ПРОГРАМА ЗА ПРАВЕНЕ НА СХЕМИ – Pattern Maker

• Началник на темата Началник на темата dalia
  • Начална дата Начална дата
Така е,момичета.Освен,че ще трябва да се вкара всеки цвят от палитрата на ДМЦ,ще трябва и да се щракне по един бод с всеки цвят.Иначе от празен pattern не може да се експортира нищо.
Освен това,преди всичко трябва и щателно да се прегледа ДМЦ-палитрата.Много често,когато се отварят пренабори от рускини,в палитрата на ДМЦ се хакват глупости от типа "привесок" и т.н.Първо трябва се изчисти от измислените цветове и номера от типа "3345а" и тогава да се действа.Играча си е.
А после екпортитания уордовски файл трябва да се копне в екселски ида се направи таблица.Ако имам време утре или в други ден(ще ремонтирам банята) ще направя това упражнение и ще го кача.Така или иначе съм безработна,поне да свърша нещо полезно.

Да това имах в предвид, че трябва да се щракне всеки бод по веднъж.
Освен това, че си е играчка и трябва да се следят номерата добре, то и за наименованията не е много сигурно, кой от къде е дръпнал програмката и дали са си оригиналните имена / и там има доста промяни /, затова ще си е голям труд да се направи експортирана от програмата.

Здравейте,
Може ли от програмата да се направи експорт в ексел на номерата на конците от цялата палитра на ДМЦ ?
Бих искала да използвам такава таблица, за да си следя кои номера конци имам налични.
Предварително благодаря.

Сега се сещам , че за случая na did67, вместо tdm 13 да се мъчи с ПМ за изкарване на конците, ще е много по-лесно да си намериш електронен каталог на DMC конците или сайт, където има всички актуални номера на DMC и да си ги пренесеш в един ЕХЕЛ - файл. Поне ще е сигурно че е вярно .

Много благодаря на всички, които се включиха.
Аз лично предпочитам да работя в ексел / професионално изкривяване :D /.
Ще потърся и аз в руските форуми някоя готова екселска таблица.

Виж какво намерих в сайта на ДМЦ: https://yadi.sk/d/lt6rDHjxSxQkx и понеже е в пдф,използвах онлайн конвертиране в ексел:

https://yadi.sk/d/8eKy6bUgSxRZk

Четири шиита са,но ако си направиш нов файл с копи-пейст можеш да си нагласиш таблицата както ти е удобно.
Моля те,пиши дали те устройва.

Не ми я изпращай.Заради теб го направих Аз имам друг метод,а и използвам повече Ариадна.
Ако нещо те спъва в ексела,,да ти я направя утре следобед?Само ми дай подробни указания как я искаш.

Здравейте, момичета!!!
Може ли някой да ми каже, как да направя така че от два различни номера конци да се образува мартеница в РМ. Надявам се да съм задала въпроса си правилно. например 347 и 350 да са в един знак.

Здравейте, момичета!!!
Може ли някой да ми каже, как да направя така че от два различни номера конци да се образува мартеница в РМ. Надявам се да съм задала въпроса си правилно. например 347 и 350 да са в един знак.

Отиваш на палитрата с цветовете,и от малкото меню долу където са,отваряш го и търсиш Blends,маркирваш него и си създаваш вече,колкото си цветове в един знак.

Ето погледни,може би по-лесно ще го разбереш.

Последно редактирано:
Става въпрос за пренабиране в програмата ПМ да излязат с гобленов бод и кръстат и единият бод да е с двоен конец а другият с единичен.

От Palette си избираш цветовете по два или повече пъти,колкото различни бода имаш, после си маркираш съответния цвят и от Strands си избираш съответния бод с колко нишки да се шие.

Става въпрос за пренабиране в програмата ПМ да излязат с гобленов бод и кръстат и единият бод да е с двоен конец а другият с единичен.

Въпроса ти е малко объркващ-хем гобленов ,хем кръстат бод:confused:Иначе, ако искаш да отбележиш че със съответния цвят ще се шие 1/6,щом отбележиш цвета с който ще работиш , натискаш следващия бутон от палитрата strands ,отваря ти се прозорец и от падащото меню можеш да си определиш броя на нишките с които да шиеш .Full/кръстчета/, Half/гобленов/.Аз поне от ключа който си дала не виждам с един и същи цвят да се шият и двата бода .
Дано си ме разбрала !Успех!

Последно редактирано:
Помощ за портрет на Васил Левски.

Здравейте и от мен :) Аз съм съвсем нова във форума, както и в шиенето на гоблени. Мъжът ми се опитва да направи схемата за портрет на Васил Левски с размери 70/105. Това му е голяма мечта и аз искам да го ушия за него. Въпросът ми е кой бод е най-подходящ за портрет, както и на каква панама да се ушие- 14,16,18? С колко цвята ще изглежда най-добре? Моля ви да ми помогнете. Ще съм ви благодарна ако се сетите и друго, което пропускам. Сигурна съм, че с ваша помощ ще успея да го започна и надявам се да го завърша. За конците разбрах, че на DMC 100% вълна са най-подходящи.
Преглед на прикачен файл 175624
Ето това е снимката.

Последно редактирано:
Назад