За любителите на Golden Kite

Eveline, поздравления, много красиво момиченце! Толкова е реално, че чак на котето козинката изглежда като истинска. :)

Да ти честит!
Направо се потапяш в тези прекрасни сини очи.Най-много от всичко ми харесват закачливите пламъчета в тях.
Браво!
Чакаме следващия!:kissyou:

Eveline, поздравления за прекрасния резултат!!!:clap:
poepie, невероятна картина си избрала да шиеш!!!:kissyou:
С огромно нетърпение ще чакам да покажеш процеса!!! Би ли ми подсказала кой номер е?

Eveline, страхотен е с реалистичността си- много овации ще обереш с него! Аз много го харесвам, но не мисля, че бих имала смелостта за ГК-сега едва се навих на един ХАЕД с 88 цвята, а тези на ГК с по 200, ме плашат чак....
ТАка че винаги като видя тук някой, че е ушил ГК, просто го приемам като героизъм някакъв... :)
Поздравления за куража и упоритостта да се справиш с такова предизвикателство!

Много благодаря на всички за отзивите! Скоро ще го покажа и рамкиран.:kissyou:

Евелин това е гоблен на ГК нали. Би ли ми казала какъв бод го уши. Аз искам да започна от там гоблин 1150, но има неща които не мога да разбера, защото ми е пръв от ГК. Аз искам да го шия 1:1 на разграфена българска панам. На пногото схеми коя колона трябва да ползвам за количеството конци. Аз мисля да е 24, но не съм много сигурна.

Евелин това е гоблен на ГК нали. Би ли ми казала какъв бод го уши. Аз искам да започна от там гоблин 1150, но има неща които не мога да разбера, защото ми е пръв от ГК. Аз искам да го шия 1:1 на разграфена българска панам. На пногото схеми коя колона трябва да ползвам за количеството конци. Аз мисля да е 24, но не съм много сигурна.

ГК е да. Аз го ших на 18 каунт с кръстче. И 1:1 става- даже стои много добре и се шие по- бързо. Най близо по размер до българската панама от представените е таблицата за 24 наистина, но от това което съм разбрала покрай моя гоблен, дадените количества изобщо не отговарят на изразходваните. Аз използвах таблицата за осемнадесети каунт тъкан и имаше примерно дадени от един цвят 6000 см. а ми "отидоха" 27 броя мулинета- така, че таблицата в моя случай беше не приблизителна, а направо относителна :D Аз започнах гоблена, като набавих от всеки цвят по 1 брой мулине и непрекъснато допълвах намаляващите количества. Държах всички цветове в пликове за писма, всеки с номера на конеца и използвах 4 органайзера със 195 игли колкото са основните и смесените цветове- ето част от организацията ми

http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i415/1209/56/588392eedce9.jpg.html

http://radikal.ru/F/s019.radikal.ru/i600/1209/a3/bff1c95b7d72.jpg.html

Изглежда малко сложно, но всъщност изобщо не е. Този гоблен го уших много по-бързо от всеки друг до сега, заради добрата организация и нагласата...е, заедно с целия този амбалаж заемах половината диван, а домочадието се свиваше в другата половина, но резултата година по-късно е невероятен.

ПП. Материалът от който изработих органайзерите е същия от който се изработват тарелките в които се продават хранителни продукти- купих един такъв лист от М. Бриколаж (може да се използва и фибран)
Тук в темата можеш да получиш отговори на въпроси относно ГК, така че питай смело- ще помагаме.
Моделът, който си избрала е хубав, но до сега не съм го виждала в процес или ушит.

...е, заедно с целия този амбалаж заемах половината диван, а домочадието се свиваше в другата половина.................

Моделът, който си избрала е хубав, но до сега не съм го виждала в процес или ушит.

Това все едно аз съм го писала :D
Количествата, дадени в таблиците се умножават по 3 и горе-долу се получава реалното.

tancheto_nz ,ето го 1150 тук завършен http://rukodelie.devichnik.ru/index.php?/topic/124081-1150-calling-on-farmyard-friends/page__st__40

