бродиране върху плат. За първи път чувам, че на нея се шият гоблени и според мен това не би било възможно. А илюзиите в чаша кафе мисля че се шият на ленена панама, не на канаваца. За съжаление, не мога да покажа как точно става разнищването, защото не разполагам с канаваца. Мога само с думи да обясня: Една по една всяка хоризонтална и вертикална нишка се хващат и изтеглят докато накрая върху плата не остане единствено бродерията. С майка ми навремето сме шили доста неща по този начин - тук можете да видите една блуза и една рокля с бродерии от копринени конци /каретата са шити върху панама/, но по същата технология сме нашили и доста български мотиви върху кърпички:
http://marji60.multiply.com/photos/album/98/Bulgarian_folklore_stitches#
Аз имам схемите на илюзиите и на тях пише, че се шият на канава Аида 18, което означава панама Аида 18. Канава, а не канаваца, което не е едно и също. Но тези илюзии съм ги виждала ушити на Аида 14 и на ленена панама, като на последната кръстчето се шие през бод.