Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
В Анхора е златисто жълто и отговаря на Дмц 677 или 745. Това ,че картинката е кафява ,то е за да се отличават цветовете ,а не как ще изглежда цветовото решение. Дано съм помогнала.

Момичета, благодаря ви за съветите. :kissyou: Май трябва малко по-смело да се действа при подбора на цветове. Ама аз каквато съм си изпълнителна, исках по легендата да карам. Ще извадя наличните зелени, кафяви и жълти и ще реша какво да ползвам. И дано се получи нещо приемливо като за първа импровизация. Като се замисля, подковата и в жълто, и в кафяво изглежда добре...

Здравейте, регистрирана съм от скоро. Много ми харесва сайта. Искам и аз да попитам за една схема. Търся схемата на гоблен"Малката дама", публикуван в списание "Галерия бродерия", бр.Октомври 2008г. На Милена Стил е гоблена. Този брой го нямам. Звънях в редакцията и във фирмата, но нямат списанието и не могат да ми изпратят схемата. Ако някой я има, ще бъда много благодарна ако ми я изпрати на rada_sb@abv.bg или я публикува тук. Гоблена на снимка много ми харесва. Дано и схемата е сполучлива. Благодаря предварително. Лек ден на всички!

Здравейте, регистрирана съм от скоро. Много ми харесва сайта. Искам и аз да попитам за една схема. Търся схемата на гоблен"Малката дама", публикуван в списание "Галерия бродерия", бр.Октомври 2008г. На Милена Стил е гоблена. Този брой го нямам. Звънях в редакцията и във фирмата, но нямат списанието и не могат да ми изпратят схемата. Ако някой я има, ще бъда много благодарна ако ми я изпрати на rada_sb@abv.bg или я публикува тук. Гоблена на снимка много ми харесва. Дано и схемата е сполучлива. Благодаря предварително. Лек ден на всички!

Ето темата за търсене. Прочети внимателно първи пост!
http://www.goblenite.org/showthread.php?t=9177&page=6

Здравейте момичета, новичка съм още, та искам да помоля за помощ. Много ми хареса гобленът Трявна от новия брой на Галерия бродерия, чаках цял месец с нетърпение да излезе схемата и да започвам да шия, но хоп- изненада. Гобленът е 1:4, а на мен ми се струва, че 1:4 стават по-насечени и груби от 1:1, до сега съм шила все 1:1 по тази причина, мисля че се получава по-фино....та искам да питам дали е така или аз така си мисля само и ако примерно искам да го ушия 1:1 какво ще се получи и колко по-малък ще стане на размер( този пише, че е 60х40 см). С две думи моля за съвет. Търсих го в нета, но не намирам снимка да приложа, за да видите точно за кой става въпрос...

Благодаря предварително и хубав ден :kissyou:

Galena, и моето мнение е, че 1:1 става много по-добре. 1:4 стои на "пиксели". В случая с гоблена, който си харесала и като размер ще е добре - 30/20 см.

Galena, и моето мнение е, че 1:1 става много по-добре. 1:4 стои на "пиксели". В случая с гоблена, който си харесала и като размер ще е добре - 30/20 см.

Да, точната думичка е пиксели, за това избягвам да шия 1:4....но все пак исках мнение на специалисти, понеже аз се занимавам много от скоро с гоблени, благодаря ти за мнението :)

Здравейте момичета, новичка съм още, та искам да помоля за помощ. Много ми хареса гобленът Трявна от новия брой на Галерия бродерия, чаках цял месец с нетърпение да излезе схемата и да започвам да шия, но хоп- изненада.
Благодаря предварително и хубав ден :kissyou:

За кой брой на ГБ става въпрос? В този от 05,2011 г има гоблен Етъра, а не Трявна. :confused:
Нещо Милена стил се "отвързапа" на българска тематика - село Лещен (мен много ми хареса), сега Етъра, като гледам в другия брой ще има Балчик, сякаш и миналия брой имаш пак нещо българско. Сега не мога да си спомня. :(

За кой брой на ГБ става въпрос? В този от 05,2011 г има гоблен Етъра, а не Трявна. :confused:
Нещо Милена стил се "отвързапа" на българска тематика - село Лещен (мен много ми хареса), сега Етъра, като гледам в другия брой ще има Балчик, сякаш и миналия брой имаш пак нещо българско. Сега не мога да си спомня. :(

Извинявам се, Етъра е, този от 05,2011( днешния):) Мисля и умувам, 1:4 ще е грубо....а 1:1 май е по-добрият вариант, макар и по- малко на размер...

Последно редактирано:
Момичета, на каква панама е най-добре да се шият покривки и салфетки?

Това се определя от модела и размера на бъдещата покривка,:idea:

На ситна, та да стои като на платно. Мнооого одавна имаше такава.:idea:

Дали има панама с подгънати краища, направо готова за покривка или салфетка, която само да бродирам? Не мисля, че ще се справя с подгъвите.

Дали има панама с подгънати краища, направо готова за покривка или салфетка, която само да бродирам? Не мисля, че ще се справя с подгъвите.

Свържи се с тези телефони , или им пиши, със сигурност в техният магазин има готови , подгънати основи , на RICO са, само да се шие , но са различни цветове и варианти за шиене , аз лично от там пазарувам .
Цините са от 14 до около 30 лв.
http://www.dmc-art-hobby.com/index.php?action=contactus

Здравейте, момичета и тук-таме момчета.
Шия един малък гоблен на Дименшън и стигнах до бодове, които не съм шила досега. Уж си преведох указанията, но понеже не съм много на "ти" с английския, ще се радвам да ми кажете правилно ли съм разбрала как се шие това.
Бод "Кординг" - в моя случай примерно дебелата червена линия се прави като се вземат 2 конеца lt. gold и 2 gold metallic, които се усукват. После това усуканото, което вече е от 8 нишки(?) се води върху панамата, като се прикрепя с трета нишка, в случая 1 gold metallic.
Бод "Коучинг" - основната нишка се води върху панамата, като се прикрепя към нея във всяка(?) дупка от друг конец?
Качвам и указанията. Много моля, помогнете ми.

Превела си го съвсем правилно :) Специално погледнах дали наистина очакваното от твоя пример е 8 нишки и мисля че е така.
Освен това в обясненията забелязах че на някои места се изисква couching с 1 нишка, което за мен си е прекалено усилие и мисля че може да бъде заменено съвсем успешно с back stitch което е контурен бод и е доста по-лесно :)
А за втората ти питанка, не е казано да е във всяка дупка. Само има предупреждение разстоянието между две закрепвания да не е много голямо, така че на око, мисля че през две е добре.

goblen

temenujkago@abv.bg Здравейте имам една молба към вас ако някой е шил Свети мина с дмс конци на милена стил може ли да ми каже какъв номер е конеца от знаците които са дадени на самата схема е 32 мисля че е сивата гама бях го поизоставила и сега реших да го довърша но съм изгубила някаде този конец и незнам кой номер е от дмс благодаря предварително

Назад