ГК е да. Аз го ших на 18 каунт с кръстче. И 1:1 става- даже стои много добре и се шие по- бързо. Най близо по размер до българската панама от представените е таблицата за 24 наистина, но от това което съм разбрала покрай моя гоблен, дадените количества изобщо не отговарят на изразходваните. Аз използвах таблицата за осемнадесети каунт тъкан и имаше примерно дадени от един цвят 6000 см. а ми "отидоха" 27 броя мулинета- така, че таблицата в моя случай беше не приблизителна, а направо относителна :D Аз започнах гоблена, като набавих от всеки цвят по 1 брой мулине и непрекъснато допълвах намаляващите количества. Държах всички цветове в пликове за писма, всеки с номера на конеца и използвах 4 органайзера със 195 игли колкото са основните и смесените цветове- ето част от организацията ми

http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i415/1209/56/588392eedce9.jpg.html

http://radikal.ru/F/s019.radikal.ru/i600/1209/a3/bff1c95b7d72.jpg.html

Изглежда малко сложно, но всъщност изобщо не е. Този гоблен го уших много по-бързо от всеки друг до сега, заради добрата организация и нагласата...е, заедно с целия този амбалаж заемах половината диван, а домочадието се свиваше в другата половина, но резултата година по-късно е невероятен.

ПП. Материалът от който изработих органайзерите е същия от който се изработват тарелките в които се продават хранителни продукти- купих един такъв лист от М. Бриколаж (може да се използва и фибран)
Тук в темата можеш да получиш отговори на въпроси относно ГК, така че питай смело- ще помагаме.

Евелин почти те разбрах за амбалажа и ще се опитам да направя подобно нещо. Много ти благодаря за съвета и желая много здраве миличка.

Това все едно аз съм го писала :D
Количествата, дадени в таблиците се умножават по 3 и горе-долу се получава реалното.

tancheto_nz ,ето го 1150 тук завършен http://rukodelie.devichnik.ru/index.php?/topic/124081-1150-calling-on-farmyard-friends/page__st__40

ЯНИ, БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛИЧКА. вИДЯХ УШИТИЯ гк 1150 И МИ ВЗЕ УМА. с ЦЕНАТА ДА ГО ШИЯ КАТО РУСКИНЯТА 2 ГОД И ПОЛОВИНА ЩЕ ГО ЗАПОЧНА В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ И ЩЕ ВИ ПОКАЗВАМ НЯКОИ ЧАСТИ ОТ НЕГО

9dc3a76166fet.jpg
[/URL][/IMG]
c021eacb3f50t.jpg
[/URL][/IMG]
e893d48b2c2ft.jpg
[/URL][/IMG]
ea2fa13bc9f2t.jpg
[/URL][/IMG]

А тук е целия албум http://2323.snimka.bg/stars/album.516725.28981450

Качих повече снимки, защото нито на една не излезе така както изглежда в действителност- ярък и контрастен. Мисля, че се получи така заради силната светлина, която идва от прозореца до картината (и заради уменията на пишман фотографа естествено :D).

Отново благодаря за отзивите!:kissyou:
Няма да съм много по темата за което предварително се извинявам, но мисля, че тук е най подходящото място да питам, тъй като в специалната тема за основите тук на сайта не открих мнение, а и от доста време никой не е писал там....
Имам нужда от съвет- много искам да шия новия си гоблен на 25 каунт, но нещо не ме се ще тази Лугана(най-вече заради големия процент изкуствена нишка- но в краен случай.... ще видим... може и до бг панама да опра, макар, че хич не я искам и нея много ми е мека нещо..)Колебая се и за ДМЦ аидата 25 каунт,която е 100% памук, но се оказва, че е разграфена на 20/20 бода и си мислех, ако купя от нея, да я доразчертая 10/10 с перящ се син маркер.... и сега въпросът: Фабрично разчертаната се пере на 40гр. а маркера със студена вода- днес разчертах малко плат и 1 час по-късно го изпрах с почти гореща вода и следи не останаха от него, но дали ще е така след година-две и възможно ли е от стоенето и изпирането с по-топла вода след дълъг период от време маркера да се фиксира от топлата вода?А фабричното разчертаване напълно ли изчезва след изпиране или остават следи- помня, че някой шиеше ГК на меджик аида? Голяма ли е разликата между 25 каунт и нашата бг панама 22 - в смисъл много ли е по ситна или разликата е малка- мисля, че някой в тази тема шиеше на 25 каунт. А как се "държи" след изпиране Лугана 25- свива ли се като другите основи или не? А гобленовия бод дали покрива добре на Хардангер 22?
Извинете отново за многото въпроси, но вече имам 3 броя скъпи основи по метър- 16, 20 и 28 каунт, които не ми вършат работа и ще съм благодарна за всяко чуждо мнение преди да поръчам.

Назад