карета

• Началник на темата Началник на темата ememka
  • Начална дата Начална дата
Имаш няколко варианта
1 -ви избираш си бродерия, парче панама съобразено с размерите на масата си, бродираш и оформяш като покривка.
2-ри купуваш си лента, избираш малки мотиви, бродираш ги и пришиваш към готова покривка.
3-ти - има готови покривки/ виждала съм на Рико/ - те са от плат с обособени места за шиене, предлагат се с модела за шиене, но пък са за по-големи маси.
:kissyou:

Страхотни творения!
r_s_clap.gif

Имаш няколко варианта
1 -ви избираш си бродерия, парче панама съобразено с размерите на масата си, бродираш и оформяш като покривка.
2-ри купуваш си лента, избираш малки мотиви, бродираш ги и пришиваш към готова покривка.
3-ти - има готови покривки/ виждала съм на Рико/ - те са от плат с обособени места за шиене, предлагат се с модела за шиене, но пък са за по-големи маси.
:kissyou:

Понеже съм изправена пред подобно чудене - има ли вариант да пришия канаваца (така ли се казваше?) на плата, който съм избрала за покривка, да бродирам на тях и после да разнищя канавацата и да ми остане бродерията на покривката? Някой има ли опит в това?

Да, има такъв вариант, Радея
Вероятно вече е ушита, но да ти отговоря.

Търся елегантен и изчистен модел за овална покривка. Или за кръгла, пък ще добавям... Изчистеното да се чете като не сложно :) и небавно :)

момичета искам да ушия народна носия на дъщеря ми /3г /и ми трябват както кройки за носия така и схеми за бродиране т.к. мисля да избродирам елементите за носията-можете ли да помогнете

Привет момичета,
незнам дали тук е точното място да пиша, но не намерих по-подходяща тема. Преди повече от десет години шиех само карета и имам около 30 броя, а след това преминах на гоблени. Искам да попитам дали някой знае да се дава някъде надомна работа за бродиране на карета или да се изкупуват по предварителна заявка. Много обичам да бродирам и ще е страхотно ако може с това да си докарам и някой допълнителен доход. Продажбата на гоблени е доста трудна в България, но тук прочетох, че карета се изкупуват за гръцкия пазар. Ако имате такава информация много ще се радвам да я споделите с мен!

Като малка шиех карета на панама,имаше цветна и ленена.Сега искам да ушия един тишлайфер ,но никъде не намирам такъв вид панама.В града ни продават само за гоблени.Или от къде мога да си купя плат с втъкана панамена лента ,за да си бродирам покривка.

boneli, аз в момента шия един на Аида18 и после ще го нося на шивач да му подгънат краищата.
На мен ми доставя много по-голямо удоволствие да шия покривки отколкото гоблени.

И аз шия едно коледно каренце на Аида 18 и ще го подгъна, но и аз търся такава покривка- в Шумен ми казаха че могат да ми доставят каренце с полета от панама за шиене, но на някаква фантастична цена. Примерно 27 лв. или нещо такова... като си сложа и 10-15 лв. за конци и тя става златна. Затова се задоволих да си направя такова изцяло от панама. Не е лошо, но ако някой знае откъде може да се поръча каре, тишлайфер или покривка с полета за шиене на нормални цени да каже...

Здравейте ! Реших да си направя едно коледно каренце , но имам проблем ... Приключих с бродерията , върху панама е , но тъй като не съм голям майстор гърба , не успях да го докарам и много ме дразнят тези конци. Та въпросът ми е малко глупавичък : Какъв плат да пришия от опаковата страна за да ги скрия ?

Ами... проблемът с гърба си е важен. :) По-скоро е добре да се внимава при шиенето, защото после наистина дразни :)

Назад