Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Благодаря :) Особено на г-жа Душкова, която преди време ми даде подробни указания за схемата.Весели празници

Отдавнаискам да ушия "Момиче с кон" на Ланарте.
https://www.google.bg/search?q=лана....com%2Findex.php%3Ftopic%3D503166.285;180;175
Схемата ми е хубава и се изкушавам да събера конците. А може би трябва да си го купя? Иска ми се да имам мнението на момичета, които са го бродирали. Може и на лични. Благодаря

Според мен най-добре е да се купи оригинален комплект. Купуваш, отваряш и имаш всичко необходимо. Серията Романс на Ланарте ми е любима. Изглежда много нежно ако се ушие на оригиналната панама 27 каунт с една нишка както е оригиналната схема. И така изглежда като акварелна рисунка.

Покрепям горенаписаното. И аз се изкушавах да си събера конците , но на оригиналната панама изглежда друго и се отказах. Успех !

Благодаря, момичета. Аз гледах снимки на ушити с готови комплекти и със събирани конци, но не можах да усетя разликата -нормално, нали. И затова се надявах да прочета мнение на хора, които са ги ушили. Стои си на опашката и си чака реда.

Преглед на прикачен файл 178062Преглед на прикачен файл 178063
Аз го събирах и го ших за дъщерята. Имах копие от огигиналната схема и мостри от конците, на българска неразграфена панама, спазвала съм всички инструкции от производителя и се получи това.
Разбира се, ти ще си решиш, но ако нямаш възможност за оригинална комплектовка и със събрани конци мисля, че няма да се разочароваш от резултата.

Аз го ших по схема от нета на българска неразграена панама с конци ДМС и гобленов бод и също се получи много добре. По-късно ще кача и снимка!

Че как с гобленов бод като има места ,където се шие отдолу кръстчето е с един цвят , а отгоре с друг...:confused:

Серията Романс на Ланарте, към която принадлежи и този гоблен е замислена да изглежда като акварел и затова се шие с кръстчета с една нишка. Виждала съм го ушит и по оригинален комплект и с две нишки с гобленов бод, но красотата му е в това да изглежда по-блед. Ако сте от София, в магазина на Ланарте и Вервако на бул. Янко Сакъзов в момента е изложен ушит. Ако имате възможност вижте го.

Имам въпрос относно 7-те смъртни гряха на Хаед.Извинявам се ако е писано по този въпрос. Искам да ушия единия от тях,но на схемата,която имам пише,че е голям размер.Та въпросът ми е има ли схема на малък размер?Ако има ще пусна пост в заявките.Благодаря предварително за отговора.

Здравейте!Скоро се регистрирах при Вас, но всичко ми е много интересно. Аз не мога да се похваля с много ушити гоблени - имам само един и един започнат. Това беше и причината да се присъединя. Започнатия гоблен е Алегория (жената с котката), но не мога да го завърша, понеже схемата ми на места не се чете, символите са се изтрили. Ще бъда много щастлива, ако някой от вас има схема и може да помогне.
Благодаря Ви предварително!

Здравейте, майстори и майсторки. Не съм голяма гобленарка и затова искам съвет от Вас. Иска ми се да ушия Слънчогледите на Ван Гог, но като чета колко мнения има за измами, бихте ли ме посъветвали от коя фирма да купя комплектовка или да ми предложите изпробвана схема, по която сте шили?
Благодаря на всички!

Здравейте, майстори и майсторки. Не съм голяма гобленарка и затова искам съвет от Вас. Иска ми се да ушия Слънчогледите на Ван Гог, но като чета колко мнения има за измами, бихте ли ме посъветвали от коя фирма да купя комплектовка или да ми предложите изпробвана схема, по която сте шили?
Благодаря на всички!

Аз ших слънчогледите по модел на Мегат.Доволна съм от резултата,макар,че на снимката ефекта им се губи.Като влезеш в албума ми,може да ги видиш.
Това е обложката на схемата:

А тук е схемата:
https://yadi.sk/d/E9fmv3BtfoHPh

Здравейте, използвам чужда снимка от нета да ви покажа "Есенна магия" от Галерия бродерия. Там схемата е с 50 цвята, а разбрах, че оригиналът е със 100. И сега много се чудя кой вариант да започна. Някой шил ли го е от списанието? То е ясно, че с повечето цветове ще е по-добре, но до сега съм шила няколко неща с по 20-тина цвята и просто не мога да си представя колко трудно ще ми е иначе, за това ми е чуденката... Като гледах картинката в списанието не изглежда никак зле. :confused:
Преглед на прикачен файл 178682

Момичета, когато в едно квадратче от схемата имам да шия 1/4 + 3/4 кръстче, как да разбета кое в коя половина да ушия или е по моя преценка?

Обърни внимание в коя част от квадратчето се намира знака-горе дясно -долу ляво, горе ляво- долу дясно.Вероятно са 2 3/4 кръстчета .

Знаците са два в срещуположните ъгли на квадртчето. На ключа е показано ето това:

Може би аз трябва да преценя кой цвят да ми бъде 1/4 и кой 3/4 според схемата

Назад