Моите икони

• Началник на темата Началник на темата ovne
  • Начална дата Начална дата
Честита Нова година на всички! Както ви обещах ви показвам новото си начинание - ще се опитам да направя икона на св.Теодор Тирон за подарък на манастира, носещ името на светеца. Ето това е рисуваната икона в манастира и по снимка се опитвам да я избродирам. Показвам ви първия етап, то няма още нищо от самата икона, само бордюра, но и той доста ме озори (бордюра не е 100% мое творение - просто използвам част от бордюра на друга икона и го напасвам към моите размери) За съжаление още не знам как да прикача снимка от самата програма,за да видите какво съм разработила. (ще трябва да попрочета още доста кое как се прави, пък време няма :confused:, но ще показвам по често етапи) Стискайте ми палци, че се хвърлих в дълбокото и е доста далече брега!

Началото е многообещаващо, ще стане прекрасна икона! А и затова,че влагаш творчество ще бъдеш още по-доволна от крайния резултат:clap::clap:Наистина, поздравления, ще следя с интерес процеса.:kissyou:

Много интересно начинание с много благородна цел , ще следя с интерес етапите ти :kissyou:

Добра вечер на всички, ето докъде съм стигнала до днес , за пръв път шия първо лицето на иконата, но си мислех ,че ако съм успяла да предам лицето ще ми е по-лесно нататък. Доста се затруднявам с дрехата, а и на рисуваната икона има една избеляла ивица по цялото протежение. (а бе то хич не било лесно да се прави гоблен!:confused: Браво на можещите!!!)Досега съм шила само по готови схеми и то от доказани майстори. Скромно се надявам да да успея с това начинание.

Най-трудното си го ушила вече!Ще се справиш отлично!Много бързо напредваш!:clap::clap:

Незнам какво да кажа-останах без думи.:loveglasses:Невроятен гоблен и много ценен подарък!!!Справила си се блестящо според мен с разработването на схемата:clap:успех:kissyou:

След десетдневна борба с цветовете и картинката се получава това , дано да ви наподобява на оригинала. ето това е! Наистина е много трудно за човек, начинаещ с програмата РМ да се оправи, но явно имам в повече инат :idea: и се надявам да се преборя и то в срок!

Привет на всички, ето го и поредното преместване на гергефа Преборих се с ризницата, сега ще боря щит и мантия. До тук не ми харесва много мантията около кръста как е станало и май ще има порене. :confused:

:clap:Поздравявам те за иконата и затова ,че ще я подаряваш на манастира.Става много хубава.Ще засрамиш някои родни дизайнери.

:clap:Поздравявам те за иконата и затова ,че ще я подаряваш на манастира.Става много хубава.Ще засрамиш някои родни дизайнери.

Подкрепям изказването с две ръце!
Нека иконата пази теб и семейството ти!

Последно редактирано:
:clap: Досега се получава страхотно. И доста бързо напредваш. Личи си, че шиеш с голямо желание. :clap:

Благодаря ви момичета за добрите думи! Че желанието ми да я ушия е голямо - вярно е, че съм съвсем начинаеща в правенето на схеми - и това е вярно. И по тази причина това начинанине ми е по-трудно и от Леврон,и от китайски схеми, най-вече защото и аз не зная какво точно ще стане. Не ставам за дизайнер, защото нямам нужния опит и търпение да напасвам цветовете по програмата и схемата, често отварям снимката на десктопа и шия без схема,по това което виждам. Но инатът ми голям и много искам да стане!! Още повече, че "чичко Гугъл" ми подсказа че св.Теодар Тирон е покровител на Стара Загора, а това е моят град. Така че, стискайте палци. (олееее, отнесох се, ама че дълъг пост :(, отивам да шия)

Vessi123, златния конец в ореола е 1кат Рефлекта + 1кат от съотвентия цвят, а там където има металик го шия с две нишки.

Един ползотворен уикенд имах и ето резултата , преборих се със щита, има още малко от мантията и да поработя в долната част на дрехата и остава бордюра!!!:idea:

Назад