ПРОГРАМА ЗА ПРАВЕНЕ НА СХЕМИ – Pattern Maker

• Началник на темата Началник на темата dalia
  • Начална дата Начална дата
Момичета , благодарен съм ви за всички съвети , и много благодаря на Илияна , която също ми помогна страшно много , остана само един въпрос , който така и не разбрах какво трябва да направя , когато схемата е готова , защо при мен не излиза , как да я конвертирам в PDF формат :confused: ще се радвам на помощ

Момичета , благодарен съм ви за всички съвети , и много благодаря на Илияна , която също ми помогна страшно много , остана само един въпрос , който така и не разбрах какво трябва да направя , когато схемата е готова , защо при мен не излиза , как да я конвертирам в PDF формат :confused: ще се радвам на помощ

Инсталирай виртуален pdf принтер.В калдата-та има много безплатни версии.
След това задай виртуалния принтер по подразбиране на компа и готово.
Успех!

Инсталирай виртуален pdf принтер.В калдата-та има много безплатни версии.
След това задай виртуалния принтер по подразбиране на компа и готово.
Успех!

Малее , направо да не повярвам , инсталирах , конвертирах , запаметих .... МНОГО ,МНОГО ти благодаря - на следващата среща на гоблените - трябва да съм там - ще черпя

:kissyou::kissyou::kissyou:

И не мога , при вече съществуваща схема , как мога да надебеля , решетката , - тазе през десетте квадратчета , някъде изобщо не излиза ... иначе - всичко е ОК , как да направя линиите по дебели ?

Последно редактирано:
Може да пробваш и така: от Fabric - Grid Options да зададеш параметрите на мрежата. Мисля, че оттам се променяше дебелината и цвета на основните (през 10 квадратчета) линии и тези между тях. Дано не съм те заблудила, че оттавна не съм го правила, но може да пробваш. Успех!
А относно конвертирането в pdf файл, аз го правя чрез самата програма по следния път File - Export file и следваш стъпките. Става бързо и лесно.

Таня,а можеш ли да ми кажеш как се вади скрин/картинка на гоблена/ от ПМ програма?Само да не е цветно ПДФ от програмата,че са с много големи размери

Програмата е супер , много ми допада , но ... мисля , че разхода на конци не е съвсем - направо не е точен . Прерових темите , явно обаче го пропескам , къде беше конвертора , койта изчислявяше метража на база бодове , руски беше , а не го намирам :confused:

Програмата е супер , много ми допада , но ... мисля , че разхода на конци не е съвсем - направо не е точен . Прерових темите , явно обаче го пропескам , къде беше конвертора , койта изчислявяше метража на база бодове , руски беше , а не го намирам :confused:

Изчислението на конците наистина иска малко практика.В смисъл да си шил гоблен от програмата и да видиш как върви действителния разход спрамо програмния.В последните години бродирам само от пренабори в програмен вариант.Често сама си пренабирам схемите от графиките,намерени в нета.Стигнах до следния извод:
Когато шия гоблен 1:1,от прозореца на палитрата избирам "Strands",давам "Select all"за всички цветове и задавам 4 нишки(strands),а за 1:4 задавам 6.
Преди това пробвах на 1:4 да задам 4 ншки,а на 1:1 2 нишки,но конците не ми стигаха и се налагаше да купувам допълнително.
Програмата дава разхода на конци в цели чилета или в част от чиле,което се превръща в метри като се умножи по 8(метража на страндартното чиле).
Последното става като натиснеш квадратчето "123"от командната лента и махнеш отметката на "Round up usafe totals".В горното квдратче над този надпис можеш да си зададеш и колко процента в повече да си зададеш аванс на конците с отметка.
По този начин си сигурен,че конците винаги ще ти стигнат и даже малко ще ти останат за всеки случай.
Но ако искаш да правиш готови комплектовки,ще е добре да бъде ушит всеки модел,за да се разбере с абсолютна точност действителния разход.
Успех!

Картинка,скрин на гоблена от програмата се прави като отвориш файл-менюто от главната лента и натиснеш "Export to Graphix file",излиза прозорче с надпис Export Pattern Wizard.Махаш отметката на Export the information,Next,даваш resolutions 50 или 100 dots,NExt,Next,Finish и готово.

:DАз съм Тони,а не Таня.Забавих се с отговора,защото първоначално не разбрах,че се обръщаш към мен :D

Последно редактирано:
Благодаря,Тони :))))!Отдавна се чудя за скрина,а то толкова лесно.Извинявам се за грешката,но останах с впечатление,че си Таня.

Последно редактирано:
Моми4ета, някой може ли да ме светне:(. инсталирах си програмата, ама ми излиза само снимката на гоблена от изтегления файл, схемите къде да ги търся:uhhhh: oправих се !!!

Последно редактирано:
моми4ета, някой може ли да ми обясни, защо на оригиналния гоблен(комплектовката) на "Огън и лед" цветовете са 14, а когато го направя с PM, излизат над 80, това нормално ли е, исках само да пробвам какво ще излезе...и направо съм разо4арована:( и ако реша да направя някой с тази програма, излиза нещо съвсем друго:confused:

От какво си разочарована? Не може вчера да инсталираш програмата и днес вече да правиш гоблени. За това трябва месеци, даже години практика. Ако ти е интересно, продължавай да пробваш, но първо разучи добре програмата и нейните възможности.... За един ден не става. А параметрите на гоблена, в това число и броят на цветовете се задават предварително...

моля, някой може ли да ми изпрати линк за изтегляне на програма , с която само да се отварят xsd файловете,(без ПМ) и могат да се принтират, защото с ПМ не се отварят пове4ето ,а линковвете дадени за такива програмки по-назад в темата не са активни, благодаря предварително:kissyou:

От програмата РМ .xsd файлове се разпечатват директно. Не е нужен виртуален принтер и конвертиране в .pdf

Аз нямам принтер,затова ги разпечатвам с виртуален и после си ги принтирам на друг компютър/по-горе съм го писала/

Е не искат...... и не искат да се отварят файловете с PM - ТА:(, 5 пъти инсталирах и трих, не става и не става, от няколко места свалях програмата....не отваря, някой по-търпелив и наясно с нещата би ли ми помогнал моля:rezando:, много искам да си отварям тези пусти файлове..., ами то се оказа голям проблем:mad:

Назад