Гледайте и критикувайте
А защо да критикуваме? Защо да говорим за спомен от миналото?
Сега във времето на алуминий, пластмаса и другите измислици забравяме нашите корени, да не говорим за нашата същност...
Вече по-често виждаме хора, които в дворовете си са направили малка етносбирка, но това не ме връща към миналато, след като до тях е ел.скара , а не огнището на дърва където да изпечеш месото си.
Забравихме от къде сме, обърнахме му гръб и гледаме на запад или на изток и им се възхищаваме. А около нас има толкова много красота сътворена от нас. Нима нашите баби, дядовци, родители са били по-глупави като са създавали и градили, а ние рушим.
Аз съм млад човек, бродирам гоблени, а в къщи е пълно с такива карета.
Майка ми едно време уши толкова много карета за мен и сестра ми - за всяка да има и то еднакви.
Като чеиз свекърва ми ми даде може би 30 такива карета и кое от кое по - хубави и по-различни; с малко бродерия или изцяло запълнено....
Да не говорим за плетените на една кука от баба ми (майката на майка ми) и от бабата на съпруга ми неща. Където съм могла съм сложила, често ги пера и подменям с други и ме е яд, че има такива, които не мога да сложа поради ограниченото място.