Бродирани бижу... Или Гоблени от мъниста

Мили момичета, моля ви споделете!:(

Кажете с какви конци шиете мънистата?
И питането ми е и за сатенените платове на и за другият плат, който е на иконите.

Днес седя и се чудя!
До сега съм шила много мъниста, но на стримин или на аида.
А на тези платове с какъм конец да шия?
Моля за помощ!:idea:
Една световно изявена съфорумка снощи ми подшушна - прозрачен конец за трико...:confused:

Най-удобно с обикновен конец в свеща:greeneye:
Само утре ще снимам и покажа как ще си повеждаш с холст:gipsy: защото сега не този светлина:loveglasses:

Имам и мононить - като това нещо с кое ловя риба (не знам как на български това казва) - само черна

Като и обещавах - холст шиет се от края, а после за для не мачкаш края правиш така и продължаваш да шиеш

ето и моите мънистени чудеса :kissyou:
шити са с машинен конец (бял)

а по яйцето няма мъниста, но ми харесва

А това моят мъж наричах "мартеница"

Лееле какви красоти!Ти не спишли,бе Слънчице!Или спиш само за да сънуваш нови модели?У вас Великдена ще бъде направо приказен!Малката рошла как не се опитва да ги докопа за да си поиграе:DЩе чакам още красоти,има цяла седмица да ни изненадваш!:loveglasses:

На малката пикла дупе чете вестника - и всичко става наред, а по принцип пазя ги в кутия горе на дивана, само така, защото грае със всичко - толково пликове от пайетки изядах:D

Сега снабдях се с яйцата, и вече по-малки по размер, ще стават по-бързо:gipsy:

Oooooooo, Оля, последното яйце е направо супер, те всичките са уникални, но това особено ми допадна, :clap:! Много си бърза с тези мъниста, аз вече се пробвах, но при мен, за сега става доста бавно :(, още не мога да преценя по редове ли е по-добре или по цвят, ще покажа като понапредна малко.

По-добре по детали
като на моята ХВ
първо направях покривка, после пръчки, после ваза и в нея пръчки, после свеща, после крем на кулич, после яйце едно по едно и най-накрая букви.
Така най-лесно, аз този за 1,5 дена изших:kissyou:

Преди няколко поста ТДК питаше с какво се шият мънистата.
Преди малко си купих прозрачен ибришим, наистина е много тънък и прилича на рибарско влакно за въдица.Продава се в магазин за конци.Струва 1.30 лв за бр.
В Пловдив го купих от гобленарския магазин на ц. гара.

Прозрачните ибришими са на пластмасова основа /силиком, корда и т.н./ и стареят много по-бързо от конците - по тази причина аз предпочитам за шия с конец. Страхувам се един ден да не се изсипят мънистата.

А още моля да сметнете - ако шиете с коприна (мононить) не можете гладя - просто ще отпадне всичко:confused:

Назад